Szökőév: Mi történik azokkal, akiknek 2024. február 29-én van a születésnapjuk?

Szökőév: Mi történik azokkal, akiknek 2024. február 29-én van a születésnapjuk?

Ha elkezdte a naptár felfedezését, nagyon valószínű, hogy észreveszi, hogy ebben az évben , megjelenik egy új nap, olyan, amit még egy, két-három éve nem látott, február 29-re gondolunk, ami azt jelenti, hogy ez az év különleges, szökőévnek nevezzük.

Van. Gondoltál már arra, hogy mi történik azokkal, akiknek ezen a napon van a születésnapjuk? Ma eláruljuk ennek az eseménynek az okát, és azt, hogy mi történik ezzel a különleges születésnapi fiúval.

Egy átlagos év VS egy éves ugrás

ra

A Földön egy nap átlagos hossza körülbelül 24 óra. Ezt az időszakot úgy definiálják, mint azt az időt, amely alatt a bolygó egy teljes körforgást teljesít a tengelye körül. A nap pontos hossza azonban némileg változhat olyan tényezők miatt, mint például a Holddal és más égitestekkel való kölcsönhatás, valamint belső geofizikai jelenségek.

Ami a szökőévet illeti, > négyévente előforduló naptárkorrekció. Normális esetben az év 365 napos, de a Föld Nap körüli keringése nem tart pontosan ennyi ideig. Ennek az egyensúlyhiánynak a kompenzálására négyévente egy plusz nap kerül a naptárba. Ez az extra nap a február hónapba beépül, és szökőévnek nevezik.

Miért van szükség a szökőévre?

Az UNAM szerint a szökőév mögötti fő ok az, hogy a A Föld Nap körüli keringése nem tökéletesen 365 nap, hanem hozzávetőlegesen 365,2422 nap. Ha nem vesszük figyelembe a napok ezen extra töredékét, az évszakok idővel eltérnek a naptártól, ami befolyásolja az események, például a napéjegyenlőségek és napfordulók időbeli pontosságát.

Szökőév: Mi történik azokkal az emberekkel, akiknek 2024. február 29-én van a születésnapja?
Szökőév, kreditek a Canvának

Mikor jött létre a szökőév?

A szökőév bekerült a Julianus-naptárba Kr.e. 45-ben. írta Julius Caesar. Azonban még ezzel a kiegészítéssel is volt egy kis eltérés az évben. Ennek korrigálása érdekében XIII. Gergely pápa vezette be 1582-ben a Gergely-naptárt. Ez a naptár további szabályokat állapított meg a szökőévre vonatkozóan, megszüntetve a Julianus-naptár által figyelembe vett négy szökőévből hármat, így igazítva a naptárt a Föld keringésének tényleges időtartamához.

Mit jelent. ez legálisan megtörténik azokkal az emberekkel, akiknek február 29-én van a születésnapjuk?

Az AS portál szerint „Akik február 29-én születtek, a születésnapjukat csak a pontos dátumon ünneplik (év ugrás) négyévente. Más években február 28-án vagy március 1-jén ünnepelheti születésnapját. Ami a törvényt illeti, ezek a fiúk és lányok ezen a napon szerepelnek az anyakönyvi nyilvántartásban.”

Gyakorlati megoldás: kezelni ezt a helyzetet, amely zavart és kérdéseket okozhat az emberekben , a Tampico anyakönyvi kirendeltsége praktikus megoldást javasolt, ami segíthet, mivel nem ismerik fel a rendszerükben a február 29-ét, így ezen a napon az embereket február 28-i dátummal regisztrálják, ilyen módon , az embereknek legálisan minden évben van természetes születésnapja és nem 4 évente, ezt az SDPNoticias portál információi alapján.

Lehet, hogy ez a megoldás sokak számára önkényesnek hangzik, gyakorlati szempontból azonban segít sok mindent elmondhat arról, hogy egy személy hány éves lett.

Reméljük, hogy ez az információ nagyon hasznos az Ön számára, és lehetővé tette, hogy tisztázza kétségeit.


4.7 / 5 ( 6 Szavazatok )