Legyen sportoktató a Carlos Slim Alapítvány INGYENES online kurzusával

Válj legyél sportoktató a Carlos Slim Alapítvány ezen INGYENES és online tanfolyamával

A modern élet elvitt minket, hogy örökbe fogadjunk Az ülő szokások és a hektikus rutinok miatt a Carlos Slim Alapítvány értékes kezdeményezést indított a fizikai aktivitás hiányával járó kockázatok ellensúlyozására. Oktatási platformján, az Aprende.orgon és a Capacítate para el Empleo programon keresztül bemutatják a „Fizikai aktiválás előmozdítója” kurzust, amely alapvető forrás azok számára, akik szeretnék az egészség és a jólét előmozdításában a változás előmozdítóivá válnak.

A fizikai aktivitás az egészséges életmód fenntartásának alapvető pillére. Annak ellenére, hogy tudatában vagyunk annak számtalan előnyének, a végrehajtás módjára, mikorra és helyére vonatkozó ismeretek hiánya korlátozza széles körű elterjedését. Itt lép színre a fizikai aktiválás promóter szerepe, amely kulcsszerepet játszik azon akadályok leküzdésében, amelyek megakadályozzák az embereket abban, hogy teljes mértékben részesüljenek a fizikai aktivitásból. p. >

Ez az ingyenes, négy szintre osztott kurzus arra törekszik, hogy a résztvevőket arra tanítsa, hogy atevékenységfizika hatékony népszerűsítőivé váljanak. .

1. szint: A fizikai aktivitás alapjai
 • A fizikai tevékenység előnyeivel foglalkozik.
 • Ide tartozik. olyan kulcsparaméterek mérése, mint a súly, magasság és derékkörfogat.
Szint 2: Tervek és gyakorlatok felépítése
 • Részletesen leírja a fizikai aktivitási tervek felépítését.
 • Bemelegítő gyakorlatokat, kondicionálást és hűtés.
 • A tervek különböző demográfiai csoportokhoz való igazításával foglalkozik.
3. szint: Alkalmazkodás a különböző populációkhoz
 • A gyermekek, serdülők, felnőttek és idősebb felnőttek fizikai tevékenységére összpontosít.
 • Speciális terveket tartalmaz a terhes nők számára.
 • Címek fizikai aktiválás olyan betegeknél, akiknek olyan betegségei vannak, mint például magas vérnyomás, prediabetes és pre-elhízás.
4. szint: Motiváció és egészséges életmód
 • Feltárja a fizikai aktivitás motivációját.
 • Megdönti a fizikai aktiválással kapcsolatos mítoszokat és valóságot.
 • Az egészséges életmóddal és a teljesítmény javítására irányuló motivációval foglalkozik.

A megközelítés részletesebbé válik azáltal, hogy foglalkozik az olyan speciális egészségügyi állapotokkal, mint a hipertónia, prediabétesz és diabétesz, biztosítva, hogy a promóterek megfelelő felszereléssel rendelkezzenek a fizikai aktivitási programok minden egyén szükségleteihez igazítására. A tanfolyam alapvető szempontjai közé tartozik az edzés fázisainak felismerése és tiszteletben tartása a sérülés kockázatának minimalizálása érdekében.

A tanfolyam időtartama, összesen 42 óra, azt ígéri, hogy mélyreható és gyakorlati tudás. Az olyan oktatási eszközökkel, mint az infografikák, videók és gyakorlati tevékenységek, a résztvevők nemcsak elméleti információkat szereznek, hanem tudásukat az egyes leckék végén végzett értékeléseken keresztül is alkalmazzák.

A kurzus felépítése logikus előrehaladást tükröz, kezdve a fizikai aktivitás alapvető előnyeinek megértésével, majd a különböző demográfiai csoportok számára konkrét tervek elkészítésével. Az alkalmazkodóképesség hangsúlyozása kulcsfontosságú, mivel a szervezők megtanulják a programokat az egészségügyi állapotok és az egyéni jellemzők alapján módosítani.

Válj egy sportoktató ezzel az INGYENES online tanfolyammal a Carlos Slim Alapítványtól
FORRÁS: Getty Images

A kurzus kiemelkedő eleme a befogadó megközelítés. A nagyközönségnek szól, és a lehető legtöbb embert igyekszik elérni, különös tekintettel a legkiszolgáltatottabb csoportokra. Ez a kezdeményezés a Carlos Slim Alapítványnak azt a vízióját tükrözi, hogy egyetemi intézményekkel, kormányokkal és civil társadalmi szervezetekkel együttműködve foglalkozik különböző területekkel, az oktatástól a közúti biztonságig, a társadalom életminőségének javítása érdekében. általános.

A sikeres vizsgák után ingyenesen kiadott bizonyítvány igazolja a résztvevő elkötelezettségét az egészségfejlesztés fizikai tevékenység útján. Ezenkívül a jegyzet kiemeli a fizikai aktivitás alapjainak megértésének fontosságát, hogy azokat az egyéni szükségletekhez igazítsák, lehetővé téve a projektgazdák számára, hogy pozitívan befolyásolják az általuk tanácsolt személyek egészségét és jólétét.

Link a kurzushoz: regisztráljon és iratkozzon fel a Carlos Slim Alapítvány fizikai aktivizálást támogató tanfolyamára.


5 / 5 ( 3 Szavazatok )