Új hidegfront közeledik, és megérkezik a negyedik téli vihar az országba; akár -15°C hőmérséklet is várható

Új hidegfront közeledik, és megérkezik a negyedik téli vihar az országba; akár -15°C-os hőmérsékletet jósolnak
Képek forrása: Kiichiro Sato | AP

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (SMN), a mexikói kormány hivatalos forrása szerint a 24-es frontális rendszer kölcsönhatásba lép egy alacsony nyomású csatornával, ami időnként heves esőzéseket okoz Puebla és Veracruz területein, záporokat San Luis Potosíban, Querétaro, Hidalgo, Oaxaca, Chiapas és Yucatán, emellett elszigetelt esőzések Tabascóban, Campeche-ben és Quintana Roo-ban. A hideg légtömeg az ország északnyugati, északi, északkeleti, nyugati, középső és keleti államaiban hidegtől nagyon hidegig tartja az éjszakai és reggeli légkört, a terület 20 államában 0°C alatti hőmérséklet és fagy is lehet. Hasonlóképpen egy új hidegfront belépése várható Mexikó északnyugati részén.

Holnapra az új 25. számú hidegfront belép a Baja California-félszigetre, kölcsönhatásba lépve egy sarki vályúval és a sarki és szubtrópusi sugárfolyamok, amelyek a negyedik téli vihart generálják, és 100 km/h-t meghaladó széllökéseket okoznak Baja California, Sonora, Chihuahua és Durango településeken, hőmérséklet-csökkenést, heves esőzéseket és havas esőt és havazást okoznak Baja California területén. Hasonlóképpen 3-5 méteres hullámok várhatók a Baja California-félsziget nyugati partján.

A 24-es front hasonlóképpen kölcsönhatásba lép egy alacsony nyomású csatornával, amely esőt és záporokat okoz a Yucatán-félszigeten, északkeleten, az ország keleti és délkeleti részén, a hidegtől a nagyon hidegig terjedő környezet fenntartása Mexikó nyugaton, középső és keleti részén, valamint a 40-60 km/h-s északi szél a Tehuantepec-öbölben és a földszoroson.

Új hidegfront közeledik és a negyedik téli vihar eléri az országot; akár -15°C-os hőmérsékletet jósolnak
Képek forrásai: CONAGUA

Holnap, január 7-i esők:

A záporok időközei heves esőzésekkel (25–50 mm): Sonora, Chihuahua, Jalisco, Colima és Michoacán.
A záporok időközei (5–25 mm): Baja California, San Luis Potosí, Guanajuato, Querétaro, Hidalgo, Guerrero, Puebla, Oaxaca, Veracruz, Chiapas, Tabasco, Campeche, Yucatán és Quintana Roo.
Elszigetelt esők (0,1–5 mm): Baja California Sur, Durango, Sinaloa, Nayarit, Nuevo León, Tamaulipas, Mexikó állam, Mexikóváros, Tlaxcala és Morelos.

Lehetséges havazás vagy ónos eső >: Baja California területei, amely ma este és hétfőn kora Sonora és Chihuahua területére terjed ki.

Maximális és minimum hőmérséklet:

35-40 °C maximum hőmérséklet: Colima, Michoacán, Guerrero, Oaxaca, Chiapas, Campeche, Yucatán és Quintana Roo.
Maximális hőmérséklet 30 és 35 °C között: Jalisco (tengerpart) és Tabasco.
Minimális hőmérséklet -15 és -10 °C között fagy mellett
: Sonora hegyei , Chihuahua és Durango.
Minimális hőmérséklet -10 és -5 °C között fagy mellett: Baja California, Zacatecas és Coahuila hegyei.
Minimális hőmérséklet -5 és 0 között °C fagyos: Baja California Sur, Sinaloa, Nuevo León, Tamaulipas, San Luis Potosí, Aguascalientes, Jalisco, Michoacán, Guanajuato, Mexikó állam, Hidalgo, Tlaxcala, Puebla és Veracruz hegyei.
< strong>0 és 5 °C közötti minimális hőmérséklet: Querétaro, Mexikóváros, Morelos és Oaxaca hegyei.

Szél és hullámok:

100-120 km/h-s széllökések és porördögök: Baja California, Sonora, Chihuahua és Durango.
70-90 km/h-s széllökések és porördögök: Coahuila, Nuevo León , Tamaulipas, Zacatecas, San Luis Potosí, Aguascalientes és Guanajuato.
40-60 km/h-s széllökések: Yucatán partvidéke, porördögök előfordulásával: Baja California, Baja California Sur, Sinaloa, Jalisco, Michoacán, Querétaro, Hidalgo, Mexikó állam, Mexikóváros, Tlaxcala, Puebla és Yucatán.
Északi komponens széllökések 40-60 km/h: Zisztus és Tehuantepec-öböl.
3-5 méter magas hullámok: a Baja California-félsziget nyugati partja.

< p>Az alacsony hőmérséklet miatt az aszfaltcsík megsérülhet. befagy, míg a heves esőzések folyók és patakok kifolyását, valamint áradásokat, földcsuszamlásokat és áradásokat okozhatnak. Legyen tájékozott, és tekintse meg az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit.

5 / 5 ( 3 Szavazatok )