Szeretnéd megőrizni a növényeid szépségét? Ez az a napszak, amikor meg kell öntözni őket

Szeretnéd szépnek tartani a növényeidet? Ez az a napszak, amikor meg kell öntözni
Képek forrása: ronstik | Getty Images/iStockphoto

Sokan szeretik a növényeket, és a legtöbben közülük egy vagy több van otthon. Tudjuk, hogy a növények speciális gondozást igényelnek, fajonként a gondozás is eltérő lesz, ezért alapvető ismeretekkel kell rendelkezni, hogy elkerüljük károsodásukat, mert bár könnyűnek tűnik a gondozásuk, az igazság az, hogy néha olyan hibákat követünk el, amelyek az életedbe kerülnek.Túlöntözéssel megfojtjuk a növényeket, rothadnak vagy kiszáradnak, ha nem öntözzük vagy nem adjuk meg a szükséges tápanyagot. A növények pedig életek, amelyekről gondoskodni kell.

Ezért szeretnénk ma néhány öntözési tippet mutatni, és mindenekelőtt azt, hogy melyik a legjobb idő a növények öntözésére, mert még akkor is, ha nem hiszed el, nagyon fontos a napszak, amikor vizet adsz nekik, valamint a növények öntözésének módja.

Természetesen a növények öntözésének egyik legjobb módja az, ha hagyja őket kitéve az esőnek, mivel tartalmazza azokat a tápanyagokat, amelyekre a növényeknek szüksége van, ezért javasoljuk, hogy használja ki az esővizet az öntözéshez, vagy ha nem tudja megtenni, gyűjtse össze ezt a vizet, majd adja hozzá a növényekhez. Ha nem tudja összegyűjteni az esővizet, javasoljuk, hogy hagyja állni a csapvizet, hogy a klór elpárologhasson, mielőtt a növényekre kenné.

Ha a növényeid műanyag cserépben vannak, gyakrabban kell öntözni, de nem bőségesebben, mivel ez az anyag gyorsabban fogyasztja el a vizet, ellentétben azzal, ami az agyag- vagy kőcserepeknél történik. , csak ügyeljen arra, hogy ne öntözze túl sokat, nehogy a növények rothadjanak. Ahhoz, hogy megtudjuk, valóban szükségük van-e vízre a növényeknek, dugjuk az ujjunk felét a talajba, ha úgy érzi, hogy kiszáradt, ideje öntözni; de ha nem, akkor jobb, ha vársz.

Szeretné megőrizni a növények szépségét? Ez az a napszak, amikor öntöznie kell
Képek forrása: Chalabala | Getty Images/iStockphoto

Mi a legjobb napszak a növényeink öntözésére?

Amint azt korábban említettük, ha növényei vannak? tudás kell ahhoz, hogy ne sérüljenek meg, és az egyik leggyakoribb hiba a gondozásuk során, hogy azt gondoljuk, hogy bármikor meg lehet öntözni, de ez nem így van, és nagyon nagy hiba, hogy tesszük, hiszen a növényeink öntözésére a legjobb idő a kora reggeli vagy hajnali órákban van, mert a növények ekkor kezdik meg anyagcsere-aktivitásukat, ez a tökéletes alkalom arra, hogy hidratáljuk, vitaminokkal és vitaminokkal látjuk el őket. tápanyagok.

Ha Ön azon emberek közé tartozik, akik délben öntözik a növényeiket, akkor azt javasoljuk, hogy hagyja abba, mert ilyenkor a legerősebb a napsugarak, és gyorsan elpárologtatják a növénynek kínált vizet, nem adják oda. elegendő idő ahhoz, hogy kihasználja, amire szüksége van. Ráadásul a leveleken maradó vízcseppek nagyítóként is működhetnek, felnagyítva a napsugarakat és megégetik a leveleket.

Másrészt délután sem szabad öntözni a növényeket. , hiszen ilyenkor a növények felkészülnek a pihenésre és csökkentik az anyagcsere aktivitásukat, és ha a napnak ezen a részében öntözzük, a talaj túl sokáig nedves marad, ami gombák megjelenését és a gyökerek rothadását okozhatja. Tehát a legjobb idő arra, hogy vízzel lássuk el őket, hajnalban vagy a hajnali órákban.


5 / 5 ( 1 Szavazatok )