Mennyi ideig szedhetem biztonságosan a vitaminokat? Szakértők válaszolnak

Meddig szedhetek biztonságosan vitaminokat ? Szakértők válaszolnak

Szedett-e valaha vitaminkomplexeket? Akár elővigyázatosságból, akár kényszerből, sokaknak volt szükségük ezekre a kiegészítőkre valamikor, de mennyire jók? Hányat tudunk bevenni ezek közül anélkül, hogy károsítanánk magunkat?

Az egészséges élet sok mindenből áll, beleértve a napi vitaminok és ásványi anyagok beviteléhez szükséges tápanyagok bevitelét. Néha szükségünk van étrend-kiegészítőkre, hogy segítsenek beszerezni ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat, ezért léteznek vitaminkomplexek.

Ezek a vitaminok A komplexek olyan vegyületek, amelyek általában egy vagy több vitamint és egyéb tápanyagot tartalmaznak, akár ugyanabból a családból, akár változatosakból, amelyekre szervezetünknek általában kis adagokban van szüksége a napi működéshez, ahogy azt a National Cancer Institute ismerteti.

Bár ezek az étrend-kiegészítők nagy segítséget jelentenek a szervezet számára, mivel rendelkeznek a megfelelő működéshez szükséges vitamin- és ásványianyag-tartalékokkal, a National Institutes of Health megemlíti, hogy a vitaminkomplexek bevitele soha nem fogja helyettesíteni e vitaminok bevitelét. a kiegyensúlyozott étrend, hiszen az utóbbiak amellett, hogy vitaminokat és ásványi anyagokat biztosítanak, hajlamosak más tápanyagokkal is ellátni szervezetünket, mint például rostokat, szénhidrátokat, fehérjéket, valamint a szervezet számára nélkülözhetetlen összetevőket.

A Az egészséges vitaminszint megőrzésének első módja a kiegyensúlyozott táplálkozás, azonban vannak olyan helyzetek, amikor vitamin-kiegészítők fogyasztása szükséges, akár valamilyen vitaminhiányt okozó betegség miatt, amelyre a mindennapjaink igencsak megterhelőek. és túlterheltnek érezzük magunkat, vagy akár nagy teljesítményű sportolókként is érezzük magunkat, sok egyéb olyan helyzet mellett, amely extra vitamin- és ásványianyag-utánpótlást igényel.

Most sok esetben felmerül a kérdés, hogy meddig lehet bevenni egy vitaminkomplexet?

Meddig szedhetek biztonságosan vitaminokat? Szakértők válaszolnak
A kép jóváírása: iProfesional

Először is azt tapasztaljuk, hogy az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtára, a MedLine Plus azt mondja nekünk, hogy „a táplálékkiegészítők bármely összetevője nagy mennyiségben mérgező lehet”››.

Szakértők szerint, nincs konkrét mértéke a vitaminkomplexeknek, amelyeket anélkül tudnánk bevenni, hogy károsítanánk magunkat, mivel ez számos tényezőtől függ, mint például a termék összetételétől, milyen vitaminokat tartalmaz, a fogyasztó szervezetétől, mindennapi testi-lelki életétől. követeléseket többek között. Bár általában minden termék használati utasításában szerepel a használati idő, ha ez nem szerepel, akkor a fogyasztás megkezdése előtt érdemes orvoshoz fordulni.

Az Atida orvosi információs platformon azonban általános ajánlásként javasolják, hogy ezekből a kiegészítőkből vegyen pihenőidőt. Jobb, ha hagyjuk eltelni azokat az időszakokat, amikor ezeknek a vitaminoknak a bevitelét felfüggesztik, mivel ezek túl sok. , egészségügyi problémákat okozhat. Javasoljuk, hogy legyenek 2-3 hónapos használati és pihenési ciklusok, amelyek során fogyaszthatja ezeket a vitaminokat, és hagyjon egy hónap pihenőt.

Az ilyen típusú étrend-kiegészítők használatakor a fő ajánlás mindig az, hogy egy szakértő, Mivel a vitaminok és ásványi anyagok szükséglete idősek, terhes nők, gyermekek, betegek stb. között változhat.


5 / 5 ( 2 Szavazatok )