Ön BBVA, Banamex, Banorte vagy Santander ügyfele? 3 jog, amit követelned kell 2024-ben

Ön BBVA, Banamex, Banorte vagy Santander? 3 jog, amelyet meg kell követelnie 2024-ben

Szabálytalanságok esetén Többek között olyan pénzintézetek felhasználóinak számláival, mint a Santander, a BBVA, a Banorte, a Banamex, a Nemzet Legfelsőbb Bírósága 3 megbonthatatlan jogot határozott meg, amelyek segítenek az embereknek abban, hogy ne kapjanak visszaélést a bankoktól.

< Napjainkban még az emberiség által elért technológiai fejlődés ellenére is vannak olyan helyzetek, amelyek megkérdőjeleznek bizonyos folyamatokat, amelyekben részt vesz, ilyen például a pénzintézetek példája, mert a mai napig rengeteg technológia és még mindig vannak biztonsági hibák, amelyek a felhasználókat érintik.

A bankokkal kapcsolatos szabálytalanságok az alkalmazkodásuk ellenére sem szűntek meg A technológia és annak fáradságos A rendszerei biztonságának növelésére tett erőfeszítések során a bűnözők és hibák mindig megtalálják a módját, hogy elkerüljék ezeket a helyzeteket és problémákat okozzanak.

Ehhez hozzátehetjük, hogy a pénzintézetek folyamatai néha egyáltalán nem hatékonyak, eljutnak odáig, hogy minden bejelentés ellenére sem oldják meg a problémát, és sok ügyfél szájában rossz szájízt hagynak. .

A helyzet elemzése után azonban a Legfelsőbb Nemzeti Bíróság, más néven SCJN, lépéseket tett az ügyben.

Az SCJN 3 jogot állapított meg, amelyeket sem a BBVA, sem a Santander, sem a Banorte, sem a Banamex, sem más pénzintézet nem tud kijátszani felhasználóit.

Ön a BBVA, a Santan2 vagy a Santan2 jogait követelnie kell? Ön a BBVA, a Banamex, a Banorte vagy a Santander ügyfele? 3 olyan jog, amelyet ezt követelnie kell 2024-ben

Ez a 3 jog akkor érvényesülhet, ha a betéti és hitelkártyák fel nem ismert terhelései szabálytalanságokat tapasztalnak, azaz olyan terhelési vagy hitelszámlákon történő vásárlások vagy pénzfelvételek, amelyeket nem Ön engedélyezett, és amelyekről fogalma sincs, ki végezte.

Ez a három jog védi bármely bank felhasználóit:

1. Szigorú hitelesítés: hitelszámlán történő tranzakció – például kártyás fizetés – lebonyolítása esetén a számlavezető bank köteles a vásárlást hitelesíteni.

2. Az el nem ismert pénzfelvételek visszaküldése: az SCJN kötelezi bármely pénzintézetet, hogy az el nem ismert pénzfelvételből származó pénzt meghatározott időn belül visszafizesse, valamint vizsgálatot kezdeményezzen a helyzet valódiságának igazolására.

3. Elektronikus átutalások: ha fel nem ismert elektronikus átutalás érkezik a számlánkra, a bankoknak követniük kell egy eljárást a helyzet mielőbbi megoldása érdekében, az SCJN pedig arra kötelezi a bankokat, hogy saját szabályaikat tartsák be az optimális eredmény érdekében.

Hasonlóan, az SCJN ajánl néhány tanácsot, amit követnie kell annak érdekében, hogy bejelentései hatékonyabbá váljanak, és a probléma a lehető leghamarabb megoldódjon:

Szabálytalanság esetén blokkolja az érintett kártyát, és azonnal lépjen kapcsolatba bank jelenteni kell a helyzetet.

Minden pénzintézet rendelkezik speciális egységekkel vagy UNE részleggel, ahol felajánlanak egy nyugtát, amely alátámasztja a bejelentést, és minden helyzetben bizonyítékul szolgál.

Meg kell tudnia kell, hogy a banknak legalább 48 órán belül vissza kell küldenie a pénzét, és egy olyan vizsgálatot is lefolytatnak, amely akár 45 napig is eltarthat.

Ne feledje, hogy ezek az SCJN által biztosított jogok hogy megvédje a mexikóiakat a pénzintézetek velük szembeni szabálytalanságaitól.


4.5 / 5 ( 8 Szavazatok )