Szokatlan felfedezés! A tudósok megerősítik: a vikingek Amerikában jártak Kolumbusz Kristóf előtt

Szokatlan felfedezés! A tudósok megerősítik: A vikingek Amerikában jártak Kolumbusz Kristóf előtt

A vikingek lenyűgöző szóhajóikról és ékszereikről híresek, amelyek lenyűgöző áraikról és ékszereikről anélkül, hogy elfelejtené azokat a furcsa sisakokat. A vikingek bátor harcosok, rablóbarbárok voltak, de jó gazdák, intelligens kereskedők és nagyszerű hajóépítők is voltak.
A vikingek leküzdhetetlen viking hajóikkal tengereken és óceánokon hajóztak, és a világ különböző részein hódítottak meg területeket, és erről fogunk beszélni, mert bár már ismert volt, hogy az északi vikingek Amerika, és aki egyébként L'Anse aux Meadowsban, Új-Fundlandban (Kanada) telepedett le jóval Cristoforo Colombo előtt, ismertebb nevén Christopher Columbus.
< data -ved="2ahUKEwiq6PWctcyDAxVdLkQIHV46Di0Quk56BAgUEAI">Ez az elmélet azonban nem bizonyított pontos dátummal, hogy mikor csinálták, de nagyon jó hírünk van számodra, mert a dendrokronológia nevű randevúzási tesztnek köszönhetően most egy tudóscsoport Groningenből (Hollandia) megerősítette, hogy a fák gyűrűinek megszámlálásával kiderült, hogy a települést i.sz. 1021-ben foglalták el. vagyis pontosan egy évezreddel ezelőtt és 471-vel a jól ismert Columbusunk első útja előtt.
Szokatlan felfedezés! A tudósok megerősítik: A vikingek Kolumbusz Kristóf előtt jártak AmerikábanFotó: Canva
div data-ved="2ahUKEwiq6PWctcyDAxVdLkQIHV46Di0Quk56BAgUEAI">Beszéljünk a technikáról!
A dendrokronológia, amelyet három különböző fadarabon végeztek, wawa de egy viking fejsze vágta őket letelepedés céljából, és ennek eredményeként kiderült, hogy mind ugyanarra az évre mutatnak. A Margot Kuitems vezette tudósok hivatalos eredményeiket a NATURE folyóiratban tették közzé.
De honnan tudhatjuk, hogy a fejsze nem őshonos volt-e. ? Nos, a bemutatott bizonyítékok egyértelmű fémpengékből származó vágásokat tükröznek, olyan anyagot, amelyet az őslakos lakosság nem termelt, jegyezték meg a nyilatkozatban.
A napvihar 992-ben
xVdLkQIHV46 Di0Quk56BAgUEAI">Michael Dee, igazgatója A vizsgálat megállapította, hogy a 992-es évben hatalmas napvihar tört ki, amely tiszta radiokarbon jelet okozott a következő év fáinak gyűrűiben, ezért az 1021-es év pontos dátuma meghatározható volt.
< div data-ved="2ahUKEwiq6PWctcyDAxVdLkQIHV46Di0Quk56BAgUEAI">
Most már tudjuk, hogy az európai jelenlét sok 2 legrégebbi1 ténye Amerika az az év, az év (10) Az amerikai kontinensen élő vikingekről elmondták, hogy többségük izlandi mondákon alapul, de egyik sem pontos időben, mások ellentmondásosak, nagyon fantáziadúsak vagy lila.
Azonban kevés régészeti bizonyítékot találtak ennek megerősítésére. Az Amerikába tartó viking expedíciók száma valószínűleg ismeretlen marad, és igazi rejtély e karakterek szerelmeseinek. Sajnos a mai napig a tények arra utalnak, hogy törekvésük rövid életű volt, így kultúrájuk és hagyományaik öröksége csekély volt.
Szokatlan felfedezés! A tudósok megerősítik: A vikingek Kolumbusz Kristóf előtt jártak Amerikában
Fotó: Canva

A botanikai tesztek azonban megerősítik, hogy a vikingek új-fundlandi területeket fedeztek fel délebbre , de ez a mai napig mérföldkő marad az emberiség számára, és bár a település még mindig lehet transzatlanti átkelőhely, elismerjük, hogy ezek az utazók belátták, hogy több ezer évvel azelőtt, hogy beléptek Észak-Amerikába a Szibéria és Alaszka közötti szárazföldi hídon.

Ez a megállapítás azt is bizonyítja, hogy a napviharok referenciapontként is használhatók a régészeti objektumok vagy tevékenységek kontextusba helyezéséhez.

 Szokatlan felfedezés! A tudósok megerősítik: A vikingek Kolumbusz Kristóf előtt Amerikában jártak


5 / 5 ( 5 Szavazatok )