Mit jelent és mire való az egyes mobiltelefonokon megjelenő zöld pont?

Mit jelent a zöld pont? megjelenik néhány mobiltelefonon, és mire való?

Az egyik leggyakoribb, de legkevésbé ismert funkció az Android mobiltelefonokon a zöld pont, amely általában a képernyő tetején világít. Ma eláruljuk, mi ennek a funkciónak a célja.

A technológia óriási lépéseket tett a fejlődése terén, a legmodernebb eszközöket az eddigi legkifinomultabb technológiával hozták létre. Példa erre az okostelefonok, amelyek feltalálásuk óta a ma ismert eszközökké fejlődtek.

Sok cég összpontosít ezen a technológiai vonalon okostelefonok, különböző márkák, különböző modellek, különböző operációs rendszerek. Az Android telefonok közül néhány jobban ismert, mint mások, amelyek közül a legtöbbet figyelembe vettek mobiltelefon-vásárláskor.

Az Android, amint azt a Xataka Android virtuális platform is ismerteti, operációs rendszerként jól ismert, Linuxon alapul, amely egy "ingyenes, ingyenes és több platformon átívelő operációs rendszer mag". Érdemes megemlíteni azt is, hogy az Android a Google lefedettsége alatt működik.

Most ugyanennek a cégnek, a Google-nak az ötlete volt, hogy az Android operációs rendszert futtató mobiltelefonokhoz egy speciális funkciót adjon. Zöld fény vagy pont, amely bizonyos alkalmakkor ki- és bekapcsol. Ez a zöld pont akkor fontos, ha tudod, hogy valójában mire való.

Ez a zöld pont a felhasználó magánéletének jobb ellenőrzésének eredménye, mivel ez a funkció olyankor aktiválódik, mint például telefonbeszélgetéskor, fényképezéskor, hangfelvételkor stb.

< ábra id="attachment_147291" aria-describedby="caption-attachment-147291" class="wp-caption aligncenter">Mit jelent az egyes mobiltelefonokon megjelenő zöld pont, és mire való?
A kép forrása: La Verdad Noticias

A zöld fény bekapcsolásának célja, hogy jelezze, hogy bizonyos audiovizuális funkciók használatban vannak, legyen az kamera, mikrofon vagy hangszóró. Ez egy érzékelő, amely akkor aktiválódik, amikor bármelyik audio- vagy videoeszközt használunk.

Normális látni, hogyan aktiválódik ez a zöld fény, amikor valamit csinálunk, beszélünk telefonon vagy használjuk a kamera, hangfelvétel. valami, amikor éppen egy videohívás kellős közepén vagyunk. Ha azonban akkor aktiválódik, amikor nem használja a mobiltelefonját, vagy nem használja a már említett funkciók egyikét sem, az figyelmeztető jel.

Ha a zöld pont a mi használatunk nélkül aktiválódik a mobiltelefonon, az azt jelenti, hogy valamilyen rosszindulatú program van, amely sérti az Ön személyes adatait, vagy akár egy Ön által letöltött alkalmazás az Ön engedélye nélkül használja a készülék funkcióit. .

Ha ebben a helyzetben találja magát, javasoljuk, hogy tekintse át az alkalmazásoknak adott engedélyeket, vagy törölje azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem ismer fel, így megszabadulhat a háttérben működő alkalmazásoktól. Az Ön adatait.

Éppen ezért kell figyelnünk erre a zöld lámpára Android-eszközeinken, mert ez figyelmeztethet bennünket, ha valaki megsérti a magánéletünket és a biztonságunkat. Még egy példa arra, hogy a Google a legnagyobb erőfeszítéseket teszi a felhasználók virtuális biztonságának fenntartása érdekében.


5 / 5 ( 6 Szavazatok )