SAT: Mi történik, ha nagy pénzátutalást kapok?

SAT: Mi történik, ha megkapom nagy pénzátutalás?

Minden bankszámlával rendelkező személy számára, akik nagyon gyakran kapnak átutalást ebbe a bankba, az Adóigazgatási Szolgálat meghirdeti, hogy mennyi a maximális összeg összeget kaphat anélkül, hogy bajba kerülne.

A bankok által végrehajtott frissítések között vannak olyan banki alkalmazások, amelyekben a legkisebb erőfeszítéssel olyan eljárásokat hajthat végre, amelyek korábban órákig tartó időbe kerülhetnek. A számlaegyenleg áttekintésétől, a mozgásoktól kezdve a dokumentumok kérésén át, mint például a számlakivonatok, és természetesen az egyik legfontosabb és minden felhasználó által használt banki átutalásig, a banki átutalásokig.

A bankintézetek által ügyfeleiknek kínált előnyök közül a pénzküldés és -fogadás az egyik leggyakrabban használt eszköz a hatékonysága miatt, így időt takarít meg. egy másik fiókba.

Az ilyen típusú mozgások besorolása SPEI, azaz bankközi elektronikus fizetési rendszer, ‹‹a Bank of Mexico fizetési infrastruktúrája, amely lehetővé teszi résztvevői számára, hogy fizetéseket küldjenek és fogadjanak egymás között annak érdekében, hogy végső ügyfeleik számára valós idejű elektronikus átutalási szolgáltatás››, a Bank of Mexico, más néven Banxico leírása szerint.

Az ilyen mozgások nem mentesülnek a törvények alól, mivel ezt általában pénzintézetek, ill. az Adóigazgatási Szolgálat, más néven SAT, ennek az az oka, hogy ez utóbbi intézmény felelős a mexikói adótörvények betartatásáért.

SAT: Mi történik, ha nagy átutalást kapok?
Kép jóváírása: Faro de Vigo

A SAT a vám- és adójogok betartatásáért felelős kormányzati intézmény az egész mexikói területen, számos funkciója közül az egyik legismertebb, hogy minden személyt – akár fizikai, akár erkölcsileg – érvényesítse a kötelező hozzájárulásaival. az ország közkiadásaira, vagyis féken tartja az adófizetést.

Most a SAT-nak is joga van személyes és fontos információkat kérni bármely bankintézettől, csak akkor, ha azt gyanítja, ill. eltérést talált az adózó jövedelme vagy adófizetése között.

A bűncselekmények és a csalások elkerülése érdekében a SAT figyelemmel kísérheti a felhasználók banki átutalásait, és még inkább, ha ezek általában sokak, különösen akkor, ha nagy mennyiségben vannak.

De mekkora az a maximális összeg, hogy ne keltsünk gyanút a SAT előtt?

Maga a SAT információi szerint a 15 ezer mexikói peso alatti mozgások ne hozzon magával plusz adót, vagy elég gyanús a nyomozás megkezdéséhez.

Azaz a 15 ezer peso alatti átutalások általában nem okoznak kellemetlenségeket a SAT előtt. Ha azonban az összegek általában nagyobbak, ugyanaz a bank köteles értesíteni a SAT-ot a helyzetről.

A SAT intézkedik az ügyben, és megpróbálja rávenni a felhasználót, hogy ellenőrizze a pénz eredetét. amely Önhöz érkezik, és a megfelelő adók megfizetését is kéri, ellenkező esetben ez az intézmény jogosult felülvizsgálatot vagy vizsgálatot indítani.


5 / 5 ( 1 Szavazatok )