Gyorsan elfelejtesz dolgokat? Ezek a szokások a memóriavesztés leküzdésére

Gyorsan elfelejtesz dolgokat? Ezek a szokások a memóriavesztés leküzdésére

Akár helyzetek miatt Ilyen például a stressz vagy a fáradtság, olyan helyzeteket élhetünk meg, amikor elfelejtünk bizonyos dolgokat, amelyeket már megtettünk, vagy amit terveztünk, ez ártalmatlan lehet, például elfelejtünk felvenni egy pulóvert, üzenetet küldünk vagy fogat mosunk. Más helyzetek azonban veszélyesek lehetnek, például ha bekapcsolva hagyja a tűzhelyet étellel a házban, az tüzet okozhat. Egy másik példa, ha elfelejtette bezárni háza ajtaját, ez aggodalomra adhat okot, mert az otthonát megsérthetik.

Ha Ön is azok közé tartozik, akik ilyen helyzettel szembesülnek, Tekintse meg az alábbi információkat, amelyeket megosztunk Önnel.

Mi a rövid távú memória? >

A rövid távú memóriavesztés, más néven rövid távú amnézia, arra utal, hogy átmenetileg képtelenség megőrizni és rövid ideig emlékezni a közelmúltban szerzett információkra. Ez a típusú memória felelős az adatok néhány másodpercig vagy percig tartó megőrzéséért, mielőtt azok tartósabban tárolódnak a hosszú távú memóriában vagy elfelejtenék.

Szokások a memória elvesztése elleni küzdelemhez

A mindennapi feledékenység gyakori probléma, amely minden korosztályt érint. Különféle tényezők okozhatják ezeket, mint például a stressz, az alváshiány, az alkohol- vagy kábítószer-használat vagy a mögöttes egészségügyi problémák.

A Mayo Clinic szerint az Egyesült Államokban Állapotok Együtt vannak olyan szokások, amelyek segíthetnek a mindennapi feledékenység leküzdésében és a memória javításában. Ezek nagyon hasznosak lehetnek, ha gyakran elfelejtünk olyan egyszerű dolgokat, mint például a kulcsok elhelyezése. A legfontosabbakat az alábbiakban soroljuk fel:

Aludj eleget: Az alvás elengedhetetlen a memóriához. Ha nem alszunk eleget, agyunk nem tudja hatékonyan feldolgozni az információkat.

Egyél egészséges étrendet: A gyümölcsöket, zöldségeket és teljes kiőrlésű gabonákat tartalmazó egészséges étrend javíthatja az agyműködést.

Tedj rendszeresen: A gyakorlatok javítják az agy vérellátását, ami javíthatja a memóriát.

Gyorsan elfelejtesz dolgokat? Ezek a szokások a memóriavesztés leküzdésére
Neuronok szinapszis, a The New Today kreditjei

A szellemi aktivitás megőrzése: A memóriajátékok és a rejtvények segíthetnek az agy aktív megőrzésében és a memóriavesztés megelőzésében.

Kerülje el a stresszt: A stressz befolyásolhatja a memóriát. Fontos megtalálni a stressz csökkentésének módját, például meditációt, jógát vagy testmozgást.

Ezen szokásokon túlmenően fontos orvoshoz fordulni, ha gyakori a feledékenység vagy komoly. Az orvos kizárhatja azokat a mögöttes egészségügyi problémákat, amelyek a feledékenységet okozhatják.

További tippek a feledékenység leküzdésére

Íme néhány tipp a feledékenység leküzdésére. mindennapi feledékenység:

-Jegyzetek: Ha valami fontosra kell emlékeznie, jegyzeteljen. Ez segít elkerülni a felejtést.

- Listák létrehozása: A listák jó módja annak, hogy rendszerezett maradjon, és emlékezzen a tennivalókra.

- Emlékeztetők beállítása: Az emlékeztetők segítségével emlékezzen azokra a dolgokra, amelyeket egy adott időpontban meg kell tennie.

- Kerülje a többfeladatos munkát: A többfeladatos munka megnehezítheti a dolgok megjegyezését. Egyszerre csak egy feladatra összpontosítson.

- Pihenjen az agyának: Ha fáradtnak érzi magát, tartson egy kis szünetet. Ez segít agyának hatékonyan feldolgozni az információkat.

Ezen tippek követésével csökkentheti a mindennapi feledékenységet és javíthatja a memóriáját.

Kiemelt képek és fejlécképek a Freepik számára.

>

4.9 / 5 ( 8 Szavazatok )