Így kell metszeni a citrusfáit, hogy levelesek és jó állapotban legyenek

Így kell metszeni a citrusfáidat, hogy levelesek és jó állapotban legyenek
A kép forrása: nelic a Getty Images-től.

Van citrusfa a kertjében, gyümölcsösében vagy otthonában, és nem tudja, hogyan és milyen gyakran kell metszenie, hogy továbbra is dúsan nőjön és nagyon jó gyümölcsöt hozzon? Ne aggódj, ne aggódj ezen, mert ma ebben a cikkben mindent elárulunk, amit erről tudni kell.

Ha van egy citrusfa otthon vagy a házikertben nagy előnyt jelent, mert az általuk megtermelt gyümölcsöket elfogyaszthatjuk. Ahhoz, hogy ezek megfelelően növekedjenek, fejlődjenek, virágozhassanak és gyümölcsöt hozhassanak, különféle gondokat kell fordítani, például a napfény típusára és mennyiségére, az öntözés gyakoriságára és formájára, az aljzatra, amelybe ültették, a termőképességére. a talajt és ezek konkrét esetben a szükséges és többféleképpen kedvelt metszést.

Ily módon, hogy segítsünk citrusfáinak gondozásában, a Ma megosztjuk Önnel mindent, amit a metszésről tudni kell, tehát ha tudni szeretné, hogy mikor és hogyan kell elvégezni, akkor kérjük, olvassa tovább ezt a cikket, mivel az alábbiakban minden részletet elárulunk.

Így metssze meg citrusfáit, hogy levelesek és sok gyümölcsűek legyenek
< p>Virágzás előtt

Általánosságban elmondható, hogy a fa virágzása előtt tanácsos metszeni, hogy eltávolítsa a sérült és gyenge ágakat, akár szárazak vagy betegesek, akár a túl sűrű ágakat, mivel ez hozzájárul a tápanyagok felszívódásához. a virágok, majd a gyümölcsök fejlődésére koncentrálva.

Így kell metszeni a citrusfáidat, hogy levelesek és jó állapotban legyenek< figcaption id="caption-attachment-122558" class="wp-caption-text">Kép jóváírása: Getty Images siculodoc.

Növekedés nyomon követése

A metszés másik fontos része, hogy ezzel az eljárással ellenőrizhetjük az ágak növekedését, és megakadályozhatjuk, hogy versengjenek a tápanyagokért ahelyett, hogy a gyümölcsök fejlődéséhez használnák fel őket. Ily módon az új és a nagyon sűrű hajtáságak folyamatos nyírása lehetővé teszi, hogy elkerüljük ezt a helyzetet, és biztosítsuk a jó gyümölcstermést.

Betakarítás után

A betakarítás után optimális idő a citrusfák metszésére is, amiből nagy hasznot húznak fejlődésük, valamint a közelgő virágzás és gyümölcstermés szempontjából. Az első esethez hasonlóan most is a kártevők által károsított, valamint a betegnek és száraznak tűnő ágak eltávolítására kell koncentrálnunk.

Ilyen módon célszerű megszabadulni a túl sűrű és hosszú ágaktól, amelyek gyakran sok virágot hoznak, de kis termést hoznak, mivel ez lehetővé teszi a tápanyagok koncentrálódását az összes többi ágban, és jobb minőségű gyümölcsöt hoznak létre. optimális körülmények között. .

Végül ne feledje, hogy ehhez kerti ollót vagy más olyan elemet kell használni, amely tiszta és fertőtlenített, hogy elkerülje a fa károsodását.


5 / 5 ( 3 Szavazatok )