Hagyja fényessé konyhai csempeit ezzel a tévedhetetlen házi módszerrel

Hagyja fényessé konyhai csempeit ezzel a tévedhetetlen házi módszerrel
Képek forrásai: Adobe Stock | Pinterest

Az otthoni tisztaság fenntartása elengedhetetlen az ott élők jólétének biztosításához, ezért meg kell találnunk a módját, hogy otthon minden tiszta maradjon körülöttünk. És az egyik hely, ahová a legtöbbet kell fordítanunk, az a konyha, mert itt készítjük, tároljuk és fogyasztjuk az ételeket. Emiatt tisztának kell lennie, hogy elkerüljük a mérgezést vagy a gyomorproblémát.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a ház más helyei nem érdemelnek figyelmet, de ebben a cikkben meg fogjuk tenni összpontosítson a konyha egy olyan részére, amely gyakran észrevétlen marad: a csempékre. És a helyzet az, hogy a zsírok és más típusú szennyeződések olykor annyira átitatódnak, hogy beszennyeződnek, és lehetetlenné válik eltávolítani őket, ezért keressük a módját ennek a helynek az alapos tisztítására, és számtalan olyan terméket használunk, amelyek agresszívek lehetnek környezet, egészség, sőt a konyhánkban lévő anyagok tekintetében is. Amellett, hogy kockázatosak, általában meglehetősen drágák, és nem mindig teljesítik azt, amit ígérnek. Ebből az alkalomból azonban megtanítunk egy kiváló otthoni trükköt, amellyel szuper tisztán és különösebb erőfeszítés nélkül tarthatod a csempeidet. A legjobb az egészben, hogy csak olyan összetevőket használ, amelyek valószínűleg már vannak otthon. Ha kíváncsi az alábbi információkra, kérjük, folytassa az olvasást.

Tisztítsa meg konyhai csempeit ezzel a csalhatatlan otthoni trükkel

< div id="taboola-mid-article-thumbnails">

E célból győződjön meg arról, hogy a következő anyagok és összetevők vannak kéznél:

Anyagok:

° Szódabikarbóna

° fehér ecet

° citrom

° folyékony mosószer

° Szivacs vagy puha sörtéjű kefe

° Mikroszálas kendő

° Vödör

° Forró víz

Eljárás:

>

1.- Kezdje a felületi szennyeződések és por eltávolításával. Ezt úgy teheti meg, hogy száraz ruhával távolítsa el a port és a felületi szennyeződéseket.

Hagyja fényessé konyhai csempeit ezzel a tévedhetetlen házi készítménnyel method
Képek: Freepik

2.- Keverje össze a szódabikarbónát néhány csepp folyékony mosószerrel és vízzel, hogy pasztát képezzen. Ha kész, vigye fel a legnehezebb foltokra, és hagyja hatni néhány percig. Idővel óvatosan dörzsölje át ecsettel vagy szivaccsal.

3.- Azokon a területeken, ahol túl sok zsír halmozódott fel, készítsen forró vízből és fehér ecetből álló oldatot, és vigye fel a szennyeződésekre, hogy az a zsírtalanító a csempék sérülése vagy korrodálása nélkül.

4.- A csempék fényezéséhez dörzsöljön át egy szelet citrommal a felületet, majd öblítse le. A polírozáson és tisztításon kívül a citrom egészen friss és kellemes aromát hagy maga után.

5.- Ha végzett az utolsó lépéssel, öblítse le a csempét tiszta, nedves ruhával (csak vízzel) és szárítsa meg egy másik puha mikroszálas kendővel.

Ez a trükk nagyon hatékony és biztonságosan alkalmazható, bármikor és annyiszor használhatja, ahányszor szükséges. Ahhoz azonban, hogy a csempe ilyen csillogó tisztasága sokáig fennmaradjon, javasoljuk, hogy tartsa fenn a rendszeres tisztítást, amelyre nem lesz szükség, ha a trükk alkalmazása után naponta takarít. Hasonlóképpen, próbáljon meg jó szellőzést fenntartani a tisztítás során, hogy kifogástalan, szennyeződésmentes csempét kapjon.


5 / 5 ( 1 Szavazatok )