Mintha még soha nem láttad volna őket! A tudósok először fedték fel az Uránusz és a Neptunusz valódi színét

Mint még soha látták őket! A tudósok először fedték fel az Uránusz és a Neptunusz valódi színét

Vannak esetek, amikor a tudomány Néhány módosítást kell végrehajtania az eredményein, hogy azok világosabbak legyenek a szemünk számára. Ez történt az Uránusz és a Neptunusz megfigyelésével, két olyan bolygóval, amelyek színe nagyon különbözik a régóta ismert bolygóktól.

Kozmikus környékünk csillagászati ​​megfigyelése olyan feladat volt, amelyet már egy ideje folyamatban van. A világ különböző űrügynökségei sok éven át dolgoztak ezen, és az idők során elért eredmények meglepőek voltak, de különböztek a ma elérhetőktől.

A technológia számos fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, ezzel lehetővé vált új, mélyebb kutatások és kifinomultabb technológiai műtermékek elvégzése, amelyekben lehetőség nyílt eredmények elérésére. pontosabb.

Ilyen eset az új kutatás, amelyet az Egyesült Királyság Oxfordi Egyeteme végzett a National Aeronautics and Space Administration vagy a NASA (rövidítése) nagy teljesítményű Hubble űrteleszkópjaival közösen. Magyar, az Európai Déli Obszervatórium nagyon nagy teleszkópjának többegységes spektroszkópiai kutatójából.

Ez az új kutatás megcáfolja a Naprendszerünkben található bolygópárról, az Uránuszról és a Neptunuszról szóló régóta fennálló elképzelést. Amelyek bolygóit a NASA Vogueyer 2 űrmissziójáról készült képeknek köszönhetően zöldes, a másikat pedig intenzív kék színben mutatták be a nagyközönségnek.

A brit csillagászokból álló csapat biztosítja, hogy az általunk ismert színek ezekről a bolygókról hibásak a képretusálás miatt, amelyet az ókori kutatások végeztek, hogy tisztább képet kapjanak a bolygók légkörének részleteiről.

Mintha soha nem láttad volna őket! A tudósok először fedték fel az Uránusz és a Neptunusz valódi színét
A kép forrása: Oxfordi Egyetem
< p> A legújabb kutatások feltárták, hogy a Neptunusznak nincs ilyen intenzív kék színe, és az Uránusznak sincs zöld színe, hanem valójában mindkét bolygó nagyon hasonló színű. Mindkét szomszédos bolygó atmoszférájában kék-zöld színű.

Ez az elemzés lehetővé tette mindkét bolygó színének megállapítását, a kék-zöld színét, amelyek nagyon hasonlítanak egymáshoz, de a különbséggel hogy a Neptunusz A légkörében lévő vékony ködréteg miatt valamivel erősebb kék színű.

Ami az Uránuszt illeti, ennek a bolygónak a színe némileg változhat attól függően, hogy az év melyik szakában látjuk, mivel nyáron és télen általában kicsit zöldebb, mivel az egyik pólusa ki van emelve. A nap, valamint tavasszal és ősszel a Nap közvetlenül a bolygó egyenlítőjére süt.

Az ok, amiért mindkettő eltérő színt mutatott, a színretusálásnak köszönhető. Ezt azért tették, hogy több részletet is képesek megfigyelni a légkörükben, mint például a felhők, a gyűrűk, a szelek, többek között olyan sajátosságokat, amelyek csak akkor láthatók, ha a bolygók eredeti színe megváltozik.

Ezek a mesterséges színváltozások Soha nem voltak feltáratlan titok, mert korábban, amikor a bolygók képeit bemutatták, legendákkal érkeztek, amelyek tisztázták ezeket a színbeállításokat, azonban ez a megkülönböztetés idővel elveszett, ahogy azt a Királyi Csillagászati ​​Társaság tisztázta.


4.8 / 5 ( 8 Szavazatok )