Felkapott kihívás: Mutasd meg intelligenciádat a matematikai rejtvény megfejtésével RECORD idő alatt

Felkapott kihívás: mutasd meg intelligens megoldásaidat a matematikai feladvány RECORD idő alatt

Tedd meg az agyadat a Tudományos érdekességek rovatunkkal és így tovább! Győzd le ezt a kihívást.

A matematikai rejtvények olyan kérdések, amelyek arra ösztönöznek bennünket, hogy nagyon szórakoztató módon találjuk meg a megoldást. Ezek a matematikai rejtvények vagy feladatok koncentrációt igényelnek, és különféle műveletekkel, például összeadással, kivonással, osztással vagy szorzással megoldhatók, de mint fentebb már említettük, mindenekelőtt minden érvelésére lesz szükségünk.

Mivel bár ezekben a találós kérdésekben vannak szintek, a logika önmagában nem lesz elegendő, az ilyen típusú rejtvények megoldásához olyan matematikai ágak mély ismerete szükséges, mint pl. mint kalkulus , geometria, trigonometria a helyes megoldás megtalálásához.

Légy óvatos, koncentrálj, ez egy olyan szórakozási forma, amely nem előzményeken múlik, sokkal inkább szellemi gyakorlat, amellyel a leírásban felkínált adatok sorai között lehet olvasni. Készen állsz?

Minden koncentrációdra szükségünk van ahhoz, hogy meg tudjuk oldani ezt a matematikai logikai rejtvényt. Gondolod, hogy meg tudod csinálni?

FIGYELJE MEG, ÉS ÖSSZEFONY A MEGOLDÁSRA VAN 7 MÁSODPERCED

< img src="https://i0.wp.com/ensedeciencia.com/wp-content/uploads/2024/01/3_20240107_091449_0002.jpg" alt="Felkapott kihívás: Mutassa meg intelligenciáját a matematikai rejtvény RECORD időn belüli megoldásával " title="Felkapott kihívás: Mutassa meg intelligenciáját a matematikai rejtvény megfejtésével RECORD idő alatt">
Fotó: Taníts meg a tudományról

A találós kérdések és a mentális játékok fantasztikus gyakorlatok, amelyek szórakoztatnak bennünket, miközben segítenek megnyújtani idegsejtjeinket és megmozgatni gondolkodó izmainkat. Minden onnan származik: a kreativitás, a memória, a kritikai képesség... és mindezt lehet és kell is edzeni.

Ha olyan embernek tartod magad, aki nagyfokú bonyolultsággal ismeri a geometriát és az egyenleteket, akkor feltételezzük, hogy nagyon könnyű lesz megtalálni a megoldást, ne feledje, hogy itt a matematikai logika a főszereplő.

Ezek a matematikai időtöltések amellett, hogy szórakoztatóvá teszik a megoldásuk során talált témákat, segítik az intellektuális képességek fejlesztését, és ezáltal apránként javíthatjuk az agy működését neuronjaink maximális fejlesztésével.

MEGHAGYJUK A MEGOLDÁST EZEN A KÉPEN!

Trendi kihívás : Mutassa be intelligenciáját a matematikai rejtvény megfejtésével RECORD idő alatt
Fotó: Taníts meg a tudományról

Most, hogy megmutattuk a megoldást erre a vírusos kihívásra, mondja el, mennyi időbe telt megtalálni a helyes választ? Ha könnyű volt megtalálni, akkor gratulálunk, SZAKÉRTŐ vagy a matematikai rejtvényekben, most, ha nem találtad meg a helyes választ, ne aggódj, hamarosan újabb kihívásokkal fogunk edzeni az agyad.

Megosztjuk veled, hogyan találta meg a tervező a helyes választ:

  • 1. SOR: Minden futballlabda értéke 6, ez 6+ lenne 6=12
  • 2. SOR: Ismerjük a harmadik sor eredményét adó értéket. Ez azt jelenti, hogy a kosárlabda 7-et, az amerikai labda pedig 10-et ér
  • 3. SOR: már tudjuk, hogy a futballlabda 6-ot ér, nekünk pedig 13-at, ami azt jelenti, hogy a kosárlabda 7-et ér. li> < li>4. SOR: Az egyes értékek megadásával folytatjuk, figyeljük, hogy a sorban futball-labda + kosárlabda x amerikai = (6+7 x10=) ne feledjük először szorzást, osztást és majd összeadások és kivonások. Akkor ez 7 x 10=70+6=76 lenne.

A Taníts meg a tudományról című részben emlékeztetünk arra, hogy bármilyen rejtvény megoldásához, legyen az vizuális vagy matematikai, koncentrációt és kitartást igényel Annak érdekében, hogy bemutassa a memória szintjét, különben megbukik a próbálkozás, az első lehetőségtől kezdve küzdje le a kihívásokat és érezze jól magát. A következő alkalomig!

Felkapott kihívás: Mutasd meg intelligenciádat a matematikai feladvány RECORD időn belüli megoldásával


5 / 5 ( 3 Szavazatok )