Wolf Moon 2024: Mikor és mikor láthatjuk?

Luna del Lobo 2024: Mikor és mikor láthatjuk?

A 2024-es év csillagászati ​​szempontból az egyik legígéretesebb év. Az éjszakai égbolt a legjobb eseményekre készül, és ezek között találjuk az év első teliholdját, más néven Farkasholdat, itt hagyjuk a részleteket, hogy mikor lesz, ne hagyd ki !

< p>Mint jól tudjuk, értékes természetes műholdunknak (a Holdnak) számos fázisa van, ezek között találhatók a legfontosabbak a Tengerészeti Vízrajzi Szolgálat szerint, amelyek a következők:

Újhold

Első negyed

telihold

Utolsó negyed

Ezek <>.

Mielőtt folytatnánk, tisztáznunk kell, hogy a Holdunk önmagában nem változik (a fázisokról beszélve), hanem a fázis a helyzettől és a megvilágítástól függ.

Ebből az alkalomból a Teliholdról fogunk beszélni, és a nevét akkor kapjuk, amikor természetes műholdunk teljes egészében meg van világítva, mivel szemtől szemben áll a királycsillaggal (a Nappal), így 180°-os szöget zár be a Nappal.

A National Geographic tudományos magazin információi szerint a hamarosan bekövetkező Teliholdat Farkasholdnak nevezik, mert << érkezése egybeesik a leghidegebb éjszakákkal . az év hosszú és hideg napjai, amikor a farkasfalkák kihasználják a vadászat lehetőségét, köszönhetően az éjszaka sötétjéhez tökéletesen alkalmazkodó érzékszerveiknek>>.

Oly módon, hogy a Hold Ez a név az esemény tiszteletére szolgál, és nem azért, mert közvetlenül egy farkashoz kapcsolódik.

Azonban Arany Vadász Holdnak, Liba Holdnak vagy Jéghold.

Luna del Lobo 2024: Mikor és mikor láthatjuk?
Kép jóváírása: Ámbito Financiero

Mikor láthatjuk a Farkas Holdat?

A csillagászati ​​esemény január 25-én lenyűgöz bennünket jelenlétével, és vegyük tudomásul! Hogy 17:54 GMT-től értékelni tudja majd.

Nem kell keresgélnie vagy csillagászati ​​eszközöket használnia, hiszen az esemény szabad szemmel is látható, az egyetlen dolog, amire szüksége lesz egy hely a levegőben, mentes (lehet az Ön terasza vagy terasza), a sötétségtől, hogy jobban értékeljük, és ha kívánja, egy kamerát, amely fotón örökíti meg az eseményt.

Bár igaz, hogy városod fényszennyezettsége mellett is tudod értékelni, az is igaz, hogy egy sötétebb hely keresése mindig jobb élményt hoz, de igen! Ne menjen egyedül sötét helyre, mindig kérjen társaságot, és ne menjen olyan messzire, nehogy veszélybe sodorja magát.

Ne hagyja ki ezt a csillagászati ​​eseményt, amelyet az éjszakai égbolt késő karácsonya ajándék az Ön számára, és élvezze a 2024-es év első Teliholdjának látványos kilátását.

Érdemes megjegyezni, hogy az egyik legemblematikusabb napfogyatkozás is a küszöbön áll, itt hagyjuk minden szükséges információt, kattintson IDE, hogy ne maradjon le egyetlen részletről sem.


5 / 5 ( 5 Szavazatok )