Tökéletes útmutató kaktuszok és pozsgások jó állapotban tartásához

Tökéletes útmutató a jó megőrzéshez kondicionálja a kaktuszok és pozsgások állapotát

Azt gondolnánk, hogy a kaktuszok és pozsgások a legkönnyebben gondozható növények, de a valóság az, hogy Nem, tudnunk kell, hogyan kell vigyázni rájuk, különben gyorsan megsérülhetnek. Itt elmondjuk Önnek, hogyan tarthatja egészségesen növényeit.

A Green Ecology szerint a kaktuszok és a pozsgás növények „közeli rokonok” << a fő különbség az, hogy minden kaktuszok pozsgás növények, de nem minden pozsgás növény az kaktuszok >> megemlítve, hogy csak a kaktuszok rendelkeznek bimbóudvarral, ezért így meg tudjuk őket különböztetni.

A pozsgások családja amelyhez a kaktuszok tartoznak, és ez a család, amint azt a Green Generation-ban említettük, általában húsos szirmokkal, valamint különböző formájú és színű. Emiatt az egyik legegyedibb és legszebb növény, amit csak találhatunk.

Azt gondolhatjuk, hogy a pozsgás növényeknek nincs szükségük vízre, de ez az egyik első tévedésünk, ezek a gyönyörű növények kiszáradhatnak, de tudnia kell, hogyan kell öntözni őket, és más információkat, amelyeket alább elmondunk.

A fentiekkel ellentétben a felesleges víz további problémát jelenthet, ha nincs megfelelő vízelvezetés, vagy a Succulent Avenue-tól származó adatok szerint a következő okok miatt kezdheti elveszíteni leveleit és vitalitását:

  • Hőmérséklet-problémák: a meleg vagy a hideg elvesztheti az életerőt, ezért tartsa kényelmes hőmérsékleten.
  • Kevés fény: kis mennyiségben vagy fénynek való kitettség tönkreteheti a növényt.
  • Túlzott öntözés: se túl sok, se túl kevés víz, és jól le kell ereszteni.
  • Vegyi égési sérülések: legyen óvatos a műtrágyákkal, nagyon agresszív lehet.
Tökéletes útmutató kaktuszok és pozsgások jó állapotban tartásához
Kép jóváírása: Heraldo USA

Ezért Ön azt tanácsolta, hogy a növényt tökéletesen öntözze, vagyis a víz le tudjon menni a növény legmélyebb részébe, megérintse a gyökerét, és ezt követően jó vízelvezetést biztosítson, hogy ne stagnáljon, és megteremtse annak lehetőségét. ebből a kaktusz vagy bármilyen pozsgás növény megfullad.

Az is javasolt, hogy a növényt napközben egy ideig tegyék ki a napsugárzásnak, de ne hagyja ott gyakran, valamint kerülje az elhagyását esőben vagy hideg időben, ha lehetséges, tartsa otthonában a nap hátralévő részében.

Télen és nyáron az öntözési idők eltérőek lehetnek, nyáron természetesen érdemes egy napon öntözni. héten, hideg időben pedig legfeljebb havonta kétszer.

Ha hideg van, nagyon ügyeljen az öntözés napjára és időpontjára, ügyelve arra, hogy akkor legyen, amikor nincs olyan hideg, és délben/délután, amikor a Nap maximumon jár.

Ami a A tápanyagokhoz hozzáadhat talajjal és folyami homokkal kevert szubsztrátot vagy mohát, ez pluszt ad a növényeinek, hogy növekedjenek és egészségesek maradjanak.

A pozsgás növények gondozása nem evilági dolog. , de több törődést igényel, mint azt valószínűleg gondolta.


4.6 / 5 ( 8 Szavazatok )