Ezek az ezüstérme JELLEMZŐI, amelyekért legfeljebb 2 MILLIÓ pesót adnak

Ezek a valuta JELLEMZŐI ezüst érme, amelyért legfeljebb 2 MILLIÓ pesót adnak

A numizmatikai gyűjtés elképzelhetetlen méreteket öltött, mint ahogy egy régi, 1 peso értékű mexikói érme esete, amelyet 2 millió pesoért kínálnak az interneten, bizonyos speciális jellemzők miatt.

A gyűjtés egy szabadidős tevékenység, amelyet sokan gyakorolnak, például játékoktól, autóktól, kártyákat, sőt pénzt is, ez utóbbit numizmatikai gyűjtésnek nevezik, az egyik leggyakrabban alkalmazott szer a világon.

Az információk szerint a Spanyol Királyi Pénzverdétől a numizmatika az a tudomány, amely az érmék, bankjegyek és érmek tanulmányozásáért felelős, hogy feltárja történetüket. Ugyanígy, a különleges érmék és bankjegyek gyűjtésének hobbiját korszakuk, kultúrájuk, eredetük, és még akkor is, ha nyomdai vagy verési hibáik vannak, ugyanezen a néven nevezik.

Mexikóban a numizmatikai gyűjtés már egy ideje virágzik, ennek az az oka, hogy sok új és régi gyűjtő jelent meg a mexikói bankjegyek új mintáinak megjelenésével, valamint a pár évfordulójára emlékező érmék piacra dobásával. a történelmi eseményekről.

Ennek a numizmatikai fellendülésnek köszönhetően az érméket és bankjegyeket tartalmazó kiadványok fellendülésének lehettünk tanúi, amelyeket egy online vételi és eladási platformon iszonyatos áron kínálnak eladásra. Bár a hivatásos gyűjtők nem értenek egyet ezzel a gyakorlattal, „nem megfelelőnek” minősítve, e gyűjteményi darabok publikálása és vásárlása nem áll meg.

Ilyen egy régi mexikói érme esete, amelyet a Mercado Libre online értékesítési platformján tettek közzé 2 millió peso áron.

Ezek az ezüstérme JELLEMZŐI, amelyekért legfeljebb 2-t adnak MILLIÓ peso

Ez az emlékérme azért különleges, mert a koráról beszélünk, mert piacra dobták 1873-ban publikált, ez egy teljes egészében tiszta 902,7 ezüstből készült érme, amelynek jellemzője, hogy mérleget vertek.

Hátoldalán a nemzeti pajzs, a kaktuszon ülő klasszikus sas, csőrében kígyóval és a ‹‹MEXIKAI KÖZTÁRSASÁG›› legenda, a verés dátuma, 1873.

< p>Másrészt az előlapján egy mérleg képét, fölötte pedig egy fríg sapkát láthatunk ‹‹SZABADSÁG›› felirattal, ugyanígy a mérleg közepén egy nyitott pergamen található ‹ szóval. ‹TÖRVÉNY ›› és egy kard a háttérben, valamint a címlet betűkkel és az anyag tisztasága, 902.7.

Ez az érme a Mercado Libre-ben található 2 000 000 peso dolláros áron. Bár, mint az elején említettük, sok hivatásos numizmatikus nem támogatja a gyűjteményi darabok ilyen magas áron történő eladását, kétségtelenül van értéke a tulajdonságaiból adódóan, de ezek általában meg sem közelítik azt az összeget, amelyet egyesek ezeken az internetes platformokon.

Csak egy szakember véleményét kell kikérnie, mielőtt gyűjtői tárgyat vásárolna.


5 / 5 ( 1 Szavazatok )