Folytatódnak a fagyok: a hidegfrontok továbbra is alacsony hőmérsékletet és szelet okoznak, esetlegesen porördögökkel

Folytatódik a fagy: A hidegfrontok továbbra is alacsony hőmérsékletet és szelet okoznak, esetleges porördögökkel együtt
Képek forrása: Daniel Ojeda

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (SMN), a mexikói kormány hivatalos forrása szerint a 24-es számú hidegfront kölcsönhatásba lép egy sarki vályúval, valamint a sarki és szubtrópusi sugársugárral, ami erős széllökéseket (80-100) okoz. km/h) Chihuahua, Durango és Zacatecas, 60-80 km/h Sonora, Coahuila, San Luis Potosí és Aguascalientes és 50-70 km/h Baja California, Baja California Sur, Sinaloa, Guanajuato, Nuevo León és Tamaulipas, ezek a szelek porördögöket és záporokat okozhatnak Sonora és Chihuahua területén, és valószínű, hogy hó és ónos eső hullik ezen entitások hegyeiben.

A 22. számú hidegfront kölcsönhatásba lép a páratartalom mindkét partról, ami záporokat okoz Pueblában, Veracruzban, Oaxacában és Chiapasban, elszigetelt esőzéseket Tabascóban és Campeche-ben, miközben a hideg légtömeg az éjszakai környezetet a hidegtől a nagyon hidegig tartja, fagy és ködképződés esetén a magas területeken. északnyugatra, nyugatra, az ország középső és keleti részén.

Holnapra a 24. számú hidegfront fenntartja a kölcsönhatást a sarki és szubtrópusi sugárfolyamokkal, erős széllökéseket okozva a terület északi és északkeleti részén mindkét régióban, valamint a Közép-táblában és a Mexikó-völgyben, valamint a keleti, délkeleti és a Yucatán-félszigeten. Hasonlóképpen, a fronthoz kapcsolódó légtömeg hidegtől nagyon hideg reggeli és éjszakai környezetet idéz elő, fagyos és ködpartokkal az ország északnyugati, északi és északkeleti magas részein, hajnalban pedig hideg környezettel Sonora, Chihuahua és Durango északi komponensű széllel Tamaulipas és Veracruz déli partjainál.

A hideg légtömeg módosítja termikus jellemzőit , ami az ország középső részén, keleten és délkeleten az esti hőmérséklet fokozatos emelkedését okozza, bár a reggeli és éjszakai környezet továbbra is hidegtől nagyon hidegig terjed, és ezeken a területeken fagyok is előfordulhatnak. A 22. frontális rendszer a Mexikói-öböl felett terjed majd, anélkül, hogy a területet érintené.

Folytat a fagy: A hidegfrontok továbbra is alacsony hőmérsékletet és szelet okoznak, és porördögök is előfordulhatnak
A kép forrásai: CONAGUA

Holnap eső esők január 5-én:

Elszigetelt esők (0,1-5 mm): Tamaulipas, San Luis Potosí, Nayarit, Jalisco, Puebla, Veracruz, Oaxaca, Chiapas , Campeche és Quintana Roo.

Maximális és legalacsonyabb hőmérséklet:

Maximális hőmérséklet 35–40 °C: Colima, Michoacán, Guerrero, Oaxaca, Chiapas, Veracruz ( dél), Tabasco, Campeche és Yucatán.

Maximális hőmérséklet 30–35 °C: San Luis Potosí, Jalisco és Quintana Roo.

Minimális hőmérséklet -15 és -10 °C között fagyos péntek kora reggel: Sonora, Chihuahua és Durango hegyei.

Minimális hőmérséklet -10 -5 °C-ig fagyos péntek kora reggel: Sierras of Baja California és Zacatecas.

Minimális hőmérséklet -5 és 0 °C között fagyos pénteken kora reggel erős>: Coahuila, Nuevo León, San Luis Potosí, Aguascalientes, Sinaloa, Jalisco, Michoacán, Guanajuato, Mexikó állam, Hidalgo, Tlaxcala, Puebla és Veracruz hegyei.

Minimális hőmérséklet 0 5 °C-ra péntek kora reggel: Baja California Sur, Tamaulipas, Querétaro, Mexikóváros, Morelos és Oaxaca hegyei.

Szél és hullámok:

Déli komponensű szél (surada) 60-70 km/h széllökésekkel: Veracruz (déli) és Tehuantepec-szoros (Oaxaca), 40-60 széllökésekkel km/h: Campeche, Yucatán és Quintana Roo

50-70 km/h-s széllökések és porördögök: Chihuahua, Durango, Coahuila, Zacatecas, San Luis Potosí, Aguascalientes és Nuevo León.

Északi szél 40-60 km/h széllökésekkel: Tamaulipas és Veracruz partjai (észak).

40-60 km/h-s széllökések és porördögök: Baja California Sur, Nuevo León, Tamaulipas, Sinaloa, Jalisco, Michoacán, Guanajuato, Querétaro, Hidalgo, Mexikó állam, Mexikóváros, Morelos, Tlaxcala és Puebla.

2-4 méter magas dagadások: a Baja California-félsziget nyugati partja.

A lakosságnak ajánlott az óvintézkedések betartása alacsony hőmérséklet és ködpartok ellen, valamint ügyeljen az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzéseire.


4.6 / 5 ( 7 Szavazatok )