Havas eső, -15°C-os hőmérséklet és erős szél várható a 22. és 24. hidegfront miatt

Havas eső, -15°C hőmérséklet és erős szél várható a 22. és 24. hidegfront miatt
Képjóváírás: OEM

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (SMN), a mexikói kormány hivatalos forrása szerint a 22-es számú hidegfront kölcsönhatásba lép egy alacsony nyomású csatornával és a szubtrópusi sugársugárral, ami heves esőzéseket okoz Pueblában, Veracruzban, Oaxacában és Chiapasban, záporok San Luis Potosíban, Querétaróban, Hidalgóban és Tabascóban, valamint elszigetelt esők Nuevo Leónban, Tamaulipasban, Guanajuatoban és Campeche-ben. Míg a fronthoz kapcsolódó hideg légtömeg rövid ideig tartó északi eseményt okoz, 60-80 km/órás széllel és 1-3 méteres hullámokkal Tamaulipas, Veracruz és a Tehuantepec-öböl partjain.

A 24-es számú hidegfront egy sarki vályúval és a sarki sugársugárral kombinálódik, ami Baja California és Sonora területén záporokat, Baja California, Sonora és Chihuahua területén 60-80 km/órás szelet, 40-60 km/órát okoz. h Baja California Surban, valamint a Baja California, Sonora és Chihuahua hegyekben valószínű ónos eső vagy hó, valamint Baja California nyugati partján 2-4 méteres hullámok.

A holnap a Frontal System 22 átnyúlik a Mexikói-öböl és a Yucatán-félsziget felett, fenntartva az eső és a záporok időszakos feltételeit Pueblában, Veracruzban, Oaxacában, Chiapasban, Tabascóban és Campeche-ben. A hideg légtömeg azonban elkezdi módosítani termikus jellemzőit, bár a reggeli környezet továbbra is hidegtől jeges lesz, északnyugati, északi, nyugati és Mexikó középső hegyvidékein fagyos és ködös partok, az északi szél mellett. folytatódik. 50-60 km/h-s széllel Veracruz déli partján, a földszoroson és a Tehuantepec-öbölben.

Első 24 Egy sarki vályúhoz, valamint a sarki és szubtrópusi sugárfolyamokhoz kapcsolódik majd, erős széllökéseket, jelentős hőmérséklet-csökkenést, esőt és záporokat okozva az ország északnyugati és északi részein, ónos eső vagy havazás valószínűségével. Sonora és Chihuahua hegyeiben.

Havas eső, -15°C hőmérséklet és erős szél várható a 22. és 24. hidegfront miatt
Képek forrása: CONAGUA

Holnap, január 4-i esőzések:

A záporok időközei (5-25 mm): Sonora, Chihuahua, Tamaulipas, Puebla , Veracruz, Oaxaca és Chiapas.

Elszigetelt eső (0,1–5 mm): Coahuila, Nuevo León, Tabasco és Campeche.

Lehetséges esik a hó vagy havas eső : Sonora és Chihuahua Sierras.

Maximális és minimum hőmérséklet:

Maximális hőmérséklet 35–40 °C: Michoacán, Guerrero, Oaxaca, Chiapas, Campeche és Yucatán.

Maximális hőmérséklet 30–35 °C: Jalisco (tengerpart) ), Colima, Tabasco és Quintana Roo.

Minimális hőmérséklet -15 és -10 °C között fagy mellett: Chihuahua és Durango hegyei.
Minimális hőmérséklet -10 és -5 °C között fagy mellett: Baja California, Sonora és Zacatecas hegyláncai.
Minimális hőmérséklet -5 és 0 °C között fagy mellett: hegyvonulatok Coahuila, Nuevo León, San Luis Potosí, Aguascalientes, Sinaloa, Jalisco, Michoacán, Guanajuato, Mexikó állam, Hidalgo, Tlaxcala, Puebla és Veracruz.
Minimális hőmérséklet 0 és 5 °C között: hegyvonulatok Baja California Sur, Tamaulipas, Querétaro, Mexikóváros, Morelos és Oaxaca.

Szél és hullámok:
80-100 km/h széllökések és porördögök
>: Chihuahua , Durango és Zacatecas.
60-80 km/h-s széllökések és porördögök: Sonora, Coahuila, San Luis Potosí, Aguascalientes és Guanajuato.
50-es, 70 km/h-s széllökések és porördögök: Baja California, Baja California Sur, Sinaloa, Jalisco, Guanajuato, Nuevo León és Tamaulipas.
"Északi" esemény 50 és 60 km/h közötti széllökésekkel, délelőtt: Veracruz déli partja, valamint a Tehuantepec-földszoros és a Tehuantepec-öböl, délutánra mérséklődik.
40 és 40 és 60 km/h közötti széllökések 50 km/h és lehetséges porördögök: Querétaro, Hidalgo, Puebla, Tlaxcala, Mexikó állam és Mexikóváros.
3-5 méter magas hullámok:Baja California nyugati partja és Baja California South.

A nagy hullámok és az erős szél miatt a lakosságnak ajánlott óvintézkedéseket tenni a part megközelítésekor, valamint óvatosan közlekedni, mert a ködpatak balesetet okozhat. Legyen tájékozott, és olvassa el az Országos Meteorológiai Szolgálat ajánlásait.


5 / 5 ( 2 Szavazatok )