Ismerje meg a kolibri kertjében tett látogatásának jelentését és fontosságát

Ismerje meg a jelentését és fontosságát egy kolibri látogatásáról a kertben

A kolibri az emberek által nagyra értékelt madarak csoportja, akik csodálják tollazatuk irizáló hatását .

Ezek a gyönyörű állatok az egyetlen olyan madarak, amelyek képesek hátrarepülni, valamint felfüggesztett repülést tartani, ami azt jelenti, hogy képesek egy időben a levegőben maradni. a többi repülő, akinek mozognia kell, miközben ezt a tevékenységet végzi.

Ezen madarak repülése sajátos, mivel másodpercenként 80-200 csapást ad, 50-95 km/óra sebességgel. Emiatt gyorsan égetik el a tápanyagokat, ezért a kolibrik etetésének állandónak kell lennie, és napi össztömegük több mint felét el kell fogyasztania.

Ez a szokás arra késztet bennünket, hogy meglátogassa otthonunk kertjét. Táplálékuk főként a virágokból nyert nektáron alapul, amely az egyik legfontosabb biológiai folyamatot, a beporzást végzi.

«A beporzás a virágporszemek átvitele a virág hím részéből (portok) a virágporba. egy másik vagy ugyanazon virág női része (stigma), a Biológiai Sokféleség Ismeretével és Felhasználásával foglalkozó Nemzeti Bizottság (CONABIO) jelentése szerint.

Ez az ökológiai folyamat nagy jelentőséggel bír, és különféle módokon valósul meg, többek között szélen, vízen és legfőképpen állatokon keresztül.

Beporzó állatok lehetnek lepkék, denevérek, méhek. , bogarak, legyek és az elismert kolibri, többek között más állatok.

Ismerje meg a kolibri kertjében tett látogatásának jelentését és fontosságát

A kolibri édes jutalmat (nektárt) kap a meglátogatott virágaitól, és magával viszi a csőrükben és tollazatukban rekedt kis virágporszemeket, amelyek repülésük és táplálkozási szokásaik során szétszóródnak.

< p >CONABIO osztja, hogy «a beporzók elősegítik a növények keresztezett megtermékenyítését, és számos fajnál közvetlenül felelősek a gyümölcstermelésért. Ezenkívül a virágpor cseréje a különböző növények között elősegíti a genetikai diverzitásukat.

Ez az oka annak, hogy a kolibriek látogatják kertjeinket, s ezzel a fő ökológiai hozzájárulást ezek a kis állatok adják.

Ahhoz, hogy továbbra is népszerűsítsük a fajok gondozását, és garantáljuk ezeknek a madaraknak az otthonunkban való folyamatos látogatását, fontos, hogy olyan növényeket helyezzünk el, amelyek táplálékul szolgálnak, ezzel garantálva a kolibri étrendben nélkülözhetetlen növényzet beporzását.

A jó szándék ellenére a kolibri fürdő elhelyezése nem jó megoldás, mivel a különböző bevásárlóközpontokban árusított vörös nektár káros problémákat okozhat, és veszélyeztetheti ezen beporzók egészségét. Amellett, hogy nem teljesíti fő ökológiai hozzájárulását, nélkülözhetetlen funkció, amely az emberek javát is szolgálja, akik kihasználják a beporzó növények előnyeit.

Tehát most már mindent tud, mi történik, miközben egy kolibri látogat a kertjébe, és ennek ökológiai jelentőségét is.


5 / 5 ( 6 Szavazatok )