Sem Teotihuacán, sem Chichén Itzá: ez Mexikó LEGNAGYOBB régészeti övezete

Sem Teotihuacán, sem Chichén Itzá : ez Mexikó LEGNAGYOBB régészeti övezete

Mexikót világszerte elismerik lenyűgöző régészeti övezeteiről erős>. Ezek közül kiemelkednek olyan impozáns helyszínek, mint Chichén Itzá, Teotihuacán és a nagy cholulai piramis.

Azonban van egy egyedülálló és kolosszális régészeti övezet, amely a lény címét viseli. Mexikó legnagyobbja: Cantona.

Puebla< városától északkeletre található /strong> strong>, Tepeyahualco és Cuyoaco települések között, Cantona a Serdán-völgyben található, más néven Llanos de San Juan.

Erről a helyről megpillanthatja a távolban az impozáns Cofre de Perotét, Mexikó nyolcadik legmagasabb hegyét, amelynek tengerszint feletti magassága 4282 méter.

Ugrás Cantonába nem jelent komplikációt. Puebla városából körülbelül két óra alatt érhető el autóval, míg Mexikóvárosból körülbelül három óra az út.

A

Cantona kiemelkedik egyediségével. Más régészeti övezetekkel ellentétben, amelyek építkezései szabályosabb elrendezést és tervezett utcákat követnek, a Cantonának alkalmazkodnia kellett a zord, vulkanikus kőzetből álló környezetéhez, amely aszimmetrikus épületeket eredményezett, ami ritka jellemző Mezoamerika régiójában.

A használata alapvető volt a templomok, kanyargós utak, fallal körülvett utcák, folyosók és összefüggő lakókomplexumok, amelyek összesen mintegy 4000 építményt tartalmaznak.

Cantona, mint az Altiplano legfontosabb városa, számos vallási épületnek ad otthont és politikai terek, kiemelve a 27 labdajáték-pálya jelenlétét, ami a legnagyobb számot egy mexikói régészeti lelőhelyen regisztrálták.

A Cantona csúcspontján a becslések szerint körülbelül 7500 lakóegységgel rendelkezett, bár csak körülbelül 2700-at fedeztek fel a helyszín déli részén.

Sem Teotihuacán, sem Chichén Itzá: ez a legnagyobb Mexikó

Ma már lehetőség nyílik két kiterjedt út, terasz felfedezésére, ősi házak maradványainak felfedezésére, az Akropolisz meglátogatására (a legmagasabb pont), ahol az uralkodók templomai és lakóhelyei összpontosulnak, valamint megcsodálhatja a 12 piramis alakú építményt és három labdajáték-pályát.

Meglátogathatja azt is. a helyszíni múzeum, amely részletesebb betekintést nyújt Cantona ősi lakosainak történelmébe és mindennapi életébe.

Cantona erős> méretei miatt Mexikó legnagyobb régészeti területeként ismerik el. Eddig a rekord körülbelül 453 hektár volt a város része, amelynek csak 2%-át tárták fel. Az országban egyetlen más régészeti lelőhely sem fed le annyi területet, mint Cantona.

Bár nem határozták meg biztosan, hogy melyik kultúra lakta Cantonát, mégis úgy gondolta, hogy az Olmeca-xicalanca, a Teotihuacano és a Totonaco népek hatását kapta.

A rejtély abban rejlik, hogy hogy a várost körülbelül 500 évvel a hódítók érkezése előtt, a 11. század környékén elhagyták, és kevés történelmi feljegyzés áll rendelkezésre, kivéve a számos chichimec invázió után bekövetkezett népvándorlást.

Sem Teotihuacán, sem Chichén Itzá: ez a LEGNAGYOBB régészeti övezet MexikóbanCantona labdajátékok

ACantona legnagyobb pompájának időszaka 350 között zajlott HIRDETÉS és i.sz. 550. Népessége azonban a 600. év után is jelentősen növekedett, elérve a 90 000 lakost.

Cantona stratégiai fekvése miatt a kereskedők kötelező állomása volt. Altiplano a Mexikói-öbölbe, és átadta nekik az ellenőrzést a Sierra Madre Oriental erőforrásai felett.

strong>Cantona lakói a kerámiában, a kőben és mindenekelőtt az obszidiánban képzett kézművesként tűnt ki, amely a város fejlődése szempontjából kulcsfontosságú anyag, amelyet a közeli lelőhelyekből nyertek ki.

Furcsa tény, hogy a Cantona név a nahuatl Caltonac szóból származik, ami azt jelenti, hogy „a Nap háza”, utalva a nap fontosságára a > világkép ősi lakosairól.

A Cantona régészeti övezetbe való belépés személyenként 90 peso dollárba kerül, amely magában foglalja a múzeumba való belépést is. a webhelyről. A belépés azonban ingyenes 13 éven aluliak, diákok, tanárok és nyugdíjasok számára. Vasárnaponként az általános belépés ingyenes.

A helyszíni múzeumban megtekinthetők az ókori város mindennapi életéből származó tárgyak, például edények, kések, borotvakövek, köszörülés, eszközök, sőt emberi és állati maradványok, amelyeket élelmiszerként vagy felajánlásként használtak.

A múzeumi kiállítás három fő témával foglalkozik: Cantona városával, strong> szerepével obszidián és lakóinak világképe.

Cantona, Mexikó legnagyobb régészeti ékköve, egy lenyűgöző hely, amely lehetővé teszi számunkra, hogy ássunk bele az ókori civilizációk történetébe, és értékeljük építészeti és kulturális örökségük nagyszerűségét.

E lenyűgöző helyszín látogatása felejthetetlen élmény, amely a múltba repít, és összeköt hazánk gyökereivel . ország.


4.9 / 5 ( 7 Szavazatok )