Így kell ezt a konyhai ÖSSZETEVŐT használnia saját orchidea műtrágya elkészítéséhez

Így kell használni főzés INGREDIENT saját orchidea műtrágya létrehozásához

Az orchideák olyan növények, amelyekről már jól ismertek, hogy színesek és nem túl levelesek, ami Elegáns megjelenést kölcsönöz otthonunknak, de tudod, hogyan biztosíthatod, hogy kevés virága problémamentesen teremjen? Adunk egy tippet, és csak egy konyhai alapanyagra lesz szüksége.

Az Architectural Digest Mexico és Latin America szerint az orchideák << trópusi eredetű növények, az egyszikűek családjába tartoznak, virágaik összetettsége miatt különböznek egymástól, és kulcsfontosságú elemei a beporzásnak >>.

Ezért ez a típus A növények nem közvetlenül a napsugárzásnak kell kitenni őket, az árnyékos éghajlat és az átlagos hőmérséklet kedveli őket, de minden nap napfénynek kell lenniük, bár nem közvetlen sugárzásnak.

A BeGreen portál szerint az egyik fő tényező, amely hatással lehet orchideánkra, a gombák, és éppen az előbb említettek miatt ezek a növények trópusi éghajlatról származnak, és mivel nem hagyhatjuk őket közvetlen sugárzásnak kitéve. a Nap, lassú öntözésre van szükségük, de erre különös figyelmet kell fordítani, mert elengedhetetlen, hogy a cserép jó vízelvezetéssel rendelkezzen, különben jó hely lesz a gombák számára.

Minden Ha a virágok orchideái barnává és érdessé válnak, végül leesnek, akkor ráébredsz, hogy gombával vagy túlzott öntözéssel néz szembe, anélkül, hogy átengedné a napfényt.

Ehhez a portálhoz, a BeGreenhez tanácsokat ad, hogyan mentheti meg orchideáját anélkül, hogy a kísérlet kudarcot vallna, ezért vegye figyelembe!

 Így használhatja ezt a konyhai ÖSSZETEVŐT saját orchidea-műtrágya létrehozásához
Kép jóváírása: Blog da Cobasi

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy levágja és megszabaduljon minden érintett leveltől vagy virágtól, amely már meg van Nincs vitalitása, mert hiába van ott, ha a probléma a gyökérben van, akkor tegye meg ugyanezt.

Amikor befejezte a növény tisztítását, folytathatja az alkalmazást. valami házi készítésű rovarölő a növények számára, vagy , alkalmazhatsz organikus gombaölő szert is, és érdemes a gyökerektől kezdeni.

Ne hagyja a növényt ugyanabban a cserépben, ahol megbetegedett, nagy valószínűséggel a gomba maradványai még mindig ott lesznek, ezért vegyük ki, és ültessük át egy másik cserépbe, tiszta, új földdel, egyszer ott ismét egy fókuszban lévő szerves gombaölő szert alkalmaz a gyökerekre, hogy a növény pihenjen az öntözéstől, amíg visszanyeri vitalitását.

Ne feledkezzen meg az orchidea műtrágyáról! Ilyenkor a táplálkozásra van a legnagyobb szükséged, ezért figyelj oda, és készíts saját házi műtrágyát.

Ehhez csak a következőkre lesz szükséged:

Krumpli (2)

< p>Műanyag tartály

Víz

Spray-palack

A szükséges összetevők és eszközök összegyűjtése nem volt nehéz, igaz? Az eljárás, hogy a műtrágya lesz kevésbé! Csak kövesse az alábbi lépéseket.

1. Győződjön meg róla, hogy jó, egészséges burgonyát talált, és elkezdheti pucolni.

2. Miután meghámozta a két burgonyát, vágja közepes négyzetekre.

3. Félig megtölti a műanyag edényt vízzel.

4. Adja hozzá a felvágott 2 burgonya darabjait, és hagyja állni öt napig.

5. Az idő letelte után öntsön burgonyavizet egy spray-palackba, és permetezze be az orchideát a gyökerétől a hegyéig, mindig kerülje el, hogy vizesedjen.

Így orchideája gombamentes lesz, és jól védett lesz minden betegségtől, valamint virágba borul.


4.8 / 5 ( 8 Szavazatok )