WhatsApp: Kap ismeretlen hívásokat nemzetközi számokról? Ezt kell tennie

WhatsApp: Kap ismeretlen hívásokat nemzetközi számokról? Ezt kell tennie
Kép jóváírása: Gluc.Mx

A kiberbűnözők olyan helyekre is eljutottak, amelyekről azt hittük, hogy nem fognak elérni, ezek egyike a WhatsApp, az azonnali üzenetküldő alkalmazás, amely kulcsfontosságú volt néhány zsarolási bűncselekményben. Itt elmondjuk, hogyan kerülheti el a csalást, ha egy ismeretlen nemzetközi szám hívja Önt.

Ebben az időkben, amikor a technológia átvette mindennapi életünk számos szegletét, rendkívül könnyebben megtámadják olyan emberek, akik megfelelő számítógépes ismeretekkel és rossz szándékkal rendelkeznek.

Ezek az emberek, akiket kiberbűnözőknek, bűnözőknek, kibernetikusoknak, hackereknek, zsarolóknak neveznek, olyan emberek, akik széleskörű vagy specifikus ismeretekkel rendelkeznek a számítógépekről, és valamilyen módon vagy egy másik ők tudják, hogyan juthatnak hozzá az emberek számára fontos információkhoz, olyan információkhoz, amelyek pusztítást okozhatnak bárki életében.

Vagy ha ez az a helyzet, hogy nem fontos információkhoz jutnak, hanem hozzáférést kapnak a közösségi hálózatokhoz vagy más információkhoz, ezek a bűnözők is úgy döntenek, hogy pénzt kérnek cserébe azért, hogy a hozzáférést ne használják vissza, találjanak ki dolgokat, hamisítsanak dokumentumokat, ne kerüljenek szóváltásba emberekkel, és még több olyan cselekedet, amelynek súlyos következményei lehetnek.

Ilyen eset az egyik legújabb technika, amelyet ezek a kiberbűnözők alkalmaznak. Ezt az átverést a WhatsApp segítségével, a világ legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazásával teszik, több millió és millió felhasználóval, idő kérdése volt, hogy mikor történik ilyesmi.

A WhatsApp ekkora népszerűségnek örvend, és annyi frissítés után általában magas biztonsági színvonallal rendelkezik. Ez a technika azonban ugyanazokkal a hívásokkal történik, mint amelyek az alkalmazásból indíthatók.

A bûnözõk általában WhatsApp-hívásokat kezdeményeznek más, külföldi számmal rendelkezõ felhasználóknak. Ehhez a csalók a mi bankunknak vagy más fontos szervezetnek adják ki magukat, hogy megragadják az embereket, és így megpróbálják megszerezni személyes adatainkat, jelszavainkat vagy akár banki adatainkat.

WhatsApp: Kap ismeretlen hívásokat nemzetközi számokról? Ezt kell tennie

5 / 5 ( 4 Szavazatok )