Tanulja meg, hogyan termeszthet otthon rozmaringot egyszerűen és nagyon kis helyen

Tanulja meg, hogyan termeszthet otthon rozmaringot egyszerűen és nagyon kevés helyen
Kép jóváírása: Afrika képek.

Szeretne otthon rozmaringot termeszteni úgy, hogy minden alkalommal csak egy keveset vágjon le a cserépből, amikor fel kell használnia a gyógynövény egy részét? Otthoni kertet készít, és szeretné hozzáadni ezt a gyógynövényt a gyűjteményéhez? Ezt sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint gondolnád, hiszen a fejlesztése és gondozása nagyon egyszerű, ráadásul nem igényel sok helyet, itt pedig megtanítjuk, hogy lépésről lépésre mit kell követned ahhoz, hogy rozmaringot termeszthess. otthon.

A rozmaring egy otthonban különböző célokra használt friss fűszernövény, amely az ételek elkészítésének egyedi elemeként áll ki, amely mindegyiknek képes egészen különleges ízt és aromát adni. étkezés. Mint jól tudjuk, ezt az elemet általában a szupermarketekben vásárolják meg, azonban nagyon egyszerűen és nagy hely nélkül is lehet otthon kis termést adni ebből az aromás fűszernövényből.

Ha érdekli, hogy megtanulja, hogyan kell ezt megtenni, itt jó helyen jár, mert ma mindent elmondunk, amire szüksége van és meg kell tennie, hogy ezt elérje, ezért, ha tudni szeretné a részleteket, kérjük, hogy folytassa Ha elolvassa ezt a cikket, az alábbiakban mindent elmondunk, amit tudnia kell.

Tanuljon meg otthon rozmaringot termeszteni egyszerű módon és nagyon kis helyen
Kép jóváírása: Afrika képek.
< h6>Tanulja meg, hogyan termeszthet otthon rozmaringot egyszerűen és nagyon kis helyen

Ha otthoni rozmaringot szeretne termeszteni egyszerű módon, kérjük, hogy tegye a következőket:

Gyökér. A rozmaring dugványokkal képes szaporodni, ezért ahhoz, hogy gyökeret eresszen és elkezdjen növekedni, csak néhány darabot kell levágni ebből a gyógynövényből, különösen azokból a fürtekből amelyek frissen néznek ki. Általánosságban elmondható, hogy ennek során a felső részeket le kell vágni, és a darabokat 10-15 centiméteresre kell tenni. Ha elkészült, távolítsa el a leveleket az egyes darabok utolsó részéről, keressen egy pohár vagy kis edényt, öntsön vizet, és helyezze bele a rozmaringdarabokat, ügyelve arra, hogy a vízzel érintkező rész ne kerüljön levelei legyenek. Helyezze az ablak közelébe, ahol napfény éri, és várjon néhány napot.

Ültessen egy cserépbe. Néhány nap múlva megfigyelheti, hogyan A rozmaringdarabok gyökerei, ha ez megtörténik, cserépbe ültethetjük, ehhez használhatunk újrahasznosított edényeket, amelyek jó vízelvezetéssel rendelkeznek, és egyszerűen helyezzük az aljzatot a cserepekbe, majd ültessük el a rozmaringdarabot gyökerekkel , ügyelve arra, hogy jól lefedjék a földet. Ezután nedvesítse meg jól az aljzatot, ne ázzon el, és helyezze az edényt olyan helyre, ahol legalább 6 órán keresztül éri a közvetlen napfény és víz, amikor az aljzat kezd kiszáradni. Így néhány nap elteltével bármikor vághatja a rozmaringot, amikor szüksége van rá.


4.3 / 5 ( 3 Szavazatok )