Ön Aeroméxico, VivaAerobus vagy Volaris felhasználó? Ügyeljen a hatóságok nyilatkozatára

Ön Aeroméxico, VivaAerobus felhasználó ? vagy Volaris? Figyeljen a hatóságok nyilatkozatára

Ha Ön is azok közé tartozik akik nagyon gyakran utaznak repülővel, érdekelni fogja, hogy a Nemzet Legfelsőbb Bírósága közleményt adott ki, amelyben minden felhasználónak rendelkeznie kell a megsérthetetlen jogokkal, többek között olyan légitársaságokkal szemben, mint a VivaAerobus, Volaris, Aeroméxico.

Az utazás azon helyzetek közé tartozik, amelyeknek sok ember van kitéve nap mint nap, akár autóval, akár buszon, vagy, mint ebben az esetben, repülővel. A Statista globális jelentési, statisztikai és információs platform adatai szerint csak Mexikóban több mint 65 millió utazást tesznek meg csak turisták, ami hatalmas szám.

Legyen szó szórakozásról, egészségről, üzleti életről, oktatásról vagy egyéb okokból, a repülővel való utazás az egyik leggyakoribb módszer világszerte az egyik pontból a másikba való eljutáshoz. Bár ez néha rossz szájízt hagyhat a légitársaságok szájában, amelyek a napi kiszolgálásuk nagy száma miatt esetenként felülírják a felhasználói jogokat.

A légitársaságoknak, függetlenül attól, hogy melyikük, megvannak a saját előírásai, amelyeket a szolgáltatást igénylőknek be kell tartaniuk. A légitársaságok számára azonban szövetségi szabályokat is be kell tartaniuk a felhasználókkal szemben, hogy tisztességes bánásmódban részesítsék őket, és biztosítsák, hogy kudarcok nélkül megkapják szolgáltatásukat.

Itt jön a Legfelsőbb Bíróság a Nemzet in. , más néven SCJN, aki tájékoztatta a légitársaságok felhasználóit megsérthetetlen jogaikról ezen légitársasági intézmények előtt.

3 olyan jog, amelyet egyetlen légitársaság sem szakíthat meg szolgáltatásainak felhasználójával:

1. Törölt vagy késett járat esetén a légitársaságnak kártérítést kell nyújtania Önnek.

2. Ha belföldi utazásra készül, ne feledje, hogy többletköltség nélkül jogosult legfeljebb 25 kg-os poggyászt feladni, és mindkettőben maximum 2 db, legfeljebb 10 kg-os kézipoggyászt vihet magával.

3. Minden légitársaságnak rendelkeznie kell legalább egy szolgáltatási modellel azokon a terminálokon, ahol szolgáltatásait kínálja, a kételyek, panaszok és javaslatok, követelések megoldása érdekében, többek között más helyzetekben.

Ön Aeroméxico, VivaAerobus vagy Volaris felhasználó? Ügyeljen a hatóságok nyilatkozatára
Kép jóváírása: La Vanguardia

Sem a VivaAerobus, sem a Volaris, sem az Aeroméxico, sem a Mexikóban tevékenységet folytató légitársaságok nem hagyhatják figyelmen kívül az alapvető jogokat felhasználók közül. Nos, még a Szövetségi Fogyasztóvédelmi Ügynökség, más néven Profeco, a polgári légi közlekedésről és a szövetségi fogyasztóvédelmi törvényekről szóló részében minden légi utazási fogyasztó jogait hangsúlyozza.

A Profeco alapvető jogként tekint minden A légitársaságnak tisztességes bánásmódban kell részesítenie a felhasználókat, valamint minden szükséges és igényelt információval rendelkeznie kell, anélkül, hogy kudarcot vallana, valamint ismernie kell az összes rendelkezésükre álló lehetőséget, ha van ilyen.

Ha Ön olyan helyzetben volt, amikor egy légitársaság ki akarja használni Önt, nyugodjon meg, hogy vannak olyan intézmények, amelyek támogatják Önt, például a Profeco, elég lesz feljelentést tenni a tapasztalt helyzet miatt.


5 / 5 ( 7 Szavazatok )