Mit jelent az, amikor az elnök elővesz egy narancssárga sálat a bikaviadalban?

Mit jelent az, ha az elnök elővesz egy narancssárga sálat a bikaviadalban?
FORRÁS: Sokkal több, mint bikák figcaption>

A bikaviadalok, egy olyan esemény, amely szenvedélyeket és ellentmondásos véleményeket ébreszt, egyes helyek kultúrájában az egyik legmélyebben gyökerező hagyomány. A bikaviadalt, ahogy ezt a művészetet ismerik, szimbolikája, rituáléi és természetesen a nézők és a bikaviadal elnöke által kihelyezett zsebkendők jellemzik. Lépjen be a bikaviadal izgalmas világába, és fedezze fel az arénában libbenő ikonikus sálak jelentését.

Amikor belép a bikaviadal-arénába, fontos megértenie, hogy ez nem csak egy show, hanem egy élmény. mélyen gyökerezik a kultúrában és a hagyományokban. Amikor a térre lépünk, az igazi rajongókat megkülönböztető elem a fehér sál jelenléte. Ez a szimbólum, több mint kiegészítő, az odaadás és a bikaviadal iránti tisztelet tanúsága.

A zsebkendő azonban nem csupán dísz a közönség körében. Döntő szerepet játszanak az esemény dinamikájában, és az elnök eszközei az arénával való kommunikációhoz. Minden egyes zsebkendő jellegzetes színével olyan üzeneteket közvetít, amelyek szabályozzák a műsor jövőjét.

A fehér zsebkendő

A bikaviadalban mindenütt jelen van, ő abikaviadali ceremónia karmestere. Az ünneplés kezdetétől a feladat végén a torreádornak adott trófeák átadásáig a fehér sál irányítja a bikaviadal menetét. Sokoldalúsága központi elemmé teszi, jelezve a harmad változásait, beállítja az esemény tempóját és figyelmeztet a lehetséges eseményekre.

A zöld sál

Amikor megjelenik, azt jelzi, hogy a bikának vissza kell térnie a karámba. Ezt a gesztust különböző okok okozhatják, a bika bátorságának hiányától a verekedés közbeni balesetekig, amelyek veszélyeztetik az állat épségét. A nyilvánosság részvétele néha befolyásolja ezt a döntést, bizonyítva a szurkolók és a bika sorsa közötti összefüggést a bikaviadal arénában.

A piros sál

A legkevésbé gyakori, ez szimbolizálja a büntetést abikanak. Ezzel elrendelik a fekete zászlók elhelyezését, ami bünteti az állatot. Ezt a szélsőséges intézkedést akkor alkalmazzák, ha a bika nem felel meg a küzdelemhez szükséges feltételeknek akár megjelenése, akár a bikaviadal fesztivál lényegéhez hűtlennek tartott attitűdje miatt. Az állattenyésztés ezekben az esetekben ennek a sajátos konfrontációnak a vesztesévé válik.

Mit jelent az, ha az elnök elővesz egy narancssárga sálat a bikaviadalban?
FORRÁS: Juventud Taurina de Jaén figcaption>
A kék sál

A maga részéről a bika diadalának emblémája. Amikor az elnök beveti, a bikát dicséretben részesítik, és trükkje és bátorsága előtt tisztelegve tér vissza a ringbe. Ez a gesztus az állat kiválóságát és az eseményen való kiemelkedő részvételét jelzi.

Végül a narancssárga sál

A bikaviadal diadalának csúcsát jelképezi

Végül a narancssárga sál

strong>, bocsánatot adva abikának. Ez a kivételes esetekre fenntartott megtiszteltetés azt jelenti, hogy a bikát vissza kell vinni a karámba, ahelyett, hogy a ringben áldozattal szembesülnének. A kegyelmet a torreádor rendkívüli feladatának elismeréseként adják meg, és az állat amellett, hogy második esélyt kap, a tanya ménesévé válhat, biztosítva annak örökségét. p>


5 / 5 ( 4 Szavazatok )