Repülővel fogsz utazni? Tudja, milyen jogai vannak utasként a PROFECO szerint

Repülővel utazik? Tudja, hogy utasként milyen jogai vannak a PROFECO szerint

A távoli helyek közötti utazás egyik legizgalmasabb módja a repülő. Akár nyaralni, akár munkahelyi járatra indul, akár egy másik országba vagy államba szeretne utazni, ez az egyik leggyorsabb módja annak, hogy elérje úticélját, mivel elkerülheti a később felmerülő forgalmi és szárazföldi akadályokat.

Ha először utazik, vagy már utazott korábban, fontos, hogy ismerje utasi jogait, mert így gyakorolhatja azokat, és követelheti a légitársaságoktól kötelezettségeik teljesítését. Ma ezekről a jogokról fogunk beszélni, amelyeket közvetlenül a Szövetségi Fogyasztóvédelmi Ügynökség osztott meg, ezért nagyon figyeljen.

A repülőjáratok jelentősége az utasok számára, mint közlekedési eszköz

A repülőgépek és az utasszállító járatok alapvető szerepet játszanak közlekedési eszközként a kortárs társadalomban, és számos okból alapvetőek. Mindenekelőtt megemlíthetjük, hogy a repülőgépek globális kapcsolatot tesznek lehetővé azáltal, hogy gyors utazásokat tesznek lehetővé távoli célpontok felé. Ez a szempont elősegíti a kulturális cserét, a turizmust és a nemzetközi üzletet, erősíti az emberek és kultúrák integrációját szerte a világon.

Emellett az utasszállító járatok hatékonysága és sebessége döntő választási lehetőséget jelent vészhelyzetekben, áruszállításban. és a távolsági utazás. Jelentős a gazdasági fejlődéshez való hozzájárulása, munkahelyeket teremt, ösztönzi a turizmust és elősegíti a nemzetközi kereskedelmet, a repülőtereket a különböző városok gazdasági tevékenységi központjává változtatja.

A repülőjáratok által kínált elérhetőség szintén kulcsfontosságú, lehetővé téve az emberek számára, hogy távoli vagy nehezen megközelíthető helyeket is elérjenek, például szigeteket vagy hegyvidéki területeket. Ez különösen fontos a turisztikai régiók fejlődése és az elszigetelt közösségek összekapcsolhatósága szempontjából.

Milyen jogai vannak repülővel utazva?

Egy < A PROFECO erős>hivatalos cikkében megemlítjük ezeket a jogokat, amelyek nagyon fontosak az utasok számára, az alábbiakban megosztunk néhányat a legfontosabbak közül, és meghagyjuk a linket, hogy áttekinthesse őket.

Repülővel fog utazni? Tudja, hogy utasként milyen jogai vannak a PROFECO szerint
Mexikóvárosi Nemzetközi Repülőtér, jóváírások az ingatlanpiacon
< p>Jegy árának visszatérítése

Amennyiben az utas úgy dönt, hogy nem utazik (bármilyen személyes okból), /kérheti a légitársaságot, a vásárlástól számított 24 órán belül a jegy árát visszatérítjük. Ezen időszak lejárta után a légitársaság meghatározhatja a törlés feltételeit.

A járat késése vagy késése

Ez megemlíti, hogy a légi járat késése vagy késése. A járat késését vagy késését elektronikus úton vagy utasszolgálati modulokkal kell jelenteni. Ha a késés vagy a késés a légitársaság számlájára írható, köteles az utast az alábbiak szerint kártalanítani: a) 1 óránál hosszabb és 4 óránál rövidebb: legalább kedvezményt biztosítani az azonos célállomásra tartó további járatokra és/vagy étkezésekre, italokat. b) Több mint 2, de kevesebb, mint 4 óra: kedvezmény esetén nem lehet kevesebb, mint a jegy árának 7,5%-a.

4 óránál nagyobb késés vagy lemondás

Amennyiben a légitársaság a felelős, az utas választhat: a) A jegy árának vagy az utazás meg nem valósult részének visszatérítése, plusz kártérítés a jegy árának vagy az utazás meg nem valósított részének legalább 25%-a; vagy b) helyettesíteni az első elérhető járaton a szállítást, az étkezést és adott esetben a szállást és a repülőtérre induló és onnan induló földi szállítást; vagy, c) Egy későbbi időpontban ugyanarra a célállomásra történő szállításra és a jegy árának legalább 25%-ának megfelelő kompenzációra vagy az utazás meg nem valósult részére.

Poggyász >

A poggyászkiadást illetően az utas a repülőgép kapacitásától függően 15 vagy 25 kg poggyászt tud ingyenesen feladni; valamint két darab kézipoggyász, amelyek együttes tömege nem haladja meg a 10 kg-ot, feltéve, hogy méreteik nem haladják meg az 55 cm hosszúságot, 40 cm szélességet és 25 cm magasságot.

A kézipoggyász elvesztése vagy sérülése poggyász

Amennyiben a kézipoggyász megsemmisül vagy megsérül, az utast 6759 dollár peso-val (80 UMA), valamint a feladott poggyász elvesztése vagy sérülése esetén kártalanítani kell. 12 673 peso (150) UMA).

Több utasjog ​​is létezik, ha további részleteket szeretne megtudni, nyissa meg a hivatalos cikket.

Amint látja, a légi közlekedés vezet technológiai fejlődés, amely nemcsak az űrhajózási ágazatnak előnyös, hanem olyan területeken is, mint az orvostudomány és a kommunikáció.

Előnyei ellenére alapvető fontosságú a környezeti hatások, például a CO2-kibocsátás figyelembe vétele. A légiközlekedési ágazat azonban intézkedéseket hajt végre környezeti lábnyomának csökkentésére.

Összefoglalva, a repülőgépek és az utasszállító járatok elengedhetetlenek a globális összeköttetéshez, a gazdasági fejlődéshez és a globális elérhetőséghez, kiemelve hatékonyságukat és az embereket összefogó képességüket. és a bolygó körüli helyek.


5 / 5 ( 1 Szavazatok )