Tanulja meg, hogyan termeszthet otthon borsmentát egyszerűen és kis helyen

Tanulj meg borsmentatermesztést otthon egyszerűen és kis helyen
Kép jóváírása: Rosendo Serrano Valera a Getty Images-től.

Szeretne otthon egy borsmenta növényt, amelyből csak néhány levelet kell eltávolítania, amikor elfogyasztja, ahelyett, hogy a szupermarketben venné meg? Jó helyen jársz, mert ma ebben a cikkben megosztjuk veled a legegyszerűbb technikát a borsmenta otthoni szaporítására és termesztésére anélkül, hogy nagy helyet igényelne.

A borsmenta egy nagyon népszerű aromás gyógynövény. jellemzője, hogy széles körben használják fűszerként, hogy finom ízt és aromát biztosítson többféle készítménynek és italnak; Hasonlóképpen, különféle iparágakban is használják, például likőrök, fogkrémek vagy dendritek előállításához, valamint egyes élelmiszeripari termékekben. Másrészt vannak olyanok is, akik otthonuk és/vagy kertjük díszítésére használják dísznövényként ezt a példányt, amely a kibocsátott aromája miatt kiváló természetes ízesítőként is szolgálhat.

Ebből Hasonlóképpen gyakori, hogy az emberek egy cserép borsmentát szeretnének otthonukban, akár fogyasztásra szánt terményként, akár dísznövényként, dekorációként megtartva. Emiatt ma ebben a cikkben megosztjuk veletek azokat a lépéseket, amelyeket követnie kell ahhoz, hogy a lehető legegyszerűbb módon szaporíthassa és termeszthesse a borsmentát, ráadásul a legjobb az egészben az, hogy egy helyen tarthatja. edénybe, így nem igényel nagy helyet ehhez.

Tehát, ha szeretné megtanulni a borsmenta termesztését, akkor kérjük, hogy olvassa tovább ezt a cikket, mivel az alábbiakban ennek minden részletét elmondjuk.

Tanulja meg, hogyan termeszthet borsmentát otthon egyszerűen és kis helyen
Kép jóváírása: tc397 a Gettytől Images Signature.
Tanulja meg, hogyan termeszthet otthon egyszerűen és kis helyen a borsmentát

A borsmenta könnyen termeszthető otthon, mert Ezt dugványokkal is megteheti, ezért ennek eléréséhez kérjük, kövesse az alábbi eljárást:

Szerezze be a dugványt. Ahogy korábban említettük, dugványból is lehet borsmentát termeszteni, így az otthoni használathoz elegendő egy dugvány beszerzése. egy 10-15 centiméter hosszú, friss és jó állapotú, levághatja egy meglévő növényről, vagy átveheti abból a fürtből, amelyet általában árulnak nekünk a piacon.

< p>–Készítse elő a vágást. Miután megszerezte a vágást, ideje elkészíteni, hogy a gyökerek kialakulhassanak. Ehhez azt javasoljuk, hogy a vágás utolsó 5 centiméteréről távolítsa el az összes lombot, majd helyezze egy vízzel feltöltött edénybe, ügyelve arra, hogy csak ez az utolsó rész kerüljön a vízbe. Hagyja a tartályt olyan helyen, ahol napfény érheti, és cserélje ki a vizet, ha észreveszi, hogy beszennyeződik. Néhány nap múlva észre fogod venni, hogy gyökerek jönnek ki belőle.

-Átültetés. Általánosságban elmondható, hogy egy hét elteltével a gyökerek megjelennek a dugványon, és néhány nap múlva készen állnak az átültetésre. Ehhez javasoljuk, hogy vegye ki azt a cserepet, amelyben ez az aromás fűszernövény marad, ellenőrizze, hogy van-e vízelvezető lyuk, és töltse meg jól megtermékenyített aljzattal, majd ültesse ki a dugványt, ügyelve arra, hogy ne sértse meg a gyökereket, és hogy azokat jól takarja a szubsztrát. . Ha ez kész, öntözze meg bő vízzel, de ne hagyja, hogy az aljzatban felhalmozódjon, hagyja az edényt olyan helyen, ahol több órányi napfény és víz éri, valahányszor észreveszi, hogy az aljzat kiszáradt.


5 / 5 ( 5 Szavazatok )