Veszélyes oka van annak, hogy miért ne töltse a mobiltelefonját az autóban, inkább ezt tegye

Veszélyes oka van annak, hogy miért ne töltse a mobiltelefonját az autóban, jobb, ha ezt tegye
FORRÁS: Afrika képek

Vészhelyzetben kimegy, és rájön, hogy a mobiltelefon akkumulátora lemerült 2%-on, kétségbeesetten csatlakoztatja mobiltelefonját autója elektromos rekeszéhez, „megoldva” a problémát anélkül, hogy ismerné a negatív következményeket mindkét készülékre nézve. és a jármű.. Fedezzük fel a figyelmeztetés mögött meghúzódó okokat, és azt, hogy miként vigyázhatunk hatékonyabban mobiltelefonjainkra.

A mobiltelefon töltése nem csak a kábel csatlakoztatását jelenti, hanem várja meg, amíg az akkumulátor feltelik. Az energiaátadás kényes folyamat, amely a részletekre való odafigyelést igényel. Minden telefonmárka meghatározza a töltési előírásokat, hogy elkerülje az akkumulátor és magának az eszköznek a károsodását. Ezeket az irányelveket gyakran nem veszik észre, amikor csatlakoztatjuk a töltőkábelt, de figyelmen kívül hagyásuk jelentős következményekkel járhat.

Az autóban történő töltés veszélyei

A töltés Az autóban lévő telefont „veszélyes” felirattal látták el, és ez nem korlátozódik egyetlen kockázatra. Az akkumulátor lemerülésétől a szélsőséges esetekig, például a robbanásig számos fenyegetést kell figyelembe venniük a felhasználóknak. A mobiltelefon-akkumulátorok becsült élettartama van, és a nem megfelelő feszültséggel való töltés felgyorsíthatja a károsodásukat.

A károk

A terület különböző szakértői számos lehetséges kárt azonosítottak, amelyek akkor fordulhatnak elő, amikor telefonunkat az autóban töltjük. A lista élén az akkumulátor élettartamának csökkenése áll, majd a készülék túlmelegedése töltés közben. Ez az extra hő csökkentheti az akkumulátor élettartamát a nap folyamán, ami befolyásolja az általános teljesítményt. Szélsőséges esetekben robbanásokat jelentettek, bár ezek ritkábban fordulnak elő.

A fő bűnös

A probléma gyökere abban a feszültségben van, amellyel az akkumulátorokat tápláljuk. mobiltelefonjainkat, amikor az autóban tölti őket. A legtöbb okostelefont úgy tervezték, hogy ellenálljon 5 voltos töltési feszültségnek, míg az autók akár 12 voltos töltést is képesek biztosítani. Akár az USB-porton, akár az autós adaptereken keresztül, a mobiltelefonok a szükségesnél több áramot kapnak, ami káros túlmelegedést okoz.

Van egy veszélyes ok, amiért ne töltse a mobiltelefonját az autóban, jobb, ha ezt csinálja
FORRÁS: Canva
Mit tehetsz ilyenkor?

Hogyan kerülhetjük el ezeket a problémákat és tölthetjük biztonságosan telefonjainkat? A válasz néhány bevált gyakorlat követésében rejlik. A telefont mindenekelőtt közvetlenül a konnektorból célszerű otthon tölteni, a gyártó által jóváhagyott kábellel és adapterrel. Ha útközben kell tölteni, a hordozható akkumulátorok használata biztonságosabb alternatíva, mivel ezek lehetővé teszik a szállított energia pontosabb szabályozását.

Ezenkívül azt javasoljuk, hogy ne töltse fel a telefont, ha az akkumulátor 25% alatt van. Ennek a minimális szintnek a fenntartása több évvel meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát. A telefon töltés közbeni használatának elkerülése és a 100%-os töltöttség elérése után a telefon leválasztása szintén segít megőrizni az akkumulátor egészségét.

Végezetül fontos odafigyelni a töltésre. a gyártók által megadott specifikációkat, és biztonságos gyakorlatokat alkalmaznak annak érdekében, hogy eszközeink továbbra is hatékonyan és biztonságosan működjenek.


4.8 / 5 ( 5 Szavazatok )