Ezek azok a munkák, amelyekért a legjobban fizetnek, és ahol NEM kell egyetemi végzettség

Ezek a munkák a legjobban fizetők, és ahol NEM kell egyetemi végzettség
FORRÁS: Getty Images

A szakmai sikerekre való törekvés során gyakran beleivódunk abba a gondolatba, hogy a főiskolai végzettség a kulcsa a jövedelmező karrier kapujának. Egy friss hír azonban megkérdőjelezi ezt a paradigmát azzal, hogy öt jól fizető állást emel ki, amelyekhez nem szükséges egyetemi végzettség.

Először is megtaláljuk a légiirányító alakját. > . A repülőtereken és a légtérben a légi forgalom biztonságának és hatékonyságának szavatolásáért felelős szakember bebizonyítja, hogy a siker nem kizárólag az egyetemi végzettségűeknek van fenntartva. Az évi 80 000 dollártól 120 000 dollárig terjedő fizetésekkel ez a foglalkozás kivételes készségeket igényel a repülőgépek mozgásának koordinálásában és irányításában, valamint képességet a stresszes helyzetek kezelésére és az emberekkel való bánásmódra.

Egy másik érdekes lehetőség a >rendszer- és hálózatmérnökre. Bár ezen a területen néhány pozícióhoz főiskolai végzettség szükséges, a munkatapasztalat még értékesebb lehet. A vállalat informatikai infrastruktúrájának megtervezése és megvalósítása versenyképes fizetéseket eredményez, bizonyítva, hogy a valós problémamegoldás gyakran felülmúlja a tudományos eredményeket.

< p>A közlekedési ágazat főiskolai végzettség nélkül is utat kínál a sikerhez: a teherautó-sofőr. Egy vállalattal való együttműködés a hitelesítések gyors megszerzése érdekében, majd a függetlenség választása sikeresnek bizonyult stratégia. Az évi 150 000 és 250 000 dollár közötti bevétellel ez az út rávilágít a kitartás és a megtakarítások fontosságára azok számára, akik hajlandóak ezt az utat választani.

A digitális korszak egy új szakmát hozott létre, amely nagy lehetőségeket rejt magában: a befolyásolót Akár olyan platformokon keresztül, mint a YouTube, a Twitch, a TikTok vagy az Instagram, azok, akik jelentős közönséget tudnak felépíteni, jelentős bevételre tehetnek szert. . Bár az első lépések kihívást jelenthetnek, a következetesség és a folyamatos tevékenység 80 000 és 300 000 dollár közötti becsült bevételhez vezethet évente.

Ezek azok a munkák, amelyekért a legjobban fizetnek, és ahol NEM kell egyetemi végzettség
FORRÁS: Getty Images

Egy másik növekvő terület a megújuló energia és a megújulóenergia-szolgáltató technikusoknagy a kereslet. A nap-, szél- és egyéb rendszerek telepítéséért, karbantartásáért és javításáért felelős technikusok bizonyítják, hogy a gyakorlati tapasztalat és a speciális bizonyítványok értékesebbek lehetnek, mint egy főiskolai végzettség. A fenntarthatósággal kapcsolatos tudatosság növeli a keresletet, és a versenyképes fizetések további ösztönzést jelentenek.

Elengedhetetlen kiemelni, hogy az üzleti siker nem korlátozódik ezekre a példákra. Az élelmiszerek területén például sokan értek el sikereket éttermekkel vagy speciális intézményekkel. Az elhivatottság és a kitartás kulcsfontosságú elemek, amelyek megmutatják, hogy gyakorlatilag bármilyen munka erőfeszítéssel és elszántsággal a siker útjává válhat.

A lehetőségek sokfélesége azt mutatja, hogy a munka sikere nehéz utakon is megtalálható. hagyományos, kihívást jelentő jelenlegi tudományos elvárásait és új lehetőségeket nyit a virágzó szakmai jövőt keresők számára.


4.8 / 5 ( 6 Szavazatok )