Ezzel az egyszerű útmutatóval megtudhatja, hogyan termeszthet sikeresen retket otthon

Tanulja meg, hogyan termeszthet sikeresen otthon retek ezzel az egyszerű útmutatóval< figcaption id="caption-attachment-147219" class="wp-caption-text">Képek jóváírása: iStock

Nagyon jó ötlet otthon kertet tartani, nemcsak azért, mert elfoglalhatja magát, vagy pénzt takaríthat meg, hanem biztos lehet benne, hogy az elfogyasztott étel káros vegyi anyagoktól mentes. És nem tagadhatjuk, hogy egy gondozott kert bárhol gyönyörűen néz ki, függetlenül attól, hogy kis helyről van-e szó.

Többféle növényt és gyümölcsöt is elültethet a kertjében, például manzano chili, cseresznye paradicsomot és ebben az esetben megmutatjuk, hogyan tanulhatod meg otthon, kis helyen és sikeresen saját retket termeszteni.

A retek a keresztesvirágúak családjába tartozó zöldség, valamint brokkoli és Eurázsiában és a Földközi-tengeren őshonos, bár az egész világon termesztik, és általában nyersen fogyasztják, önmagában vagy salátákban, valamint számos étel kísérőjeként. Erős ízű, főzve lágyulhat. Nagy mennyiségű vizet tartalmaz, ezért alacsony kalóriatartalmú zöldség, magas C-vitamin- és ásványi anyagok, például kálium- és jódtartalommal.

Nem nehéz feladat ennek a finom zöldségnek a termesztése, hiszen nem igényes a gondozása, egész évben ültethető, ráadásul a meleg éghajlatot kedveli. Annak érdekében, hogy otthon is nevelhesse retket, meghagyjuk ezt az egyszerű útmutatót, hogy sikeresen ültesse retket. Minden további nélkül kezdjük.

Tanulja meg, hogyan termeszthet sikeresen otthon retek ezzel az egyszerű útmutatóval< figcaption id="caption-attachment-147220" class="wp-caption-text">Képek forrásai: Freepik

Lépésről lépésre a retek termesztéséhez otthon könnyen

1.- Először helyezzen el egy edényt az aljzattal, ennek puhanak kell lennie mindenféle kultúrnövényhez, néhány kezelt perlitet tartalmaz. Elhelyezéskor ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl szoros, ezért érdemes kicsit lazán hagyni a talajt. Hagyjon körülbelül egy centiméteres helyet fedetlenül a tartályban.

2.- Ha már felhelyezte az aljzatot, készítsen egy kb. egy centiméter mély hornyot, helyezze el a retekmagokat, hagyjon 5 cm-es helyet az egyes magok között, és fedje le őket az aljzattal. Helyezze a tartályt olyan helyre, ahol sok fény van, de nem éri közvetlen napfény.

3.- Ügyeljen arra, hogy az aljzat mindig nedves legyen, ezért ajánlatos az öntözést locsolóval vagy porlasztóval végezni. Öntözze, hogy nedves legyen, de ügyeljen arra, hogy ne áztassa el a talajt, mert ez rothadhatja a termést. A magvak csírázása nagyjából hét napon belül meglátszik.

4.- Amikor az első palántákat látjuk, helyezzük a tartályt napfényes helyre, de ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön közvetlenül a palántákból. a Nap sugarait, és ne legyen magas hőmérsékleten. Továbbra is ügyeljen a megfelelő öntözésre, és néhány héten belül elkészül a retek betakarítása.

Ilyen egyszerű módon bővítheti otthoni kertjét, vagy akár kezdheti is vele, így nem okoz nehézséget a sikeres művelés és ültetés. Ne várjon tovább, és vállalkozzon az otthoni kert elindítására vagy bővítésére.


5 / 5 ( 4 Szavazatok )