Így különböztetheti meg a hamis mézet az eredetitől, és elkerülheti egészségének kockáztatását.

Így lehet megkülönböztetni a hamisítványokat méz az eredetitől, és ne veszélyeztesse egészségét

A méz köztudottan az egyik az emberek által leggyakrabban használt természetes édesítőszerek, különösen azért, mert tápanyagokkal látja el a szervezetünket, de tudja, hogy eredeti mézet árulnak-e?

Valószínűleg úgy gondolja, hogy a mézen nem szerepel az „eredeti ill. hamis”, de a valóság az, hogy igen, és nagyon oda kell figyelnünk erre a helyzetre, ne lássák az arcodat!

Az Igazgatási Nemzeti Közoktatási Tanács felvilágosítást ad a méz tényleges beszerzési módjáról, vagyis arról, hogy << a nektár lerakódik a lépek sejtjeiben, ahol továbbra is veszít nedvességéből, amíg el nem éri a tökéleteset. érési fok >> a nektárt nyerik A méhek miatt naponta kimennek otthonod kertjébe, ahol megtalálják a tökéletes növényt a nektár kinyerésére.

Amint azt korábban említettük, a méz „hamis” kiszerelésben is megtalálható, és nem éppen arról van szó, hogy nem tartalmaznak mézet, hanem tartalmaznak, a különbség az, hogy a „hamisítványokat” más típusú mézet hamisítják. olyan összetevőket, mint a mesterséges édesítőszerek és peszticidek, amelyek valódi veszélyt jelenthetnek az azt fogyasztók egészségére.

Eredeti mézek, vagyis azok, amelyek nem szennyezettek mesterséges édesítőszerrel vagy más összetevővel, mivel természetes eredetűek és nem feldolgozhatók, mentesülnek rajtuk a felesleges cukor feliratozása alól, amit sokan kihasználnak, kevesebb mézet adnak hozzá, vizet adnak hozzá, feldolgozzák vagy olyan összetevőt adnak hozzá, amely nem lehet a méz része, és ezért kerüljük a bélyegeket, így nagy veszélyt jelent az egészségre, hiszen gond nélkül fogyasztjuk.

A veszély nem magában a mézben rejlik, hanem inkább az édesítőszerekben, amelyeket a hamisított méz tartalmaz, és erre tekintettel az Egészségügyi Világszervezet, ismertebb nevén a WHO feltárja, hogy a túlzott édesítőszerek fogyasztása egészségügyi problémákhoz vezethet, amely a 2-es típusú cukorbetegségben való szenvedés kockázatától, valamint a szív- és érrendszeri problémáktól, és nagyobb esetekben a halálozástól is terjedhet.

Hogy meg tudja különböztetni a hamis mézet a az eredeti, és ne kockáztassák egészségét
Kép jóváírása: Kiwilimón

Honnan tudhatom, hogy hamis vagy eredeti mézet árulnak-e?

Rendben a A Bees in Agriculture portálon, hogy megtudja, hamisított-e az általuk árult méz vagy sem.

Szerencsére az általuk árusított méz egy része rendelkezik címkével, de mi van azokkal, amelyeken nincs? Egyszerű technikák segítségével megtudhatja, hogy a méz eredeti-e.

Az egyik legegyszerűbb módszer, ha a mézes üveget a hűtőszekrénybe helyezi. Ha egy nap elteltével nem kezd kristályosodni, ez azért van, mert „hamisított” vagy hamisított mézzel nézel szembe.

Egy másik módja ennek felismerésére, ha egy pohár vizet használsz, amibe beleteszel egy kanál mézet, hogy győződjön meg róla, hogy eredeti méz, vagy „tiszta” egyben kell maradnia, amikor vízbe teszed, ha szétesni kezd, az azért van, mert a méz hamisított.


5 / 5 ( 6 Szavazatok )