Így ÉLŐBEN láthatja a Colmena, az első mexikói űrmisszió Holdra indulását

Így ÉLŐBEN láthatja a Colmena, az első mexikói űrmisszió Holdra indulását
FORRÁS: Gaceta UNAM

A mexikói űrkutatás egy csillagászati ​​mérföldkőnek lesz tanúja, és arra készül, hogy beírja nevét a történelembe a Comena Project elindításával, amely az első mexikói Hold-küldetés. A Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem (UNAM) és a Mexikói Űrügynökség (AEM) közös kezdeményezése világszerte felkeltette a figyelmet a Nemzeti Repülésügyi Hivatallal és az űrkutatás (NASA) egy innovatív projektben.

Január 8. mérföldkő lesz a mexikói űrversenyben, mivel öt mexikói mikrorobotot indítanak a világűrbe a Vulcan- Kentaur rakéta a Canaveral-fok Space Launch Complex-41 indítóállásáról. Az elvárásokhoz hozzájárul az a tény, hogy ezt a történelmi eseményt élőben közvetítik a YouTube-on, így a közönség otthonából követheti minden pillanatát.

Ezek küldetése a mikrorobotok különösen lenyűgözőek, mivel az lesz a feladatuk, hogy egy energiatermelő panelt állítsanak össze a Holdon. Ez a projekt a NASA-val folytatott szélesebb körű együttműködés része, különösen a Peregrine Mission One (PM1) küldetés keretében, amely a tudományos feltárás és strong>holdtechnológia.

Az eredmény a Hive Project elindítása több éves kemény munka és együttműködés a különböző szervezetek, köztük az egyetemek, a mexikói kormány és maga a NASA között. Rogelio Jiménez Pons, az Infrastrukturális, Kommunikációs és Közlekedési Titkár Közlekedési Minisztériumának helyettes államtitkára lelkesedését fejezte ki azzal, hogy ez a projekt „egész Mexikónak szól”, és kiemeli a kapacitást. a mexikói találékonyság, hogy szembenézzen a legnagyobb kihívásokkal.

A Vándorsólyom Mission One célja, hogy a Sinus Viscositatisban, más néven a ragadós-öbölben leszálljon, amely az strong-től északkeletre található. >Oceanus Procellarum, vagy a Viharok óceánja. A Holdraszállás várhatóan február végén, pontosabban 23-án, közvetlenül a holdra virradat után történik, és a küldetés várhatóan körülbelül 192 órán át fog működni. p >

A NASA részletesen ismertette, hogy a PM1 küldetés a Hold exoszférájának tanulmányozására fog összpontosítani, megvizsgálva annak termikus tulajdonságait és mennyiségét. hidrogén a Hold regolitjában. Emellett a napelemek fejlett tesztelésére is sor kerül, ami döntő lépés a fenntartható technológiák fejlesztése szempontjából a jövőbeli űrmissziókban.

A küldetés legambiciózusabb eleme az UNAM Nukleáris Tudományok Intézete Space Instrumentation Laboratory (LINX) részvétele. Webhelyén a LINX a Project Hive-t az eddigi legmerészebb kezdeményezésként írja le. Ez a projekt, ha sikeres lesz, úttörő lesz a mikrorobotok alkalmazásában kutatási és űrbányászati feladatokhoz, új lehetőségeket nyitva a jövőbeli űrkutatás számára.

< ábra id="attachment_147089" aria-describedby="caption-attachment-147089" class="wp-caption aligncenter">Így ÉLŐBEN láthatja a Colmena, az első mexikói űrküldetés fellövést a Holdra
FORRÁS: DGCS UNAM
< p >Mexikónak ez a lépése a világűrbe nemcsak tudományos és technológiai vívmány, hanem emlékeztet a nemzetközi együttműködés növekvő fontosságára az űrkutatásban. Az UNAM és az AEM a NASA-hoz csatlakozva a Peregrine Mission One-ban demonstrálja Mexikó azon képességét, hogy jelentősen hozzájáruljon a tudomány és technológia globális szinten.

A Comena Project bizonyítja Mexikó elkötelezettségét a iránt. az űrkutatást és atudományoskutatást a világ színterén. A mexikói űrtörténet izgalmas fejezete nemcsak a jelen vívmányait ünnepli, hanem egy olyan jövő felé nyit ajtót, ahol az innováció és az együttműködés továbbra is új távlatok felé tereli az emberiséget. a hatalmas univerzum. A január 8. több lesz, mint egy indulás; Ez jelentős ugrás lesz Mexikó számára a globális űrversenyben.

Hozzáférés a projekt elindításának ÉLŐ közvetítéséhez.


4.7 / 5 ( 7 Szavazatok )