Nike vagy Adidas: A PROFECO szerint ez a legjobb sportruházati márka

Nike o Adidas: A PROFECO szerint ez a legjobb sportruházati márka

A Nike és az Adidas, a harc a két márka között új fejezethez érkezett a Szövetségi Fogyasztóvédelmi Ügynökség (Profeco) által mindkét vállalat sportruházatának minőségéről készített kimerítő tanulmányával. 2024-ben sokan szeretnénk teljesíteni fitneszcéljainkat, és a megfelelő ruházat kiválasztása döntő szerepet játszik ebben a küldetésben.

A tanulmány

A Profeco a maga aprólékos megközelítésével minden márkától három különböző ruhadarabot elemzett: gyorsan száradó férfi pólókat, >sport leggingseket és sportfelsőket nőknek. Értékelésük különböző szempontokra terjedt ki, az ügyfelek tájékoztatásától a tartósságig és a fakulásállóságig. Az egyik legfontosabb szempont, amely kiemelkedett, az anyag kopása volt a fizikai aktivitás során, gyorsan szimulálva a különböző anyagokkal szembeni súrlódást.

A férfi gyorsan száradó pólók összecsapásában a CU5992-010 modell által képviselt Nike nyerte el a „Nagyon jó” minősítést. Ugyanakkor az Adidas (HB7482) is „Nagyon jó” minősítést kapott, bár a fogyasztói információs tesztben megbotlott, mert nem jelezte a címkéjén, hogy a ruha kicsavarható-e.

Nike vagy Adidas: Ez a legjobb sportruházati márka a PROFECO szerint
FORRÁS: Fogyasztói Magazin

A női sportfelsők kategóriájában szoros volt a küzdelem. Az Adidas (HR2892) megkapta a „Kiváló” minősítést, annak ellenére, hogy hiányos tájékoztatást adott a fogyasztónak. Másrészt a Nike (BV3636) „Nagyon jó” besorolást kapott, de ügyfélinformációit hiányosnak minősítették, mivel nem feleltek meg a rosttartalomra és az azonosításra vonatkozó előírásoknak.

< p>A női sportleggingseknél az Adidas (HM1133) ) és a Nike (DV9020-655) osztozott a trónon, mindkettő „Kiváló” minősítést szerzett. Úgy tűnik, hogy ebben a kategóriában a rivalizálás minőségi döntetlent jelent.
Nike vagy Adidas: Ez a legjobb sportruházati márka a PROFECO szerint
FORRÁS: Consumer Magazine

A pontszámokon túl a Profeco értékes ajánlásokat adott ki a fogyasztók számára. Hangsúlyozta a szintetikus szálakból, például poliészterből és elasztánból készült ruhák mosásának fontosságát a hasonló ruhadarabok mellett. Ezenkívül azt javasolta, hogy használat után rongyként használják őket a tisztításhoz.

Most menjünk vissza egy pillanatra, hogy megértsük a Nike és az Adidas közötti rivalizálás nagyságát. Az évek során ez a két márka kiélezett versenyt folytatott nemcsak a sportarénában, hanem a hétköznapi divatban is. Mindegyik egyedi nyomot hagyott a kultúrában, és szenvedélyes rajongókat vonzott szerte a világon.

A Nike az ikonikus „Swoosh” logóval egy globális birodalmat hozott létre, nemcsak a sportteljesítményben, hanem az utcai divatban is. . Az amerikai márka a világ legjelentősebb sportolóit szponzorálta, és úttörő szerepet játszott az innovatív technológiákban a sportcipők és -ruházat területén.

Másrészt az Adidas a három híres csíkjával kitörölhetetlen nyomot hagyott a sport és a divattörténetében. Az eredetileg Németországból származó márka szoros kapcsolatot ápol a nemzetközi sporteseményekkel, és neves tervezőkkel együttműködve exkluzív kollekciókat hozott létre.


5 / 5 ( 7 Szavazatok )