Új hidegfront érkezik az országba; Ezekben az entitásokban akár -15°C-os hőmérséklet, havas eső és magas hullámok várhatók

Új hidegfront érkezik az országba; ezekben az entitásokban akár -15°C-os hőmérséklet, havas eső és magas hullámok várhatók
Kép forrása: Infonogales

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (SMN), a mexikói kormány hivatalos forrása által kiadott információk szerint szerda éjszaka és kora reggel a 22-es számú hidegfrontot egy új sarki légtömeg erősíti meg, és belép kölcsönhatás a szubtrópusi sugársugárral, ami záporokat okoz Coahuilában, Nuevo Leónban és Tamaulipasban.

Hasonlóan 60-80 km/h-s szél és esetleges porördögök várhatók Chihuahuában és Durangóban, széllökések pedig 50-70 km/h Sinaloában és Zacatecasban, valamint 40-60 km/h Sonorában, Coahuilában, Nuevo Leónban, Tamaulipasban, San Luis Potosíban és Aguascalientesben. Magas hullámok (1-3 méter) uralkodnak a Baja California-félsziget nyugati partján, valamint Jalisco, Colima, Michoacán, Guerrero, Oaxaca és Chiapas partjain is, míg a hidegfront 1. sz. A 23-as vihar feloszlott az ország északi részén, és a harmadik téli vihar is Texas felé vonult, anélkül, hogy az országot érintette volna.

Holnapra a 22-es számú hidegfront átvonul a Mexikói-öböl fölé, fenntartva a szubtrópusi sugárárammal való kölcsönhatás, és továbbra is időnként heves záporokat és esőket okoz San Luis Potosíban, Querétaróban, Hidalgóban, Pueblában, Veracruzban, Oaxacában, Chiapasban és Tabascóban, elszigetelt esőzéseket Nuevo Leónban, Tamaulipasban, Guanajuatoban és Campeche-ben. p>

A fronthoz kapcsolódó hideg légtömeg rövid ideig tartó északi eseményt idéz elő, 60-80 km/órás széllel és 1-3 méteres hullámok Tamaulipas és Veracruz partjain. Új frontális rendszer (24. sz.) fog behatolni Baja California területére, és egy sarki vályúval és a sarki sugársugárral kölcsönhatásban újabb hőmérséklet-csökkenést, esőzéseket és záporokat okoz az ország északnyugati részén, 60-80 fokos szelet. km/h Baja California, Sonora és Chihuahua területén, valamint havas eső vagy hóesés valószínűsége a Baja California hegyekben, Sonora és Chihuahua felé nyúlva. Ugyanígy 2-4 méteres hullámok várhatók Baja California nyugati partján.

Új hidegfront érkezik az országba; ezekben az entitásokban akár -15°C-os hőmérséklet, havas eső és magas hullámok várhatók
A képek jóváírása: CONAGUA

Holnap, január 3-i esők:

A záporok időnkénti esőzései nehéz (25–50 mm): Puebla, Veracruz, Oaxaca és Chiapas.
A záporok időközei (5–25 mm): Baja California, Sonora, San Luis Potosí, Querétaro, Hidalgo és Tabasco .
Elszigetelt esők (0,1–5 mm): Chihuahua, Nuevo León, Tamaulipas, Guanajuato és Campeche.

Lehetséges havazás vagy ónos eső: Baja California hegyei, amelyek csütörtökön a kora órákban Sonora és Chihuahua felé nyúlnak.

> Maximális és minimum hőmérséklet:

35 és 40 °C közötti maximális hőmérséklet: Colima, Michoacán, Guerrero, Oaxaca, Chiapas, Veracruz (dél), Tabasco, Campeche és Yucatán.
Maximális hőmérséklet 30–35 °C: Jalisco (tengerpart) és Quintana Roo.

Minimális hőmérséklet -15 és -10 °C között fagy mellett: Chihuahua és Durango hegyei.
Minimális hőmérséklet -10 és -5 °C között fagy mellett >: Baja California, Sonora és Zacatecas hegyláncai.
Minimális hőmérséklet -5 és 0 °C között fagy mellett: Coahuila, Nuevo León, San Luis Potosí, Aguascalientes, Sinaloa hegyláncai, Jalisco, Michoacán, Guanajuato, Mexikó állam, Hidalgo, Tlaxcala, Puebla és Veracruz.
Minimális hőmérséklet 0 és 5 °C között: Baja California Sur, Tamaulipas, Querétaro, Mexikóváros hegyláncai , Morelos , Oaxaca és Chiapas.

Szél és hullámok:

Rövid időtartamú „északi” esemény 60–80 km/h széllökésekkel és hullámokkal 1 3 méter magasan: Tamaulipas és Veracruz partjai, csütörtökön a kora órákban a földszoros és a Tehuantepec-öböl felé nyúlnak.

60-80 km/h széllökésekkel és porral ördögök: Baja California, Sonora, Chihuahua és a Kaliforniai-öböl (észak).
40-60 km/h-s széllökések és esetleges porördögök: Baja California Sur, Durango , Coahuila, Nuevo León és Tamaulipas.

Az alacsony hőmérséklet és az erős szél miatt a lakosságnak fokozott óvatossággal kell eljárni, és nem közelíteni a partokat, ahol magas hullámok várhatók. Kövessétek figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat információit.


5 / 5 ( 6 Szavazatok )