Ezeket a trükköket érdemes alkalmazni a vanílianövényeden, hogy leveles maradjon és virágozzon

Ezeket a trükköket érdemes alkalmazni a vanílianövényeden, hogy leveles maradjon és virágozzon
Kép jóváírása: Michel VIARD a Getty Images-től .

A vanílianövény gondozása sok ember számára kihívást jelenthet, mivel ez egy érzékeny orchidea, amely nagyon speciális gondozást és gondozást igényel, hogy megfelelően virágozzon és fejlődjön. Jellemzője, hogy egy kúszónövény, amely természetesen tapad a törzsekhez és ágakhoz, amelyeket növekedés közben talál, és akár 36 méter magasságot is elérhet.

A virágzást illetően ez a növény rendelkezik pompás virágok, amelyek halványsárga színű, fürt alakú virágzatban helyezkednek el, amelyből a későbbiekben a gyümölcsöt nyerik, amely során több eljárás után az aromaanyag vagy vanillin keletkezik. Ebben a tekintetben, bár nagyon gyakori, hogy nagy ültetvényeken termesztik ipari célokra, előfordulhat, hogy néhányan otthonukban tartják őket díszértékként.

Nos, ezeknek az embereknek a nap Ma megosztunk veled néhány trükköt, amelyeket alkalmazhatsz erre az orchideára, hogy a legjobb körülmények között tartsd, hogy virágozhasson és virágozhasson. Utóbbiról tudni kell, hogy a virágok, amint jeleztük, csak egy napig élnek, reggel nyílnak és alkonyatkor bezáródnak, hogy elhervadjanak, függetlenül attól, hogy beporozták-e vagy sem, tehát csodálatosak, de múlékonyak.

Tehát, ha szeretné tudni, milyen trükköket alkalmazhat az ilyen típusú példányoknál, ha van otthon vagy a kertjében, Meghívjuk Önt, olvassa tovább ezt a cikket, mivel az alábbiakban ennek minden részletét eláruljuk.

Ezek a trükkök érdemes alkalmazni a vanílianövényedre, hogy leveles maradjon és virágozzon
Kép jóváírása: abadonian a Getty Images-től.
Ezeket a trükköket kell alkalmaznia vanílianövényén, hogy leveles és virágzó maradjon strong>

Napfény

Amikor napfényről van szó, fontos felismerni, hogy ez a példány optimálisan teljes napon nő. , ezért az első trükk, amit érdemes alkalmazni, hogy ezt a növényt olyan helyre tegyük, ahol több órányi közvetett napfényt kaphat, vagyis a napsugarak nincsenek rá hatással.Érje el a leveleket, szárakat vagy virágokat.

E tekintetben egy növénygondozásra szakosodott oldal szerint legalább 6 óra napfény szükséges a megfelelő virágzáshoz.

Öntözés

Ami az öntözést illeti, fontos a jó nedvességegyensúly fenntartása, ezért ennek eléréséhez javasoljuk, hogy az öntözés között hagyja kissé megszáradni az aljzatot. Ehhez öntözés előtt ellenőrizze az aljzat állapotát, és ha észreveszi, hogy még nedves, várjon még egy kicsit az öntözéssel.

Ha ezt megteszi, észre fogja venni, hogy a nyári vegetációs időszakban gyakoribb öntözésre lesz szükség, mint a télen.

Messzés

Dísztéri használatra a legjobb, ha virágzás után azonnal metszed az elhervadt virágokat, ahogy azt egy növénygondozásra szakosodott telephely előírja, mert így csökkentheted a felesleges tápanyag-felhasználást és elősegítheted a virágzást. .


5 / 5 ( 6 Szavazatok )