Napfogyatkozás 2024: Hány napig tart, és hol láthatjuk a legjobban?

Napfogyatkozás 2024: Hány nap hiányoznak, hogy megtörténjen, és hol láthatjuk jobban?

Az új év beköszöntével új tapasztalatok jönnek, és mi jobb, mint ezek ilyen csillagászati ​​események Akkora, mint az év első napfogyatkozása, itt megmondjuk, mikor lesz, és hol lehet tisztábban látni.

Napfogyatkozások, amelyekről az ókorban azt hitték, hogy a Az idők végének istenei vagy előjelei ma és a tudománynak köszönhetően csillagászati ​​eseményeknek számítanak, amelyeket nagyra értékelnek az univerzum és titkai szerelmesei.

Emlékezzünk vissza, hogyan keletkezett ez a csillagászati ​​jelenség, mivel nem fordul elő olyan gyakran, mint sok más. A napfogyatkozás akkor következik be, amikor a holdgömb beavatkozik a Föld és a Nap közé, és árnyékot vetítve a Földre. A napfogyatkozások sajátossága, hogy csak az újhold holdfázisában fordulnak elő, és a Hold pályájának a Földhöz viszonyított enyhe dőléséből adódóan ezek a jelenségek csak periodikusan, a National Geographic cikkében olvasható.

A tavalyi évhez hasonlóan ez az „umbra” néven is ismert jelenség 2024-ben ismét előfordul, és a NASA néven is ismert Nemzeti Repülési és Űrkutatási Hivatal és a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem által szolgáltatott információk szerint vagy az UNAM, ez az a dátum és hely, ahol a 2024-es napfogyatkozás a legjobban értékelhető.

A csillagászat szerelmesei számára, Mexikóban szemtanúi lehetünk ennek a napfogyatkozásnak áprilisban 8, 2024, és Mexikó különböző pontjairól lesz látható, de a NASA szerint az esemény megtekintésére a legjobb hely az ország északi oldalán, Sinaloa, Durango és Coahuila államokban lesz.

Hasonlóan, ez a napfogyatkozás Monclova (Monterrey) területén is látható lesz; Torreón, Coahuila; Durango, Durango és Mazatlán, Sinaloa, ahogy azt az Országos Asztrofizikai, Optikai és Elektronikai Intézet állítja, vagy annak rövidítése INAOE, amely egy Pitarrilla nevű sinaloai várost is leír, mint a napfogyatkozás tökéletes pontját.

< p>Meg kell jegyezni, hogy a köztársaság többi részén ez a napfogyatkozás látható, de csak részben.
Napfogyatkozás 2024: Hány napig tart, és hol láthatjuk a legjobban?
Kép jóváírása: lábléc

A napfogyatkozás részleges fázisában április 8-án 10:51:22-kor kezdődik, teljes fázisának kezdetét 12:07:24-kor éri el, és pontosan 12-kor ér véget: 11:43 mexikói idő szerint. Hasonlóképpen emlékeztetünk arra, hogy ez a menetrend a Mazatláni időn alapul, olyan helyen, ahol teljes egészében legalább 4,25 percig látható.

Fontos emlékezni arra is, hogy a napfogyatkozás súlyosan károsíthatja a szem retináját, ha közvetlenül, a szükséges védelem nélkül nézzük. Legyen szó speciális lencsékről, napszűrőkről, egyéb eszközökről, de nem látja a napfogyatkozást védtelen szemmel, a következmények nagyon súlyosak lehetnek.


5 / 5 ( 4 Szavazatok )