Ezek azok a jelek, amelyek jelzik, hogy mikor érdemes lecserélni a mindennapi háztartási tárgyakat

Ezek a jelek jelzik, hogy mikor érdemes cserélni a mindennapi tárgyakat az otthonban
Képek forrásai: Shutterstock

Gyakran megfeledkezünk arról, hogy egyes, napi rendszerességgel használt tárgyakat nem kell cserélni, és pusztán lemosással és fertőtlenítéssel továbbra is hasznosak maradnak, de az igazság az, hogy az idő múlásával ez szükséges megváltoztatni őket, mivel funkcióik és hatékonyságuk már nem létezik.Nem ugyanazok. És ezen kívül vannak olyan termékek, amelyeknek lejárati ideje van, ezért fontos, hogy rendszeresen cseréljék őket. Ilyen termékek például a fürdőszivacsok, fogkefék és papucsok, amelyeket félévente érdemes cserélni. Mások, mint például a lepedők és törölközők, 3 év után elveszítik hatékony felhasználásukat.

Az ilyen típusú termékek meglehetősen kényesek, és mivel személyes használati tárgyakról van szó, nem tudjuk őket olyan sokáig használni, mert elveszítik funkciójukat. Mindenen változtatni kell, és előbb-utóbb meg is kell tennünk, ezért tisztában kell lennünk az otthonunkban lévő, már felújításra szoruló tárgyakkal, hogy elkerüljük a hosszú távú problémákat.

Ha kérdésed van. Arról, hogy mely tárgyakat érdemes időnként cserélni, ebből az alkalomból eláruljuk, hogy hány hónapig vagy éven át érdemes felújítania bizonyos tárgyakat otthonában. Tehát figyeljen, és olvassa tovább a rendelkezésünkre álló információkat.

Ezek azok a tárgyak a hálószobájában, amelyeket Ön meg kell újítani

Az egyik elem, amelyet azonnal ki kell cserélni, amint elveszítik funkciójukat, a párnák. A gyártók szerint a párnákat háromévente cserélni kell, hogy elkerüljük a nyakfájást. A papucsok esetében félévente cserélni kell, mert a lábbeliben gombák és baktériumok halmozódnak fel.

Fürdőszoba tárgyak

A piperecikkek és a személyes használati tárgyak meglehetősen kényesek, ezért kellő figyelmet kell fordítani és rendszeresen cserélni kell, hogy elkerüljük a későbbi problémákat. Például azokat a törölközőket, amelyekkel fürdés után szárítjuk a testünket, két-három évente meg kell újítani, mert használat közben veszít puhaságából, szivacsosságából, amellett, hogy a nedvszívó képességük is csökken. Azokat a szivacsokat, amelyekkel fürdünk, félévente cserélnünk kell, a baktériumok felhalmozódása miatt, amelyekre hajlamosak. Ugyanez történik a fogkefékkel is, amelyeket 3 havonta kell megújítanunk, hogy hatékonyabb legyen a szánk és a fogak tisztítása. A hajkefék esetében pedig fontos, hogy hetente tisztítsuk meg, és évente cseréljük.

Szekrényelemek

Az egyik elem A szekrényünkben szinte nem hiányozhatnak a sportcipők. Általában nem szoktunk odafigyelni rájuk, mert úgy gondoljuk, hogy elég kimosni és tisztán tartani őket, de az az igazság, hogy félévente, vagy ha úgy érezzük, hogy elveszítik a párnázottságukat, fel kell újítani, hiszen ha nem tesszük, mert a rossz párnázású sportcipő izomfájdalmakat okozhat, és befolyásolhatja az ízületek egészségét.

Konyhai cikkek

Néha elfelejtjük, hogy van élelmiszerünk a konyhai rendelőben, és folytatjuk a vásárlást, de a meglepetés akkor ér, amikor rájövünk, hogy már több lejárt élelmiszerünk is van. És ami megkönnyíti a dolgunkat, hogy kidobjuk őket, mivel az élelmiszer, a pénz és az erőforrások teljes pazarlása. Természetesen vannak olyan ételek, amelyek több évig is elállnak, de a legjobb, ha csak annyit veszünk, amennyire szükségünk van, fűszerek esetében pedig kis mennyiséget, mert általában három év után lejárnak, elveszítik az ízét és az aromáját, így ideális. ideje kidobni őket.

Ezek a jelek jelzik, mikor érdemes cserélni a mindennapi háztartási tárgyakat
Képek: iStock

5 / 5 ( 7 Szavazatok )