Se Axion, se Salvo! Ez volt a legjobb mosogatószer 2023-ban a PROFECO szerint

Sem az Axión, sem a Salvo! Ez volt a legjobb mosogatószer 2023-ban a PROFECO szerint

A PROFECO tanulmány

ról

A 2017 augusztusában megjelent „A fogyasztói magazinban” PROFECO megosztotta velünk a „MOSOGATÓSZEREK” című tanulmányát, amelyben részletes elemzést találtunk, amelyet 34 terméken végeztek el, amelyek közül 29 folyékony, 4 por és 1 krém formájában van.

A vizsgálat négy fő teszten alapult. Az első a termékek pH-értékét értékelte, mivel arra törekedtek, hogy a lehető legneutrálisabb legyen, a bőrrel való érintkezés miatt a 7-es érték közelében. A második teszt ellenőrizte a címkézést, biztosítva, hogy megfeleljen a szabványoknak, beleértve az összetevőkre vonatkozó információkat, a használati utasításokat és az óvintézkedéseket. A harmadik teszt a címkén szereplő információk valódiságát értékelte a fogyasztók megtévesztésének elkerülése érdekében. Végül bemutatásra került 100 edény elmosásának költsége, a használati utasítás szerint számolva, bár ez nem volt értékelő paraméter.

A legjobb és legolcsóbb mosogatószer

Az emberi bőr pH-értékéhez hasonló pH-értéken alapul, amely garantálja a kevesebb kopást és kézkárosodást, mexikói eredetű a „La Corona" gyárból, amely más sztártermékeket is szállított nekünk, mint például a „Zote" szappant vagy az „1.2.3" olajat. A Briloza folyékony mosószerről beszélünk, amelynek mosási teljesítménye 240 edény 100 ml-enként. termék, így az edénymosogatás költsége a negyedik legalacsonyabb az egész vizsgálatban, és a második legolcsóbb a folyékony szappanok között.

Sem Axión, sem Salvo! Ez volt a a legjobb mosogatószer 2023-ban a PROFECO szerint
A legjobb mosogatószer a mosogatáshoz, a PROFECO jóváírása

A mosogatógépek ebből készülnek

A mosogatáshoz tervezett mosogatószerek a hatékony teljesítményhez elengedhetetlen összetevők kombinációját tartalmazzák. Ide tartoznak a felületaktív anyagok, amelyek lebontják a szennyeződést és megakadályozzák annak lerakódását, a baktériumölő szerek, például a triklozán az antibakteriális tulajdonságokért, a bőrápoló vegyületek, mint a glicerin és a növényi kivonatok, az illatanyagok vagy illóolajok a kellemes aromáért, valamint a kondicionáló szerek. töltőanyagok, amelyek bár ne járuljon hozzá a tisztításhoz, növelje a termék mennyiségét, különösen a mosóporokban, míg a tömény mosószerek nem tartalmazzák azokat. Ezek a kombinált összetevők garantálják az optimális tisztítási teljesítményt a konyhai eszközökben.

Az eltérések és a megtévesztések között

E termékek értékelésében a PROFECO strong> nem talált eltérést a címkéken feltüntetett nettó tartalom és a tényleges tartalom között, amely megfelel a megállapított szabványoknak.

Megfigyelték, hogy a címkék gyakran tartalmaztak olyan marketing állításokat, amelyek a fogyasztók vonzására irányultak, amelyek közül néhányat technikailag nem lehetett alátámasztani , például a híres SALVO esete, amely a következőket állítja: „Akár 50%-kal jobban teljesít * *Vé egy hasonló árú folyékony mosogatószerhez képest”; A Profeco által végzett vizsgálati protokoll szerint azonban nem felel meg.

Az elkészített oldatok pH-ja a használati utasításnak megfelelően változott, folyékony termékekben semleges, porokban és krémes mosószerekben lúgos.

Javaslatok

  • Válassza szét a piszkos edényeket kategóriák szerint, és kezdje a legtisztábbakkal.
  • Mosogatás előtt távolítsa el az ételpazarlást.
  • Ha érzékeny bőre van, viseljen kesztyűt, hogy megvédje magát.
  • Kövesse az egyes termékek használati utasítását, mivel a koncentráció márkánként eltérő.

Ne keverje össze a mosogatószert klórral

A mosogatószer klórral való keverése veszélyes lehet, és nem ajánlott. Ennek az az oka, hogy ezeknek a termékeknek a kombinációja káros és potenciálisan mérgező vegyi anyagokat eredményezhet. A klór erős fertőtlenítőszer, és gyakran használják felületek fertőtlenítésére. Másrészt a mosogatógépet a konyhai eszközök és edények tisztítására tervezték.

Ha a mosogatógépet fehérítőszerrel keverik, mérgező gőzök keletkezhetnek. Ezek a gőzök irritálhatják a szemet, a bőrt és a légzőrendszert. Ezenkívül a két termék közötti kémiai reakció során klórgáz szabadulhat fel, amely nagy mennyiségben belélegezve veszélyes. Általában nem tanácsos a tisztítószereket összekeverni, kivéve, ha az adott termékcímkék azt jelzik, hogy ez biztonságos. A felesleges kockázatok elkerülése érdekében mindig fontos betartani a tisztítószerek címkéjén található használati utasítást és biztonsági figyelmeztetéseket.


4.9 / 5 ( 7 Szavazatok )