Nem tud kinyitni egy szűk üvegedényt? A trükk, hogy különösebb erőfeszítés nélkül csináld

Nem tudsz kinyitni egy szűk üvegedényt? A trükk, hogy különösebb erőfeszítés nélkül csináld

< p>Akár azért, mert otthon eljátszottak veled egy gyakorlatias viccet, hogy szétterült az edényben lévő étel, vagy hogy alapból nagyon szoros a fedele és nem tudod kinyitni, akkor erre a vírusra érdemes figyelni trükk, amely nagyon népszerűvé vált, mert okos és könnyen elkészíthető.

Bár sokan nem szeretik az üvegedények fedelét, ez több okból is elengedhetetlen. Először is megőrzik a tartalom frissességét és minőségét azáltal, hogy hermetikusan lezárják a tartályt, megvédik a szennyeződéstől és az oxidációtól. Ezenkívül megakadályozzák a levegő és a mikroorganizmusok bejutását, amelyek az élelmiszerek megromlását okozhatják. A fedők az élelmiszerbiztonsághoz is hozzájárulnak azáltal, hogy megakadályozzák a baktériumok szaporodását és biztosítják a termék sértetlenségét.

Ezen okok miatt az üvegedények fedelei elengedhetetlenek a tárolt élelmiszerek minőségének, frissességének és biztonságának megőrzéséhez.

A trükk egy szűk tégely különösebb erőfeszítés nélkül történő kinyitásához

A Tik Tok közösségi hálózaton megjelent kiadványban a tiktoker Val Barrales ( amelynek felhasználója: @valbarrales), megoszt velünk egy igen népszerű és hasznos házi trükköt egy szoros fedelű üveg kinyitásához, ez alapvetően abból áll, hogya fedőn három pontot jelölünk meg, egy képzeletbeli háromszöget alkotva. Ezután kis ütéseket adnak a háromszög minden csúcsára. Ezek az ütések segítik a fedél kilazítását, így könnyebben nyitható.

Ez a trükk akkor hasznos, ha egy tégely fedele túl szoros lett, akár gyárilag jön, akár rossz tréfát játszottak veled azzal, hogy a kelleténél jobban meghúzták. Nem igényel további eszközöket, és könnyen elvégezhető.

Amint látja, a közösségi hálózatokon megosztott házi trükkök praktikus és mindenki számára elérhető módon segíthetnek egyszerűsíteni a mindennapi feladatokat, ösztönözni a kreativitást és a problémamegoldást. . Nagyon hasznos látni, ha valaki megosztja tapasztalatait és tudását a mindennapi problémák megoldása érdekében, ez a hálózati tartalom pozitív példája.

Nem tudsz kinyitni egy szűk üvegedényt? A trükk, hogy különösebb erőfeszítés nélkül csináld
Pontok az üvegben, kreditek a Taníts meg a tudományról
@valbarrales

Nyiss ki egy szűk üveget ezzel a trükkel #frasco #jarsdevidrio #hogar #hacks #solucion #tips #lifehack #valbarrales #srajoven #adultoindependiente #adultojoven

eredeti hang – Val Barrales-Tips a #srajoventől

A trükk magyarázata

Ha kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy miért vagy mi az oka annak, hogy ez a trükk működik, az alábbiakban elmondjuk. Amikor megütöd a háromszög sarkait, azok feszültséget keltenek, ami segít meglazítani a fedelet. Ez a feszültség azért keletkezik, mert az ütések három különböző irányban erőt fejtenek ki a fedőre, ami segíthet az eltömődés eltávolításában a tégely szálaitól.

A trükk végrehajtásához olyan tárgyat kell használni, amely a fedelet anélkül, hogy megsértené. A fakanál vagy laposfejű csavarhúzó jó választás. Hasonlóképpen fontos, hogy finoman ütögesse meg, nehogy megsérüljön az üveg. Ha az ütések túl erősek, eltörhetik a fedelet vagy az edényt.

Tippek a trükk használatához

A legjobb eredmény érdekében javasoljuk, hogy kövesse ezeket a tippeket:

-Jelölje meg a pontokat a fedélen ceruzával vagy markerrel, hogy könnyebben célozhasson.

-Az ütéseket 45 fokos szögben adja meg, hogy az erőt egyenletesen oszlassuk el.

-Ha a fedél túl szoros, még többet ütögethet rá.

Egy kis gyakorlással könnyedén kinyithatja a szoros fedelű üvegeket.

Reméljük, hogy hasznosak lesznek számodra ezek a trükkök, ha tetszett, akkor kommentelheted. További szép hetet.


5 / 5 ( 3 Szavazatok )