Figyelmeztetnek egy új rejtett alkalmazásra, amely rögzíti és ellopja az Ön adatait

Figyelmeztetés az új rejtett alkalmazásról, amely rögzít és ellopja az Ön adatait

A bemutatott lenyűgöző technológiai fejlesztések számos innovatív találmányt hagytak maguk mögött, amelyeket ők biztosítanak számunkra a sok feladat leegyszerűsítésével többször is hallottuk a „gép, amely ezer ember munkáját végzi” mottóját. Nos, ez már valóság. De nem minden „édes”, mert ahogy a technológia fejlődik, az információszerzés új módjai is könnyen és gyorsan – anélkül, hogy a felhasználó észrevenné – ezzel együtt haladnak.

Ahogyan az imént tettük. elmagyarázta, mert az nem ugyanaz, hogy elmagyarázzák neked, mit fognak csinálni az információiddal, és nem adjuk magunknak azt a feladatot, hogy olvassunk és csak válogatjunk és elfogadjunk, és egy másik egészen más dolog az, hogy a jól ismert "smishing" " megtörténik

A „smishing” néven ismert technika az, amikor a kiberbűnözők SMS-t küldenek a felhasználóknak, akik úgy tesznek, mintha legitim közösségi hálózatok lennének, bank, közintézmény stb., mindezt azzal a céllal, hogy magánjellegű információkat lopjanak el vagy pénzügyi terhet rójanak ki. Ez az üzenet általában arra biztat, hogy hívjon egy speciális díjszabású számot, vagy nyissa meg a hamis webhelylinket a fent említett ürügy alatt.

Mi az a SpyNote, és hogyan működik?

Ehhez sok olyan alkalmazás jelent meg, amelyek képesek az ilyen típusú gyakorlatok elvégzésére, köztük van olyan, amelyik a közelmúltban találták a SpyNote néven. A rosszindulatú alkalmazást felfedező kutatócsoport szerint csalárd szöveges üzenetek szivárognak be a mobileszközökre (smishing). A SpyNote önmagában nagyon lopakodó módon kémkedik, és ami nagyon riasztó, hogy nemcsak hogy nehéz megszüntetni, ha megfertőzi eszközeinket, hanem képes rögzíteni a bejövő telefonhívásokat is. és készítsen képernyőképeket az eszköz képernyőjéről.

A SpyNote működése a következő: először jön a szöveges üzenetek fogadása, amelyek arra szolgálnak, hogy rávegyék a felhasználót az alkalmazás letöltésére, mivel ez sikerült. Valami normális lenne hogy az alkalmazás engedélyeket kérjen ahhoz, hogy hozzáférhessen az eszköz bizonyos funkcióihoz és információihoz, például a kamerához vagy helyhez való hozzáféréshez, de ami riasztó, hogy a rosszindulatú program önmaga jóváhagyja ezeket és más további engedélyeket, mint pl. szöveges üzenetek, fiók- és elérhetőségi adatok, többek között, amelyek létfontosságúak. Így sikerül ellopnia a felhasználó összes lehetséges információját, és onnan továbbítani a hacker számítógépére.

De várjunk csak, ez a kémkedés mindenre, amit tesz, itt még nem ér véget. A SpyNote képes rögzíteni a felhasználó által végrehajtott összes billentyűleütést, ezáltal rögzíteni mindent, amit ír, például az e-maileket és még az eszköz zárolásának feloldásához használt jelszavakat is. Kétségtelenül nagy veszélyt jelent kiberbiztonság.

Figyelmeztetés egy új rejtett alkalmazásról, amely rögzíti és ellopja az Ön adatait
Képek jóváírása: devel.group.com

< strong>Hogyan észlelhetem, hogy az eszközöm fertőzött-e ezzel a rosszindulatú programmal?

Többféleképpen is megállapíthatja, hogy rendelkezik-e ezzel vagy más rosszindulatú programokkal, többek között:

  • Ellenőrizze a telefon teljesítményét: ellenőrizze, hogy nem lassú-e, vagy lassan reagál-e. aminek oka lehet egy vírus.
  • Az akkumulátor élettartama egy másik kulcsfontosságú tényező, mivel ha készülékünket megfertőzi egy vírus, az akkumulátor teljesítménye jelentősen csökken.
  • Ha sokat használ A rosszindulatú alkalmazások közül sok a szokásosnál több adatot használ fel.
  • Végül az okostelefon bizonyos szokatlan viselkedést mutathat, például bizonyos alkalmazások betöltése hosszabb ideig tart, vagy olyan alkalmazások, amelyekről nem emlékszik, hogy engedélyezték volna. hogy telepítsék magukat.

Így eltávolíthatja a SpyNote-ot az eszközről

Bár korábban említettük, hogy nehéz, de nem lehetetlen, ez azért van, mert a SpyNote tökéletesen elrejtőzik a fertőzött eszközökön, ami azt jelenti, hogy a jelenleg létező vírusirtó számos programnál gyakorlatilag nem észlelhető. És ha úgy gondolja, hogy pusztán a beállításokba lépve és rákeresve az alkalmazásra, meg fogja találni, akkor ez nem is lehetséges.

Tehát ez idáig az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljon A rosszindulatú program esetében a mobileszköz összes gyári adatának visszaállításával ez a folyamat magában foglalja az okostelefonon tárolt összes adat végleges törlését. Itt, az Enséñame de Cienciánál azonban számos alternatívát kínálunk arra vonatkozóan, hogyan állíthatja helyre adatait, és ezzel megelőzheti magát a jelenleg létező kiberfenyegetésekkel szemben, mivel sok közülük, például a SpyNote , csak úgy szűnnek meg.


5 / 5 ( 5 Szavazatok )