Kövesse ezt az egyszerű útmutatót a koriander otthoni termesztéséhez, mag NÉLKÜL és kevés hely mellett

Kövesse ezt az egyszerű útmutatót a koriander otthoni termesztéséhez, mag NÉLKÜL és kis hely nélkül
Képek forrása: Tatiana_Pink | Shutterstock

A koriander egy nagyon népszerű aromás gyógynövény, amelyet ősidők óta használnak konyhákban a világ különböző részein. Például az egyiptomiak a sírjukba helyezték, a rómaiak pedig fejfájás kezelésére használták, és a párnájuk alá tették magvait. A Földközi-tengeren őshonos faj, azonban széles körben alkalmazzák India és latin-amerikai országok konyhájában. És ez alól a mexikói gasztronómia sem lehet kivétel, hiszen aromás illata, valamint sok salsa és mexikói nassolni való különleges és finom íze miatt nagyra értékelik, így a koriander sem hiányozhat az ételekből, sem az ország konyhájából.

Mivel ez egy nagy jelentőségű fűszer, érdemes mindig kéznél tartani az otthoni termesztés során. A legjobb az egészben, hogy nem kell sok hely, csak egy cserép és egy jó termőhely. Ebből az alkalomból megmutatjuk, hogyan reprodukálhatod saját korianderedet egy csokor e gyógynövény felhasználásával. Rendkívül egyszerű, így nem kell küzdenie azért, hogy a koriander rövid időn belül elérhető legyen. Csak annyit kell tennie, hogy kövesse az alábbi lépéseket, amelyeket az alábbiakban megemlítünk:

Kövesse ezeket a lépéseket, ha saját koriandert szeretne otthon termeszteni mag nélkül

< div id ="taboola-mid-article-thumbnails">

Ahogyan korábban említettük, megmutatjuk, hogyan szaporíthatja otthon korianderét magok nélkül, így ez a finom termék betakarításának napja gyorsabban megérkezik.Aromás gyógynövény. Ügyeljen a lépésekre, mivel csak a következőkre lesz szüksége:

° 1 csokor friss koriander

° 1 pohár víz

° Talaj a növények számára

1.- Helyezze a koriandercsomót a vízzel feltöltött pohárba, és hagyja állni néhány napig, amíg meg nem látja a gyökerek kihajtását. A folyamat felgyorsítása érdekében kiteheti néhány órára a napfénynek.

Kövesse ezt az egyszerű útmutatót koriandert otthon termeszteni, mag NÉLKÜL és kevés hellyel
Image credits: Free3D

2.- Ha látja, hogy kicsírázott, folytathatja az ültetését. Ebben a lépésben egy kis földet kell tennie egy nem túl nagy (körülbelül 15 vagy 20 centiméter átmérőjű) cserépbe, és meg kell győződnie arról, hogy a talaj az edény körülbelül ¾-ét teszi ki, és el kell ültetnie a koriander szárát, ügyelve a a gyökerek jól el vannak temetve és több talajjal takarják be.

3.- Hogy a koriander szár ne térjen el, egy fapálcát szúrjunk a növény mellé, hogy szilárdságot adjunk, és egy kevés cérnával kössük át. Ha végzett, nedvesítse meg a talajt egy kevés vízzel.

Ezen lépések után helyezze az edényt olyan helyre, ahol napfény és víz éri minden alkalommal, amikor a talaj kiszárad. Apránként látni fogja, hogy új szárak és korianderlevelek kezdenek kihajtani, és körülbelül hat hónapon belül az első korianderlevél fogyasztásra készen áll.


5 / 5 ( 3 Szavazatok )