Ezek a legtöbb és legkevesebb fehérjét tartalmazó zöldségek az egészséges táplálkozáshoz, érje el céljait

Ezek a legtöbb és legkevesebb fehérjét tartalmazó zöldségek az egészséges táplálkozáshoz, érd el céljaid

< p>Az egyik legfontosabb élelmiszercsoport, amelyet étrendünkben feltétlenül tartalmaznunk kell, a zöldségek, mivel ezek a bennük lévő rostokon és vízen kívül nagy mennyiségű tápanyagot, például vitaminokat, elemeket (nátrium, kálium, vas, magnézium stb.), antioxidánsok, gyulladáscsökkentő molekulák és fehérjék, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően működjön és ne legyen beteg.

Ma azokról a zöldségekről fogunk beszélni, amelyek a legtöbb és kevesebb fehérjét tartalmazzon, mert így intelligensen beépítheti étrendjébe táplálkozási céljainak elérése érdekében, ezért nagyon figyeljen.

Miért fontos zöldséget fogyasztani?

A szervezet számára nyújtott számos jótékony hatás miatt a zöldségek az egészséges táplálkozás alapvető részét képezik. A napi gyümölcs- és zöldségevés segít megelőzni az olyan betegségeket, mint a cukorbetegség, a túlsúly, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák. A zöldségek rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdagok, és alacsony kalóriatartalmúak.A zöldségek étrendjében való bevitele segít fenntartani az egészséges testsúlyt, javítja az emésztést és erősíti az immunrendszert. Ráadásul a zöldségek sokféle lehetőséget kínálnak, a leveles zöldektől, mint a saláta és a spenót, a gyökerekig, mint a sárgarépa és a gumókig, mint a burgonya. Fontos, hogy fogyasztás előtt alaposan mossuk meg a zöldségeket, különösen, ha nyersen fogyasztjuk, hogy eltávolítsuk a rovarokat vagy a növényvédő szerek nyomait. Amint láthatja, a zöldségek nélkülözhetetlenek a jó egészséghez, és a kiegyensúlyozott étrend szerves részét kell képezniük.

Melyek azok a zöldségek, amelyekben a legtöbb fehérje van?

A legtöbb fehérjét tartalmazó zöldségek a következők:

-Edamame: 19 gramm fehérje csészénként (155 gramm).

-Articsóka: 6 gramm fehérje csészénként ( 125 gramm).

-Brokkoli: 2,8 gramm fehérje csészénként (100 gramm).

-Káposzta: 2,9 gramm fehérje csészénként (100 gramm).

- Spenót: 2,9 gramm fehérje csészénként (100 gramm).

- Bab: 9 gramm fehérje csészénként (172 gramm).

- Lencse: 9 gramm fehérje csészénként (225 gramm) .

- Csicseriborsó: 7 gramm fehérje csészénként (150 gramm).

Melyek azok a zöldségek, amelyekben a legtöbb fehérje van?

A legkevesebb fehérjét tartalmazó zöldségek a következők:

-Uborka: 0,6 gramm fehérje csészénként (100 gramm).

- Sárgarépa: 0,9 gramm fehérje csésze (100 gramm).

-Paradicsom: 0,9 gramm fehérje csészénként (100 gramm).

-Hagyma: 1 gramm fehérje csészénként (100 gramm).

p>

- Saláta: 1,2 gramm fehérje csészénként (100 gramm).

-Avokádó: 2 gramm fehérje csészénként (150 gramm).

-Gomba: 2 gramm fehérje csészénként (100 gramm).

- Paprika: 2 gramm fehérje csészénként (100 gramm).

Mint látható, a legtöbb fehérjét tartalmazó zöldségek hüvelyesek, például edamame, articsóka, bab, lencse és csicseriborsó. Ezek a zöldségek jó fehérjeforrást jelentenek azoknak, akik vegetáriánus vagy vegán étrendet követnek.

A legkevesebb fehérjét tartalmazó zöldségek a gyümölcsök és zöldségek, például az uborka, sárgarépa, paradicsom, hagyma, saláta, avokádó, gomba és paprika. Ezek a zöldségek jó forrásai az egyéb tápanyagoknak, például vitaminoknak, ásványi anyagoknak és rostoknak.

Ha kérdései vagy aggályai vannak ezen élelmiszerek étrendjébe való felvételével kapcsolatban, javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával vagy táplálkozási szakértőjével. bizalommal, szép hetet.


4.9 / 5 ( 7 Szavazatok )