Mi lesz idén áprilisban? Egy német szerzetes nyugtalanító jóslata, amely hamarosan bekövetkezik

Mi lesz ebből áprilisban év? Egy megtörténni készülő német szerzetes nyugtalanító jóslata

A Hatalmas létezés, az univerzum és titkai többnyire rejtélyek maradnak az emberi faj számára, amely évek óta próbálja meghódítani határait, de a mai napig korlátozott a megértésünk ahhoz képest, amit ez a hatalmas űr kínál. .

Az emberi faj az univerzum korával ellentétben nem más, mint az idő egy minimális része, ez az oka annak, hogy az emberi fajnak sikerült megfigyelője lenni a különböző galaktikus eseményeknek egész ideje alatt. létezése .

Így volt képes egy 1217-es szerzetes megfigyelni ugyanazt az eseményt, mint néhány mai csillagász. p >

Abbott Burchad, a Római Birodalom ősi vallási intézményének, a császári apátságnak a vezetője 1217-ben ez a karakter megörökített egy egyedülálló élményt, amely ma sok információt tár fel szakértő csillagászok számára egy hatalmas eseményről. amely bizonyos időközönként megismétlődik.

Buchard szerzetes egy olyan csillagról írt az utókor számára, amely úgy ragyogott, mint senki más, páratlan intenzitással. Hihetetlen módon megtalálták ezt a kéziratot, és nemrégiben nyilvánosságra hozták a tartalmát.

Nos, kiderült, hogy az a csillag, amelyet Buchard szerzetes több napig ragyogva figyelt, a Corona Borealis csillagképben található, és jelenleg szakértő csillagászok már felfedeztek egy visszatérő nóvát ugyanazon a helyen.

Először is tisztázzuk, mi is az a nóva, mert az Országos Repülési és Űrhivatal, más néven NASA, Űrhelyszín interaktív oldal információi szerint a nóva egy kolosszális méretű, fénnyel teli esemény. és energia, ez akkor keletkezik, amikor két csillag olyan közel kerül egymáshoz, hogy összeütközik, ami bolygószintű magreakciót okoz.

Mi fog történni Idén áprilisban? Egy német szerzetes nyugtalanító jóslata, ami hamarosan megtörténik
A kép forrása: Jodrell Bank Csillagászati ​​Obszervatórium

Most, amikor a nóva inkább egy halott csillag, amely energiát és anyagot nyel el egy nagyobb közeli csillagtól, amikor elegendő anyagot nyel el, akkor robbanás formájában szabadítja fel, amely a normálnál sokkal jobban megnöveli a fényességét. visszatérő novaként ismert, amely időről időre felrobban.

És így láthatták Buchard szerzetes és a mai csillagászok ugyanazt az eseményt, bár több száz év különbség van. Csillag T Coronae Borealis, vagy rövidítése T CrB, ez az a visszatérő nóva, amelyet a modern szakértők és az ókori égbolt szerelmesei régóta megfigyelnek.

Ezt a csillagot már többször felfigyelték a történelem során. , 1866, 1946, és a csillagászok számításai szerint hamarosan 2024 áprilisában, vagy legalábbis erre a következtetésre jutottak a Louisiana Állami Egyetem szakértői Bradley E. Schaefer asztrofizikus felügyelete mellett, mivel ők azok, akik jelenleg megvan a kézirat tanulmányozásra.

Lenyűgöző, hogy egy szerzetes által 1217-ben készített kéziratnak köszönhetően a mai csillagászoknak sikerült finomítaniuk ennek az ismétlődő nóvának a következő, 2024. áprilisi robbanására vonatkozó számításokat. a gyanú, hogy ez egy hihetetlen kozmikus esemény lesz.


5 / 5 ( 5 Szavazatok )