Ezekkel a hatékony trükkökkel tisztítsa meg a sminkes szivacsokat, és hagyja őket újszerű állapotban

Tisztítsd meg a sminkszivacsokat, és hagyd őket újszerűek ezekkel a hatékony trükkökkel
Képek forrásai: Shutterstock

A kozmetikumok ízlése manapság nagyon népszerűvé vált, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően a smink használata olyan dolog, ami akár a tanulásban is segíthet, mivel egyre több oktatóanyag van, amely kézen fogva segíti ezeket a termékeket. Bár igaz, hogy nem mindenki szeret sminkelni, az is igaz, hogy aki sminkel, annak kiváló módja annak, hogy színkombinációkat alkosson többek között szemceruzában, árnyékban, rúzsban. Ami azonban szintén nagyon népszerűvé válik, azok a higiéniai intézkedések, amelyeket ezeknek a termékeknek a használatakor be kell tartani, így az alábbiakban ebben a megjegyzésben megtalálja a szükséges információkat, hogy a sminkszivacsokat maga mögött hagyhassa. szennyeződésmentes és kifogástalan.

A smink használata történelmi, ősidőkre nyúlik vissza, és nem számít, hogy naponta vagy időnként sminkelsz, vagy azért, mert szükséges, a higiénia olyan dolog, amivel együtt kell járnia a smink feladata. Ilyenek a sminkeléshez használt szivacsok, amelyeket minden használat után célszerű megtisztítani, napi használat esetén pedig heti háromszor. És bár ezt megfontolták, vannak, akik még mindig nem tudják, hogyan tisztítsák meg őket, ezért vegye figyelembe a következő információkat, hogy még a szépségápolási termékeivel is ragyoghasson.

4 hatékony módszerek a sminkszivacsok tisztítására

Szappan

Az első módszer tűnhet a legkézenfekvőbbnek, ezért ez az első és a legegyszerűbb, csak vízzel kell megnedvesíteni a szivacsot, majd közvetlenül felkenni egy kis szappant, majd többször elkezdeni finoman összenyomni. hogyan érheti el a szappan és víz keverékét a szivacs belsejébe. Ha ez megtörtént, folytassa az öblítést meleg vízzel Fontos hangsúlyozni, hogy NE használjon ilyen erős szappant, lehetőleg semlegest, mivel ezek kevésbé agresszívak a szivacsok anyagával és ugye, akkora bőrirritációt okoznak.

Szappan a mikrohullámú sütőben

Egy nagyon hatékony módszer, mivel a sminkszivacsok mikrohullámú sütővel történő tisztítására és fertőtlenítésére is szolgál, az eljárás abból áll, hogy a szivacsokat vízzel és szappannal egy edénybe helyezzük, biztosítva, hogy jól át legyenek impregnálva a keverékkel, majd helyezze a tartályt a mikrohullámú sütőbe, és működtesse a mikrohullámú sütőt egy percig. Végül vegye elő a tartályt, és észreveszi, hogy sminkmaradványok és egyéb szennyeződések vannak a vízben, dobja ki őket, és öblítse le hideg vízzel a szivacsokat. Fontos, hogy nagyon körültekintően járjon el a mikrohullámú sütőben használt hő tekintetében, és hagyja pihenni, mielőtt leöblítené a szivacsokat.

Tisztítsd meg a sminkszivacsokat, és hagyd őket újszerűek ezekkel a hatékony trükkökkel
Képek forrása: beautylish.com

Rúdszappan

Ez a fajta szappan ideális Clean sminkszivacsokhoz , csak nedvesítse meg a szivacsot hideg vízzel, dörzsölje a szappannal vagy szappannal, amíg hab nem keletkezik, ugyanígy nyomja össze a szivacsot úgy, hogy a szappan és a víz elérje a szivacs minden részét. Zárásként öblítse le hideg vízzel a szivacsot, ezt addig kell tennie, amíg a víz el nem tud tiszta lenni, majd papírtörlővel száríthatja, amíg teljesen meg nem szárad, hogy használni tudja.

Szódabikarbóna

Befejezésül, használhatja a jelenleg nagyon népszerű házi készítésű termékek egyikét, a szódabikarbónát, csak félig meg kell töltenie vízzel, és Adjunk hozzá egy evőkanál szódabikarbónát, majd merítsük bele a szivacsot, és dörzsöljük, amíg alaposan elázik, hagyjuk állni 15 percig, és kész, öblítsük le hideg vízzel. Ez a módszer hatékony, így a sminknyomoktól a rossz szagokig mindent eltüntet.


5 / 5 ( 3 Szavazatok )