Ez az a gondozás, amelyet a Monstera Deliciosa számára kell alkalmazni, hogy mindig zöld legyen és virágozzon.

Ezekkel a gondozással kell ellátnia a Monstera delicious-t, hogy mindig zöld legyen és virágozzon
Képek forrása: Karolina Grabowska | Kaboompics

Sok otthonban a növények fontos részét képezik, ezért nagyon gyakori, hogy a növényeket kedvelőknek sokféle van otthon. De nem csak a mennyiségről van szó, hiszen élőlényként különleges gondozásra van szükségük, amely néha növényenként változik, hiszen nem mindegyiknek van szüksége azonos feltételekre ahhoz, hogy jó állapotban maradjanak, és biztosítsák a virágzást vagy a termést. p>

Nincs mindig elegendő hely a szabadban a növények számára, ezért nagyon népszerűvé vált a szobanövények jelenléte, amelyek könnyen megtalálhatók a házban, és jól fejlődnek, nem csak azért, mert ez az előnye. , de elegánsnak is tartják őket, és nem igényelnek túl sok törődést, így tökéletesek otthonunkba.

Ilyen például a Monstera növény vagy az Ádám bordája, >mint az is ismert. Örökzöld gyógynövény vagy szőlőtőke, amely a fákon akár 20 méteres magasságot is elérhet, nagy, intenzív zöld levelekkel és furcsa lyukakkal a levéllemezen. Ezek a levelek mindegyike 90 cm hosszú és 80 cm széles Mexikóban és a trópusi Amerikában őshonos. Ezért, bár bel- és kültéren is virágzik, óvatosan kell bánni az alacsony hőmérséklettel, mert nem bírja az 5°C alatti hőmérsékletet.

A Monstera növény esetében az egyik legfontosabb szempont, hogy sok fényt igényel, de nem tűri a közvetlen napsütést, ezért a legjobb, ha félárnyékos hely, szűrt vagy közvetett fénnyel, mivel a túl sötét helyen nem növekszik megfelelően, és a közvetlen napfény megégetheti a növényt.

Ezekkel a törődésekkel kell ellátnia a Monstera delicious-t, hogy mindig zöld legyen és virágozzon
Képek: Freepik

Az öntözés minden növény számára nagyon fontos, mindig elegendő és szükséges mennyiségben. Ebből a szempontból a Monstera nem igényel túl sok vizet, és hogy ne öntözzük túl, javasoljuk, hogy ismét öntözés előtt érintsük meg a talajt: száraznak kell lennie, így elég lesz heti egy-két öntözés. . Az egyik módja annak, hogy megtudja, szükséges-e vizet önteni, ha ennek a növénynek a levelei meghajlanak, de az is jó megoldás, ha a leveleit vízzel permetezzük.

Ezekkel az ápolószerekkel kell ellátnia Monstera Deliciosa-t, hogy mindig zöld legyen és virágozzon
A kép forrásai: Freepik

Ennek a növénynek egy nagyon fontos eleme a < erős>a leveleinek gondozása . A rajtuk időnként megjelenő foltok azt jelzik, hogy hibát követünk el vele, például: ha a foltok a levelek szélén jelennek meg, az azt jelenti, hogy a beérkező víz mennyisége egyensúlyhiányban van, legyen többlet vagy hiány. Ha a foltok úgy néznek ki, mint a vakondok, és a levél közepén helyezkednek el, a probléma az, hogy a növényt megégette a napsugárzás.

Rendszeresen tisztítsa meg a leveleket, hogy szennyeződésmentesek maradjanak, és elősegítsék a fotoszintézis folyamatát. Nincs más dolga, mint óvatosan letörölni egy puha, nedves, tiszta ruhával.

< img src= "https://i0.wp.com/ensedeciencia.com/wp-content/uploads/2024/01/Copia-de-Ciencia-P-46.jpg" alt="Ezek az ellátások, amelyeket alkalmaznia kell Monstera Deliciosa-dhoz, hogy mindig zöld legyen és virágozzon" title="Ezek azok az ápolási munkák, amelyeket Monstera Deliciosa-ddal kell alkalmazni, hogy mindig zöld legyen és virágozzon">
Képek forrása: Pinterest

Végül, ha fenntartja a szükséges gondozást Monstera növényének, akkor képes lesz megfelelően beérni, és az optimális érték elérésekor érettségi szint, lehetséges, hogy virágzik és gyümölcsöt hoz. Bár a Monstera termései ehetőek, fontos, hogy figyelmeztessünk óvatosságra, mivel az első évben ezek a gyümölcsök mérgezőek kedvencei számára és Önre is, ezért az ideális, ha megvárjuk, amíg a gyümölcsöket borító hatszögek lehullanak. önmagukban, ez az ideális alkalom a kipróbálásra. Nagyon finomak, ízük az ananász és a banán kombinációja, de a bennük lévő oxálsav miatt érdemes megvárni, amíg teljesen beérnek a biztonságos fogyasztással.


5 / 5 ( 4 Szavazatok )