Ez Stephen Hawking végső elmélete, és az utolsó tudós tárta fel, aki vele dolgozott

Ez Stephen végső elmélete, Hawking és felfedte az utolsó tudós, aki vele dolgozott

Stephen Hawking tudós halálával a tudomány úgy érzi hiányos, de távozása előtt a neves tudós hagyott egy utolsó elméletet, amelyen egyik kollégájával dolgozott, aki kiadta az utolsó munkát, amelyen a híres fizikus dolgozott.

Amikor a jelenlegi tudományos exponensekről beszélünk. , lehetetlen nem gondolni a híres elméleti fizikusra és asztrofizikusra, Stephen William Hawkingra, korunk egyik legnevesebb tudósára.

< p> Ismertebb nevén Stephen Hawking, a tudományos világ egyik legismertebb híressége volt, mind a nyomában hagyott elméletek és tanulmányok öröksége, mind élete és állapota tragédiája miatt. mindennek ellenére sikerült az általunk ismert tudóssá válnia.

1942. január 8-án az Egyesült Királyságban, Oxfordban született Hawking, a lassan véget érő második világháború pusztításai közepette. Ez a tudós az Oxfordi Egyetemi Főiskolán találta meg a tudomány iránti szeretetét, ahol beiratkozott és megkezdte útját a fizika világa felé.

Ez a neves tudós volt sokáig a fizika legnagyobb képviselője. a National Geographic információi szerint az elméleti fizika, a kvantumfizika, az alkalmazott matematika, a csillagászat, a kozmológia és természetesen a tudományos kommunikátorként végzett kiváló munkájáért.

Fizikai nehézségei ellenére a motoros neuron betegség, az úgynevezett "oldalsó szklerózis multiplex" okozta, ami izmai és csontjai sorvadását okozta, így tudatos bénultságba került, ahol még beszélni is szüksége volt egy elektronikus segítségre. eszköz.

Legszembetűnőbb munkái közé tartozik a fekete lyukakkal kapcsolatos tanulmányai, amelyek vízválasztónak számítottak a tudományos világban. 2018-ban bekövetkezett halálával azonban sok munkája hiányos maradt, egy kivételével.

Ez Stephen Hawking végső elmélete, és az utolsó vele együtt dolgozó tudós tárta fel

Bár Hawking egész életében több tudóssal dolgozott együtt, az egyik legnagyobb változást az egymáshoz való közelségük miatt Thomas Hertog, belga származású kozmológus volt, akinek lehetősége volt nagyon szorosan együtt dolgozni Stephennel. több éve.

Hertog nemrég, 2023-ban kiadott egy könyvet „Az idő eredetéről” címmel, vagy mi a spanyol fordítása. Spanyol, „Az idő eredetén” , amelyen a ‹‹Stephen Hawking végső elmélete›› legenda is szerepel, vagy spanyolul: ‹‹Stephen Hawking végső elmélete››.

Ebben a könyvben Hertog azt a legújabb elméletet tárja fel, amely szerint a híres tudós , Hawking, kollégájával, Thomasszal dolgozott együtt. Más szavakkal, Hertog abban a megtiszteltetésben részesült, hogy befejezte kollégájával és barátjával, Stephen Hawkinggal megkezdett munkáját.

Ebben a Hawking által kidolgozott legújabb elméletben teljesen más módon látjuk a világegyetemet, ahogy mi láttuk. javasolta.eddig. Ebben az elméletben felvetődik a kérdés, hogy miért tűnik úgy, hogy a világegyetem és törvényei olyan tökéletesen összhangban működnek a benne fellelhető káosz ellenére, de a történtek belső szemszögéből nézve.

Ez az elmélet az időben utaznak a távoli ősrobbanásig, a kozmikus szintek robbanásáig, amelyről úgy gondolják, hogy a bolygóktól, csillagoktól, galaxisoktól, sőt univerzumoktól kezdve minden létrejött a világegyetemben.

Miután megtalálták a világegyetemben. Ősrobbanás, egy hipotézis született, amely ellensúlyozza azt az állítást, miszerint a robbanás után kezdett kialakulni az univerzum az akkoriban is megszületett fizikai, kémiai és biológiai törvények szerint. Hawking és Hertog kutatásai szerint az a vélemény, hogy az egyetemes törvények azok, amelyek az idő múlásával formálódnak.

Más szavakkal, többek között fizikai, kémiai, biológiai törvények. teljesen különbözik a ma ismertektől, több milliárd éves evolúción és alkalmazkodáson megy keresztül, hogy elérjük azokat, amelyeket ma ismerünk. A hipotézis azt mondja, hogy az egyetemes törvények nem mindig voltak ugyanazok, hanem sokkal egyszerűbbek, mint most.

Nagyon érdekes elmélet, amelyet még bizonyítani kell. Sajnos a tudomány számára az információ ellenőrzésének módja az Ősrobbanás okozta gravitációs hullámok tanulmányozása, ami rendkívül nehéz feladat. Emellett 2018 márciusában Stephen Hawking elhunyt, így ez és számos más projekt befejezetlen maradt.

Hawking öröksége kétségtelenül örökké tart, tudása és a tudományhoz való hozzájárulása egyedülálló volt, de , az út folytatódik, és minden bizonnyal lesz valaki ehhez hasonló kaliberű, és sok más, a ragyogásáról híres tudóshoz, aki megoldja azt, ami a tudományban még befejezetlen.


5 / 5 ( 4 Szavazatok )