Figyelem! A SAT ezt a műveletet minden számlázáskor helytelen gyakorlatnak tekinti.

Figyelem! A SAT ezt a műveletet helytelen gyakorlatként fogja fel minden alkalommal, amikor számlát állít ki
FORRÁS: Dragonimages- Canva

A Mexikóban az Adóigazgatási Szolgálat (SAT) alapvető szerepet játszik az adók szabályozásában és beszedésében. Ez a testület felelős azért, hogy az adóalanyok eleget tegyenek adókötelezettségeiknek az ország pénzügyi egyensúlyának megőrzése érdekében. A közelmúltban a SAT kiadott egy2024-re vonatkozó vegyes adóügyi határozatot, amely a 3. és 7. mellékletben egy fontos intézkedést emel ki, amely akibocsátással kapcsolatoshelytelen gyakorlatok kijavítására irányul. elektronikus számlák.

A hírek a számlák elutasítása körül forognak a kereskedelmi létesítmények vagy szolgáltatók részéről, amelyek feltétele az elektronikus számla kiállításának azAdóigazolás bemutatása után. A SAT szerint ez a gyakorlat helytelennek minősül, és ellentétes a vegyes adóügyi határozatban foglalt rendelkezésekkel. Az intézmény hangsúlyozza, hogy a számla vagy az adóbizonylat nyomtatott kinyomtatása igénylésekor nem szükséges felmutatni az Adóazonosító kártyát vagy az Adóhelyzet igazolását.

< p>A helyzet jobb megértése érdekében fontos megjegyezni, hogy a Szövetségi Adótörvénykönyv (CFF) szabályokat és előírásokat határoz meg, amelyeket az adófizetőknek követniük kell a adózók kiadásakor. strong>Digitális adóbevételek az interneten keresztül (CFDI). A CFF 29. cikke V. szakaszának megfelelően, miután a digitális pecsétet beépítették a CFDI-be, az adóalanyoknak azt ügyfeleik rendelkezésére kell bocsátaniuk. a számla elektronikus fájlja.

A SAT különféle helytelen adózási gyakorlatokat azonosít ebben az összefüggésben. Először is, helytelennek minősül azoknak az adófizetőknek a magatartása, akik nem tesznek eleget a CFDI kibocsátásának, és nem küldik el a SAT-nak vagy az arra jogosult szolgáltatónak tanúsítás céljából. Ugyanígy nem helyénvalónak mutatják ki azoknak az adófizetőknek a hozzáállását, akik nem engedik meg, hogy az ügyfelek ugyanazon cselekményben és helyen megadják adataikat a CFDI generálásához.

Figyelem! A SAT ezt a műveletet helytelen gyakorlatnak tekinti minden alkalommal, amikor számlát állít ki
FORRÁS: Pixelshot
Egyéb helytelen gyakorlatok

A telephelyek, fióktelepek vagy értékesítési pontok csak lehetőséget kínálnak az ügyfeleknek a CFDI-hez szükséges adatok előállítására , átruházva rájuk az adóbizonylat elkészítésének felelősségét. Ezen túlmenően nem tekinthető helyénvalónak a CFDI kiállítását az adóazonosító kártya vagy az adózási helyzet igazolása bemutatásához kötni.

Ez az Fontos kiemelni, hogy a SAT nemcsak a közvetlen adózók helytelen cselekedeteire hívja fel a figyelmet, hanem azokat is, akik tanácsot adnak, tanácsot adnak, szolgáltatásokat nyújtanak, vagy részt vesznek ezen erős>helytelen adózási gyakorlatok megvalósításában vagy megvalósításában. Ez hangsúlyozza a megosztott felelősséget az elektronikus számlák helyes kiállításában és a kereskedelmi tranzakciók átláthatóságában.

A SAT 2024-re vonatkozó vegyes adóügyi határozata az elektronikus okmányok kibocsátásával kapcsolatos helytelen adózási gyakorlatok kijavítására és megelőzésére irányul. számlák. A számlák megtagadása az adóigazolás be nem mutatása miatt helytelen intézkedésnek minősül, és a SAT hangsúlyozza, hogy az adózóknak csak tájékoztatást kell adniuk. alapszintű, például jelszava a Federal Taxpayer Registry (RFC)ben, név vagy cégnév, az adócím irányítószáma és az adófelhasználás, amelyet a nyugtán kapnak. , amikor a számla nyomtatott ábrázolását kéri. Az intézkedés célja az átláthatóság és a hatékonyság elősegítése az adóbizonylatok kiállításában Mexikóban.


4.5 / 5 ( 6 Szavazatok )