Kövesse ezt az egyszerű útmutatót a koktélparadicsom otthoni, kis hely nélküli termesztéséhez

Kövesse ezt az egyszerű útmutatót a koktélparadicsom otthoni termesztéséhez, kevés hely mellett
A kép forrásai: Alamy Stock fotó

Kiváló lehetőség az otthon termeszthető zöldségek vagy gyümölcsök, hiszen mindig rendelkezésünkre áll amit megtermeltünk, biztosak lehetünk benne, hogy vegyszermentesek, ráadásul a kiadásokat is jelentősen csökkentjük. Arról nem is beszélve, hogy ez egy jó módja annak, hogy elfoglaljuk magunkat, miközben valami produktívat csinálunk.

A korábbi megjegyzésekben megtanítottuk, hogyan termeszthetsz saját manzano chilit, ebből az alkalomból pedig megmutatjuk. hogyan termeszthetsz koktélparadicsomot otthon, kevés hellyel. A koktélparadicsom hasonló a normál méretű paradicsomhoz, de 1-3 centiméteres. Vannak olyan fajták, ahol a paradicsom narancssárga, sárga, zöld, sőt fekete is, de a legelterjedtebb a piros fajta. Széles körben használják a kiegyensúlyozott étrendben, köszönhetően frissességüknek, valamint annak, hogy kiváló vitamin- és ásványianyag-forrást jelentenek, mint például A-, C-vitamin, foszfor, rost és kálium.

Nagyon egyszerű. ezeknek a finom kis gyümölcsöknek a termesztéséhez csak elég napos helyen kell tartani őket. És hogy otthon is elérhetőek legyenek, megmutatjuk azt az útmutatót, amellyel otthon termesztheti a koktélparadicsomot. Az alábbiakban bemutatott lépésekkel és a megfelelő gondozással a koktélparadicsomáid pillanatok alatt elkészülnek.

Kövesse ezt az egyszerű útmutatót a koktélparadicsom otthoni, kis hely nélküli termesztéséhezA kép forrásai: Demina Ekaterina | Shutterstock

A gyakorlati útmutatót követve ültesd el otthon a koktélparadicsomot

1.- Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy előkészítse a magokat és a magágyat. Ebből a célból készítsen elő egy közös kertészeti szubsztrátumot, és nedvesítse meg a talajt a víz permetezésével.

2.- Temesje el a magokat 5 mm mélységig úgy, hogy az egyes magok között 1-2 cm távolságot hagyjon. Ezután ismét nedvesítse meg a talajt, ügyelve arra, hogy ne áztassa el a talajt, és ne hagyja szabadon a magokat.

3.- Fedje le a magágyat átlátszó fóliával a páratartalom fenntartása érdekében. Az első napokban gyakran figyelje meg a magágyat, és tartsa fenn a páratartalmat szükség esetén ismételt permetezéssel, elárasztás nélkül.

4.- Ha látja, hogy az első levelek kikeltek, távolítsa el a fóliát, és helyezze a magágyat a közelébe. az ablakon vagy a teraszon, hogy 3 naponta kapjon természetes fényt és vizet.

5.- Amikor a növény 10 centiméter magas, ültessük át végleges helyére, lehetőleg jó vízelvezető cserépbe. több mint 10 centiméter mélyre.

6.- Adjunk hozzá szerves trágyát és lehetőleg karózást (tegyünk egy pálcát, hogy a növény megfelelően fejlődjön). Ehhez egyszerűen szúrjon a földbe egy kínai pálcika méretű pálcát, és kösse meg úgy, hogy a növény szilárdan rögzítve maradjon.

A növényei virágzása érdekében most gondoskodnia kell arról, hogy a helyükön legyenek. olyan helyre, ahol a hőmérséklet 20°C felett van, mivel ez a növény meleg klímát igényel, ezért ügyelnünk kell arra, hogy a környezet ne legyen hideg, nehogy a növény megromoljon.

Az öntözés is fontos szempont. tényező, mérsékeltnek kell lennie, hogy elkerüljük a növény elvizesedését és rothadását, valamint a károsító gombákat. Ideális esetben kétnaponta 1-2 litert kell kapnia. És az is fontos, hogy rendszeresen metsszen, és távolítsa el a fonnyadt vagy sérült leveleket.


5 / 5 ( 7 Szavazatok )