Rejtély megoldva: Most derült ki, hogy a szúnyogok miért csak néhány embert támadnak meg

Rejtély megoldva: most történt felfedezte, miért támadnak meg a szúnyogok csak néhány embert

A szúnyogok nagymértékben A nagyszámú faj által gyűlölt faj nem csak az embereket szenved harapástól, hanem más állatok is szenvednek ennek a kis ízeltlábúnak a folyamatos támadásaitól.

Amellett, hogy bosszantóak és zajosak, amikor a füled közelében repülnek, ezek az állatok vírushordozók is lehetnek, vagyis betegségek terjesztői, mivel érintkezésbe kerülnek az emberek és állatok érrendszerével, kedvezve a a vírusok fajok közötti mozgása.

Általában akkor, ha Ha elgondolkodunk a témán, általánosan elterjedt az a vélemény, hogy nincs különbség a szúnyogok csípésének helyében, azonban vannak olyan tényezők, amelyek hajlamosíthatnak arra, hogy vonzóbbnak tűnjünk számukra.

Érdekes módon ezen tényezők egyike az, amit természetesen csinálunk, és az egyszerű légzéshez kapcsolódik. A tanulmány szerint a szén-dioxid a szúnyogok természetes vonzereje.

Könnyű azt gondolni, hogy ez felnőtteknél például nagyobb mennyiségben termelődik, mint gyerekeknél, valamint a másik tényező, ami közelebb visz a szúnyogcsípéshez, a magasabb emberekben és terhes nőkben gyakrabban termelődik tejsav.

Megemlítik, hogy a London School of Hygiene and Tropical Medicine tanulmányai azt is megerősítették, hogy az emberek testszaga is szorosan összefügghet a preferenciával. a szúnyogok ellen bizonyos emberekkel szemben, ami olyan fontos tényezővé válik, hogy az illető saját aromája természetes riasztószerként szolgálhat.

Rejtély megoldva: Ez most fedezték fel, miért támadnak meg a szúnyogok csak néhány embert
Szúnyog vízi bábjárat. Jóváírás: CanvaImages

Végül azt mondják, hogy a vércsoport kulcsfontosságú lehet a harapások számában, ami azt állítja, hogy a vércsoportba tartozó emberek Az O típusúak szenvednek harapástól a leggyakrabban, míg az A és B típusúak szenvednek ettől a legkevésbé, legalább a fele az O típusúhoz képest.

Ahogy leírták, hogy vannak olyan színek, amelyek vonzzák őket, mint például a fekete és a piros, míg vannak olyanok, amelyek éppen ellenkezőleg, kellemetlennek tűnhetnek számukra , mint a zöld és a sárga esetében.

Bár a szúnyogok vonzódnak a magas hőmérséklethez, általában a bokán és a lábfejen is kedvelik a harapást, ahol gyakran előfordul testét, és használja ki az alkalmat, hogy szívjon egy kis vért.

Mostantól könnyebben megállapíthatja, hogy van-e milyen körülmények között táplálkoznak a szúnyogok. Végül is jó lenne időről időre zöldet hordani.


4.7 / 5 ( 6 Szavazatok )